Ανακοίνωση Τύπου

Η Κομματική Οργάνωση Θεσσαλονίκης καταγγέλλει την σημερινή αστυνομική επέμβαση εκκένωσης του κατειλημμένου, από άστεγους ανέργους και μετανάστες, κτιρίου στην Φράγκων, που παλιότερα στέγαζε το νοσοκομείο «Άγιος Παύλος» και για χρόνια ήταν εγκαταλειμμένο. Η αστυνομία, κάνοντας μια πρωτοφανή κινητοποίηση κατάφερε επιτυχώς! να προσαγάγει στο αστυνομικό τμήμα της Πλατείας Δημοκρατίας αρκετούς από τους απεγνωσμένους και αβοήθητους άστεγους μεταξύ αυτών και ένα οκτάχρονο κορίτσι, αποδείχνοντας για μια ακόμη φορά πως η κρατική καταστολή δουλεύει καλά απέναντι στους ανίσχυρους. Την αστυνομία προσκάλεσε η καθολική "Μονή Βικεντίου Αδελφών Ελέους Αγ. Παύλου" που είναι και ιδιοκτήτρια του κτιρίου, μη δείχνοντας κανένα έλεος… ακόμη και παραμονή Χριστουγέννων. Η κατάληψη «Επιβίωση» γέννημα της φτώχειας που δημιουργεί η καπιταλιστική κρίση και οι πολιτικές των κυβερνήσεων των εντολοδόχων του ΔΝΤ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αποτέλεσε μια από τις πολλές προσπάθειες αυτό-οργάνωσης του λαού της Θεσσαλονίκης, τον τελευταίο καιρό. Αυτές οι συλλογικές προσπάθειες δεν πρόκειται να λυγίσουν και να υποχωρήσουν απέναντι στην κρατική και αστυνομική καταστολή. Θα συνεχιστούν και θα ενισχυθούν έτσι ώστε ο οργανωμένος λαός και η εργατική τάξη να σηκώσουν περήφανα το κεφάλι τους, να αντισταθούν και να ανατρέψουν την βάρβαρη πολιτική της εξαθλίωσης, της ανεργίας και της πείνας.


ΚΟΘ του ΚΚΕ(μ-λ)
Θεσσαλονίκη 13 του Δεκέμβρη 2011

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License