Ενας χρόνος, απ΄την εισβολή των ΜΑΤ, στην Κερατέα... Ενας χρόνος αγώνες!

Κερατέα.... Σύνταγμα.... Πανεργατικές Απεργίες.... Χαλυβουργία.... Ενας χρόνος, απ΄την εισβολή των ΜΑΤ, στην Κερατέα... Ενας χρόνος αγώνες!

    Κερατέα.... Σύνταγμα.... Πανεργατικές Απεργίες....  Χαλυβουργία....

 

 

΄Ενας χρόνος, απ’ την εισβολή των ΜΑΤ, στην Κερατέα...

...΄Ενας χρόνος αγώνες!

 

Μπορεί στις 11 Δεκέμβρη του 2010 η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ να έστελνε ξημερώματα τις δυνάμεις των ΜΑΤ να στρατοπεδεύσουν στην Κερατέα για να καταστείλουν το δίκαιο αγώνα που ξεκίνησαν οι κάτοικοι για να μη γίνει η χωματερή στο Οβριόκαστρο, δεν μπορούσε όμως τότε να φανταστεί, ούτε αυτή ούτε και τα υπόλοιπα επιτελεία του συστήματος της εκμετάλλευσης, για το τι θα επακολουθούσε...

Τόσο στην ίδια την Κερατέα: Όπου όλος ο λαός εκεί -γυναίκες, άνδρες, ηλικιωμένοι και παιδιά- προχωρούσε αποφασισμένος, σ’ ένα σκληρό, πολύμηνο αγώνα. Μέσα από συνελεύσεις, συζητήσεις, εκδηλώσεις, διαδηλώσεις, μέσα απ’ το μπλόκο στο «Άπαρτο Κάστρο», οι κάτοικοι συγκρούονταν καθημερινά με την κυβέρνηση και τους σχεδιασμούς της, με τις δυνάμεις καταστολής και τις συκοφαντίες των ΜΜΕ. Χωρίς να ξεστρατίζουν από το βασικό τους στόχο: να μην εγκατασταθεί ο ΧΥΤΑ, ο αγώνας αυτός να νικήσει!

Όσο, και σ’ ολόκληρη την κοινωνία! Δεν μπορούσαν ίσως να φανταστούν την τεράστια λαοθάλασσα των εργαζόμενων, των νεολαίων, των ανέργων κι απολυμένων, που συνέρρεαν καθημερινά το επόμενο διάστημα στο Σύνταγμα και στις άλλες πλατείες, σ’ ολόκληρη τη χώρα, εκφράζοντας την αντίθεση όλου αυτού του κόσμου στο μαύρο παρόν και το ακόμα πιο μαύρο μέλλον που του ετοιμάζουν οι εγχώριοι κρατούντες και τα ξένα αφεντικά τους.

Δε μπορούσαν ίσως να φανταστούν τις δεκάδες χιλιάδες των απεργών που θα διαδήλωναν στο κέντρο της Αθήνας και σ’ όλες τις πόλεις της χώρας, μέσα στα «σύννεφα» των χημικών αερίων, για να μην περάσουν το «Μεσοπρόθεσμο» και τα καταιγιστικά αντιλαϊκά μέτρα. Όλο και πιο συχνά ακουγόταν και το «θα γίνει η Ελλάδα, Κερατέα», εκφράζοντας το θετικό παράδειγμα του μαζικού, σκληρού και αποφασισμένου αγώνα. Αλλά και τους φόβους του συστήματος από μια τέτοια «εκδοχή»...

Αλλά και σήμερα, όπου τα ηνία της διαχείρισης τα έχει η λυκοσυμμαχία των ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑΟΣ, με τον Παπαδήμο πρωθυπουργό, και νέοι ελπιδοφόροι αγώνες ξεσπούν!

Όπως αυτός των εργατών της «Ελληνικής Χαλυβουργίας» στον Ασπρόπυργο, που συνεχίζουν αποφασιστικά την απεργία τους για 40  μέρες. Ενάντια στις απολύσεις, την περικοπή του χρόνου εργασίας και των μισθών. Αγώνας που αποτελεί παράδειγμα και αναφορά για όλη την εργατική τάξη της χώρας μας.

Κανείς δεν πρέπει σήμερα να επαναπαυθεί! Ειδικά σε μια περίοδο όπου οι «από πάνω» δηλώνουν «αποφασισμένοι»να επιβάλουν μια πολιτική που επιτίθεται λυσσαλέα, στις ίδιες τις ανάγκες και  στους όρους ζωής του λαού μας! Ούτε και οι κάτοικοι της Κερατέας πρέπει να επαναπαυθούν, παρά τις επιτυχίες του μέχρι τώρα αγώνα τους και την προσωρινή αναστολή των όποιων σχεδιασμών.  Δεν θα επιδείξουν καμιά εμπιστοσύνη στα σχέδια και τις όποιες μανούβρες μεθοδεύσουν σε βάρος τους, η σημερινή και η όποια –τωρινή ή μελλοντική– κυβέρνηση.       

11 Δεκέμβρη 2011

 

 

cpgml@otenet.gr

www.kkeml.gr

  ΚΚΕ(μ-λ)

 

                                        Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας (μαρξιστικό-λενινιστικό)

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License