Εξι παιδιά έχασαν τη ζωή τους από βομβαρδισμό στο Αφγανιστάν

Επτά νεκρούς από βομβαρδισμό καταλογίζει το Αφγανιστάν στο ΝΑΤΟ

 

Επτά άνθρωποι, εκ των οποίων έξι παιδιά, έχασαν τη ζωή τους την Τετάρτη στο νότιο Αφγανιστάν, από αεροπορική επιδρομή του ΝΑΤΟ, σύμφωνα με Αφγανούς αξιωματούχους.

Όπως υποστηρίζουν, η επιδρομή έγινε στο χωριό Σιάτσα, στο νότιο τμήμα της χώρας, και στόχο είχε αντάρτες που εντόπισαν στρατιωτικά ελικόπτερα του NATO, να τοποθετούν βόμβες κατά μήκος του δρόμου.

Ακολούθησε και δεύτερος βομβαρδιμός, όπως υποστηρίζει ο τοπικός αξιωματούχος Νιγιάζ Μοχάμαντ, ο οποίος είχε στόχο να πλήξει το κρησφύγετο των ανταρτών όμως προκάλεσε το θάνατο έξι παιδιών τα οποία έπαιζαν στη γειτονιά.

Από το βομβαρδισμό τραυματίστηκε ένας ακόμα άνδρας ο οποίος κατέληξε αργότερα στο νοσοκομείο.

Την επίθεση, η οποία αποδίδεται στο ΝΑΤΟ, καταδίκασε ο Πρόεδρος του Αφγανιστάν Χαμίντ Καρζάι, με ανακοίνωση του γραφείου του.

Από την πλευρά του ΝΑΤΟ, ο επικεφαλής των αμερικανικών στρατευμάτων διέταξε έρευνα για το περιστατικό που καταγγέλουν οι αφγανικές αρχές.

 

http://www.enet.gr/?i=news.el.kosmos&id=328077

 

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License