Aίγυπτος: Αποκατάσταση της μνήμης των Ηρώων της οδού Μοχάμεντ Μαχμούντ

σε νέο συλλαλητήριο καλούν οι εξεγερμένοι της πλατείας Ταχρίρ και των γύρω δρόμων για να τιμήσουν τους νεκρούς των προηγούμενων ημερών, οι οποίοι δεν ήταν "αλήτες", όπως τους αποκαλούσαν τα επίσημα ΜΜΕ, αλλά επαναστάτες

post image

 
Αποκατάσταση της μνήμης των Ηρώων της οδού Μοχάμεντ Μαχμούντ
 
Το αίμα των Μαρτύρων που χύθηκε στην οδό Μοχάμεντ Μαχμούντ από τις 19 Νοέμβρη κι έπειτα, προστέθηκε ως ένα νέο ρυάκι στον ποταμό αγνού αίματος που χύνεται από τις 25 Γενάρη, ποτίζοντας τη γη της Αιγύπτου και ανοίγοντας έναν πλατύ δρόμο για την νέα κοινωνία που θα βασίζεται στην ελευθερία και την κοινωνική δικαιοσύνη.
Αλλά αν το αίμα αυτό δεν χυνόταν στην οδό Μοχάμεντ Μαχμούντ, δεν θα εξαναγκαζόταν το Στρατιωτικό Συμβούλιο να ανακοινώσει χρονοδιάγραμμα αποχώρησής του από την εξουσία,  δεν θα αναγκαζόταν να παράσχει ασφάλεια για τη διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας και τον τερματισμό της χαώδους κατάστασης ασφαλείας από την οποία υποφέρουμε 9 μήνες, και δεν θα εξαναγκαζόταν το Στρατιωτικό Συμβούλιο να ρίξει την κυβέρνηση Σάραφ, η οποία δεν είχε αρμοδιότητες ουσιαστικές, και να την αντικαταστήσει από αυτή του Γκανζούρι, για την ανατροπή της οποίας πρέπει να συνεχίσουμε τον αγώνα.
 
        Οι νέοι της οδού Μοχάμεντ Μαχμούντ, όντας τμήμα αναπόσπαστο των νέων της πλατείας Ταχρίρ και στήριγμά τους στην αντιμετώπιση της εσωτερικής βίας, επέβαλαν στο Στρατιωτικό Συμβούλιο να προβεί σε παραχωρήσεις, και δεν είναι σωστή η διασπορά αισχρών ψεμάτων από τα επίσημα ΜΜΕ και τους στρατηγούς του Στρατιωτικού Συμβουλίου ότι επρόκειτο περί ομάδων αλητών.
 
        Αυτό το αγνό αίμα ζητά την λογοδοσία όλων των αναμεμειγμένων σε αυτή τη σφαγή, είτε από το Στρατό είτε από την Αστυνομία, και αποκατάσταση του ονόματος αυτών των ηρώων. Για αυτό καλούμε το σύνολο των Αιγυπτίων στη συμμετοχή στην πλατεία Ταχρίρ την Παρασκευή 2 Δεκέμβρη στο μνημόσυνο των Μαρτύρων της οδού Μοχάμεντ Μαχμούντ και κάθε μάρτυρα από το στρατό, κατά το μεταβατικό αυτό στάδιο που άρχισε στις 9 Απρίλη, συνεχίστηκε στο Μασπέρο (σ.μετ:χώρος σφαγής των Κοπτών στις 9 Οκτώβρη από το στρατό) και φτάνει ως σήμερα.
 
Πένθος  1-4 μμ
Πορεία με συμβολικά φέρετρα 4-6μμ
Επιμνημόσυνη τελετή 6-7.30μμ
 1. Σοσιαλιστική Λαϊκή Συμμαχία
 2. Εθνικό Μέτωπο για τη Δικαιοσύνη και τη Δημοκρατία
 3. Λαϊκή Επιτροπή για την Υπεράσπιση της Επανάστασης
 4. Σοσιαλιστές Επαναστάτες
 5. Δημοκρατικό Κόμμα Εργατών
 6. Αιγυπτιακό Δημοκρατικό Κοινωνικό Κόμμα
 7. Καμπάνια Στήριξης του Ελ Μπάραντεϊ
 8. Συνασπισμός Νέων της Επανάστασης
 9. Συνασπισμός της Επανάστασης των Λωτών
 10. Νεολαία Κομμάτων Μετώπου
 11. Σύνδεσμος Προοδευτικής Επαναστατικής Νεολαίας
 12. Ελεύθερο Αιγυπτιακό Κίνημα
 13. Κίνημα «Συμμετοχή»
 14. Κίνημα «Απαρχή»
 15. Ανεξάρτητη Πατριωτική Πτέρυγα
 16. Συσπείρωση Νεολαίας Σουεζ
 17. Κίνημα Νεολαίας για τη Δικαιοσύνη και την Ελευθερία
 18. Κίνημα Δημοκρατικού Μετώπου 6 Απρίλη
 19. Συσπείρωση Δημοκρατικής Επανάστασης Κένα
 20. Συσπείρωση Επανάστασης 25 Γενάρη στον ’νω Νείλο
 21. Συσπείρωση Επανάστασης 25 Γενάρη στο Λούξορ
 22. Δημοκρατική Συσπείρωση Επανάστασης στο Ασουάν
 23. Ένωση Νεολαίας Μασπέρο

 

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License