[25-11] Ενημέρωση από Χαλκίδα για τη δίκη των συλληφθέντων στις 8/3/07

Κάποια πράγματα για τη συνέχιση της δίκης για τους συλληφθέντες της 8ης Μάρτη 2007. Η επόμενη συνεδρίαση μεταφέρεται τελικά στις 23/12!

Σημαντικό: Ενημερώνουμε ότι για τη Δευτέρα 28/11 ΑΚΥΡΩΘΗΚΕ η συνέχιση της δίκης, γιατί προέκυψε κώλυμα του δικαστηρίου με άλλες υποθέσεις κακουργημάτων και μεταφέρεται στις 23/12 με πιθανότατη ολοκλήρωση της δίκης σε επόμενη συνεδρίαση το 2012! Οπότε το κάλεσμα που έχει βγει για τη Δευτέρα δεν ισχύει.

Εν τάχει για τα σημερινά.

Η διαδικασία ξεκίνησε με την εξέταση των τελευταίων μαρτύρων και την έναρξη της κρίσιμης διαδικασίας της απολογίας των κατηγορουμένων.

Γύρω στους 15 μάρτυρες εξετάστηκαν μεταξύ των οποίων φοιτητές και φοιτήτριες, η κα. Λεγάκη, ο κ. Καλομοίρης, γονείς των κατηγορουμένων, μέλη από σωματεία εργαζομένων κ.α. που ίσως δε θυμάμαι.

Οι φοιτητές ήταν όλοι αυτόπτες, κάποιοι μάλιστα ήταν παρόν και στην επίθεση που έγινε στους 49 (με τα πλημμελήματα που αθωώθηκαν). Οι μάρτυρες ανέφεραν για τον τρόπο με τον οποίο έγινε η αιφνίδια επίθεση των μπάτσων με χημικά και γκλόπς στο σώμα της πορείας και ήταν κατηγορηματικά αντίθετοι στο στημένο κατηγορητήριο που συνόδεψε τους συλληφθέντες. Οι καταθέσεις τους ξύπνησαν μνήμες από το νέο επίπεδο καταστολής που εγκαινίαστηκε στις 8 Μάρτη και συνοδεύει τους κοινωνικούς αγώνες μέχρι και σήμερα με αύξοντα ρυθμό. Μεταξύ των μαρτύρων ήταν και ένας συλληφθέντας από τους 49 που κατέθεσε υπερασπιζόμενος τους κατηγορούμενους, ενώ χαρακτηριστική ήταν η κατάθεση μιας φοιτήτριας που -αναφερόμενη στην βάναυση καταστολή- είπε τη δική της εμπειρία στο δικαστήριο, ότι δηλαδή οι μπάτσοι τη χτύπησαν, λιποθύμησε, και την άφησαν αναίσθητη σε ένα στενό.

Οι γονείς κατέθεσαν ως μάρτυρες ήθους, αλλά και ως αποδέκτες της καταστολής, αφού την επόμενη μέρα στις 9/3/07, όταν οι αλληλέγγυοι είχαν μαζευτεί έξω από τη ΓΑΔΑ και έκαναν καθιστική διαμαρτυρία, τα ΜΑΤ προπυλάκησαν τους γονείς που είχαν περικυκλώσει τους αλληλέγγυους για να τους προστατέψουν.

Η κα. Λεγάκη έκανε εκτενή αναφορά τόσο στο τμήμα της πορείας που παρακολούθησε ως αυτόπτης, όσο, κυρίως, στην καταστρατήγηση βασικών δικαιωμάτων των κατηγορουμένων, αλλά και των αδιανόητων τακτικισμών που ακολουθούσε η εισαγγελία (θυμίζω ότι οι κατηγορούμενοι πέρασαν εισαγγελέα στη ...ΓΑΔΑ, πράγμα αντισυνταγματικό) που δε δικαιολογούνταν ούτε καν από την αστική δικαιοσύνη.

Ο κ. Καλομοίρης αναφέρθηκε στο χτύπημα της πορείας, στην καταστολή που ο ίδιος υπέστει και νομίζω αναφέρθηκε και στο κάλεσμα που είχε γίνει για συμμετοχή εργαζομένων και άλλων κλάδων στις κινητοποιήσεις.

