Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο: Ο φόνος του Καντάφι μπορεί να είναι έγκλημα πολέμου

Ο θάνατος του πρώην ηγέτη της Λιβύης, Μουαμάρ Καντάφι, «δημιουργεί υποψίες» εγκλήματος πολέμου, δήλωσε ο εισαγγελέας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου (ΔΠΔ), Λουίς Μορένο – Οκάμπο.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το ΔΠΔ έχει ενημερώσει για την ανησυχία του, το Μεταβατικό Συμβούλιο της Λιβύης. 

 

Ο συνταγματάρχης Καντάφι, σκοτώθηκε τον Οκτώβριο λίγο μετά αφού εντοπίστηκε στη γενέτειρά του, τη Σύρτη. Αξιωματούχοι του Μεταβατικού Συμβουλίου, αρχικά είχαν δηλώσει ότι σκοτώθηκε κατά την ανταλλαγή πυρών αλλά υποσχέθηκε να ερευνήσει την υπόθεση κατόπιν πιέσεων από τη Δύση. 

 

Όπως δήλωσε σε δημοσιογράφους ο εισαγγελέας του ΔΠΔ, «Πιστεύω ότι ο τρόπος με τον οποίο πέθανε ο κύριος Καντάφι, δημιουργεί υποψίες… εγκλήματος πολέμου. Πιστεύω ότι είναι ένα πολύ σοβαρό ζήτημα. Απευθύνουμε αυτή την ανησυχία στις εθνικές αρχές οι οποίες προετοιμάζουν ένα σχέδιο προκειμένου να αποκτήσουν μια ολοκληρωμένη στρατηγική για την έρευνα όλων αυτών των εγκλημάτων».

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License