Ιστορική δήλωση Τούρκου βουλευτή εναντίον του Τουρκικού στρατού κατοχής στην Κύπρο!

Ιστορική δήλωση Τούρκου βουλευτή εναντίον του Τουρκικού στρατού κατοχής στην Κύπρο!

O σοσιαλιστής βουλευτής Ερτουγρούλ Κιουρκτσού έφερε την τουρκική εισβολή στο προσκήνιο της τουρκικής επικαιρότητας."Δεν ξέρουμε πώς να αποσύρουμε τον στρατό μας από τη νήσο. Ο λαός της Κύπρου δεν επιθυμεί τον τουρκικό στρατό στη νήσο. Αλλάξτε τη στάση σας". Με αυτή την ιστορική τοποθέτηση ο σοσιαλιστής βουλευτής Ερτουγρούλ Κιουρκτσού έφερε για πρώτη φορά την τουρκική εισβολή στην Κύπρο στο προσκήνιο της τουρκικής επικαιρότητας, τοποθετούμενος από το βήμα της Μεγάλης Εθνοσυνέλευσης της Τουρκίας, στα πλαίσια των συζητήσεων για τον νέο προϋπολογισμό.

Τα λόγια του σοσιαλιστή βουλευτή προκάλεσαν θύελλα αντιδράσεων. Η αξιωματική αντιπολίτευση επιτέθηκε στον κ. Κιουρκτσού και επιχείρησε να δικαιολογήσει την τουρκική κατοχή. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος, Ακίφ Χαμζάτσεμπι, ισχυρίστηκε ότι "ο τουρκικός στρατός εισέβαλε στην Κύπρο για να τερματίσει το αιματοκύλισμα", ενώ ο υπουργός Ε.Ε. της Τουρκίας, Εγκεμέν Μπαγίς, επιτιθέμενος στον Κιουρκτσού έκανε λόγο για "ειρηνευτική επέμβαση της Τουρκίας στη νήσο το 1974" και τόνισε ότι το Κυπριακό είναι η "εθνική υπόθεση" της Κύπρου.

Ο κ. Κιουρκτσού είναι ένας από τους τρεις σοσιαλιστές βουλευτές του τουρκικού κοινοβουλίου. Στις εκλογές της 12ης Ιουνίου, ο κ. Κιουρκτσού εκλέχθηκε στο τουρκικό κοινοβούλιο με την υποστήριξη των σοσιαλιστικών δυνάμεων και των Κούρδων της Τουρκίας. Τις δεκαετίες του '70 και του '80, ο κ. Κιουρκτσού υπήρξε μέλος διαφόρων σοσιαλιστικών οργανώσεων και παρέμεινε φυλακισμένος για πολλά χρόνια.

Με την ιστορική τοποθέτηση του σοσιαλιστή βουλευτή, η τουρκική στρατιωτική κατοχή της Κύπρου μπαίνει για πρώτη φορά στα επίσημα πρακτικά του τουρκικού κοινοβουλίου.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη απασχολεί το μεσημέρι της Τρίτης τα πρωτοσέλιδα των τουρκοκυπριακών μέσων ενημέρωσης. Σήμερα, φιλοξενήθηκε σε εκπομπή του κυπριακού ραδιοφώνου «Άστρα» δηλώνοντας ότι δεν φοβάται κανέναν, παρά τα πυρά που δέχτηκε.

Η γενναία αυτή δήλωση μπορούσε να είναι έργο μόνο της ηρωικής Τουρκικής Αριστεράς, που έχει γράψει αιματοβαμμένες σελίδες εργατικού διεθνισμού.

Αναρωτιόμαστε, ποιος Έλληνας βουλευτής θα μπορούσε να σταθεί αντάξιος του.

Καταδικάζοντας τον επεκτατισμό και του ελληνικού κράτους εις βάρος του Κυπριακού λαού,   τις συμφωνίες της Ζυρίχης-Λονδίνου που υπέγραψε η κυβέρνηση του «εθνάρχη» Κ.Καραμανλή και προέβλεπαν μεταξύ άλλων την είσοδο της Κύπρου στο ΝΑΤΟ και τη διάλυση του ΑΚΕΛ, τον παρεμβατισμό και τις μυστικές συνομιλίες του Γ.Παπανδρέου με τις ΗΠΑ, τις σφαγές Τουρκοκυπρίων αλλά και Ελληνοκυπρίων αγωνιστών από το Γρίβα-ΕΛΔΥΚ-ΚΥΠ και τις πραξικοπηματικές ενέργειες της Χούντας του Ιωαννίδη που αιματοκύλησαν το νησί επιδιώκοντας την Ένωση, δίνοντας την αφορμή στην Τουρκική Εισβολή, τη μακρόχρονη κατοχή και την μόνιμη (;) Διχοτόμηση.

Χαιρετίζουμε την θαρραλέα στάση του  Ερτουγρούλ Κιουρκτσού.

Απαιτούμε την άμεση απομάκρυνση ΕΛΔΥΚ-ΤΟΥΡΔΥΚ-ξένων βάσεων από την Κύπρο, την απεμπλοκή από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ-Ε.Ε.-Ισραήλ-Ελλάδας-Τουρκίας, την έξοδο από την Ε.Ε. και την προώθηση μιας λύσης που θα επιτυγχάνει την συνένωση των δύο λαών, συνεκτιμώντας τα κοινά τους, τελικά, συμφέροντα.

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437

Diktiospartakos.blogspot.com

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License