Σε αυτό το κομμάτι μέλη που ήταν από το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών (ας με διορθώσει κάποιος/α αν κάνω λάθος), κατέθεσαν ως μάρτυρες για την αναγκαιότητα που υπάρχει τα αγωνιζόμενα κομμάτια της κοινωνίας να συνδέονται σε κοινούς αγώνες, και συγκεκριμένα ανέφεραν ότι στον εν λόγω αγώνα είχε γίνει κάλεσμα για συμμετοχή εργαζομένων στην πορεία ως πράξη έμπρακτης αλληλεγγύης.

Κάπου εκεί διέκοψε για διάλειμμα και μετά ξεκίνησαν οι απολογίες.

Εδώ, ακόμα πιο σύντομα, θα γίνει απλώς αναφορά ότι στην πλειοψηφία τους οι κατηγορούμενοι ανέφεραν τα γεγονότα της πορείας, την επίθεση της αστυνομίας σε αυτή, τη διαδικασία σύλληψής τους, τις συνθήκες της 5ήμερης κράτησής τους και τη σχεδόν 5ετή ομηρία τους. Με το δικό του τρόπο κάθε κατηγορούμενος αναφέρθηκε γενικότερα στο κίνημα του 06-07, στη μαζικότητά του, στο ευρύ κάλεσμα που είχε γίνει στην κοινωνία και την ανταπόκριση που υπήρξε στη συγκεκριμένη πορεία με τη συμμετοχή εργαζομένων κτλ.

Στις 23/12 απολογούνται οι υπόλοιποι τρεις κατηγορούμενοι, ένας από τους οποίους προφυλακίστηκε για 6 μήνες.

από φοιτητής 26/11/2011 2:50 μμ.


Μάρτυρες υπεράσπισης ήταν και δύο καθηγητές από την παλιά ΠΟΣΔΕΠ αλλά δεν ξέρω τα ονόματα.

από @ 26/11/2011 3:03 μμ.


Ακόμα, στις συνθήκες κράτησης κατηγορούμενος ανέφερε ότι ήταν βασανιστήριο το να βρίσκονται επί 5 μέρες σε κελιά δίχως δικηγόρους.

Δεχόντουσαν σεξιστικά σχόλια οι γυναίκες.

 

Τέλος κατηγορούμενος δήλωσε αναρχικός και καθήλωσε τον εισαγελλεά και τον πρόεδρο αρνούμενος να δεχτεί ότι το δικαστήριο αυτό μπορεί να δικάσει κοινωνικούς αγωνιστές ανέφερε ότι τους αγώνες τους κρίνει η τάξη του και δεν βρίσκονται σε παρανομο ή νομιμο καθεστώς αλλά σε δίκαιο. 

Αναφορά στη κοινοβουλευτική χουντα και τα δικαστηρια της.

Εκτοτε δεν εγιναν ερωτησεις απο εδρας σε κανενα/καμια αλλο απολογουμενο

 

ΝΕΑ ΔΙΚΗ 23 ΔΕΚΕΜΒΡΗ

ΠΕΡΝΑΕΙ ΚΑΙ Ο Β.Σ.

από εν@ς 26/11/2011 5:52 μμ.


ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ

 

Μαρτυρες επίσης ηταν οι: Μαϊστρος, Λαζαρος Απεκης απο ΠΟΣΔΕΠ για τον αναρχικο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΟΥΣΤΑΦΕΛΟ και Τακης Πολιτης απο ΠΟΣΔΕΠ για τον ΒΑΣΙΛΗ ΣΤΕΡΓΙΟΥ

 

 

Ο ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ Π. ΜΟΥΣΤΑΦΕΛΟΣ ΕΒΑΛΕ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΚΑΙ ΤΟ ΒΟΥΛΩΣΑΝ

 

ΑΡΙΣΤΟΙ ΚΑΙ ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ

 

ΟΛΟΙ 23 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΓΙΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΒΑΣΙΛΗ ΣΤΕΡΓΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΠΟΥ ΑΠΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ.

 

ΚΑΜΙΑ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ

 

ΕΣ ΕΣ ΜΠΑΤΣΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ

από ∅ 17/12/2011 11:20 μμ.


Μια υπενθύμιση γιατί πλησιάζει η μέρα της δίκης.

Καλό είναι να μαζευτεί κόσμος, ακόμα κι αν δεν είναι η τελευταία δική, είναι μάλλον η σημαντικότερη. 

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License