Δράση ενάντια στις κεραίες του θανάτου

Τρίκαλα - Μικροφωνική Συγκέντρωση έξω από το Δημαρχείο την Πέμπτη 19:30

 

 

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΚΕΡΑΙΕΣ ΚΙΝΗΤΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ

 

 

Στον Ελλαδικό χώρο υπάρχουν χιλιάδες κεραίες. Κεραίες κινητής τηλεφωνίας, ραδιοτηλεοπτικές κ.α. Όσον αφορά τις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας, με μόνο γνώμονα το κέρδος, τοποθετούν -συνήθως νύχτα- τις κεραίες τους δίπλα σε σχολεία, νηπιαγωγεία, παιδικές χαρές, νοσοκομεία και σπίτια. Τις κρύβουν επιμελώς μεταμφιέζοντάς τις σε θερμοσίφωνες, φυτά, καμινάδες. Στην πλειοψηφία τους αυτές οι κεραίες προκαλούν ηλεκτρομαγνητική ρύπανση. Η  Ηλεκτρομαγνητική ρύπανση είναι ένα είδος αόρατου περιβαλλοντικού ρύπου (κύματα*) που προκαλείται από την υπερβολική ηλεκτρομαγνητική επιβάρυνση του περιβάλλοντος από τεχνολογικά μέσα. (ηλεκτρικές , μαγνητικές ή ηλεκτρομαγνητικές συσκευές)

 

 

Εδώ και χρόνια υπάρχουν αντιδράσεις σε διάφορες περιοχές: Καλλιθέα, Κηφισιά, Βόλος, Κόρινθος, Πάτρα κ.α. Η πόλη των Τρικάλων δεν αποτελεί εξαίρεση. Τον Απρίλιο του 2011 η τοπική εξουσία προσπάθησε να εγκαταστήσει κεραία για το e-trikala ( Δημοτική Αναπτυξιακή Εταιρεία νέων τεχνολογιών ) στο λόφο της Ανάληψης. Αρκετοί κάτοικοι σταμάτησαν συνεργείο που πήγε να αρχίσει εργασίες στο λόφο. Μια εβδομάδα μετά διακόσιοι περίπου κάτοικοι των οικισμών Σωτήρας, Λεπτοκαρυάς, Λογγακίου και Τρίκκης εισβάλλουν στο δημαρχείο εκφράζοντας την οργή τους στους τοπικούς αφέντες , καταφέρνοντας ανάκληση της απόφασης εγκατάστασης της κεραίας. Να θυμίσουμε ότι αντιδράσεις για την ύπαρξη (κρυμμένων) κεραιών έχουν εκφράσει κάτοικοι των Κουτσομηλίων, της οδού Καλαμπάκας, και της οδού Καρδίτσης. Η δημοτική αρχή συνεχίζει τα ίδια…αφού εισηγείται στο δημοτικό Συμβούλιο την έγκριση αίτησης εταιρείας κινητής τηλεφωνίας (Vodafone) για την τοποθέτηση δυο κεραιών, στο Δημοτικό Στάδιο και στο Μύλο Ματσόπουλου. Αυτοί που άμεσα ή έμμεσα συνέβαλαν στην δημιουργία τεράστιου δημοτικού χρέους, αυτοί που αδιαφορούν για τις κοινωνικές ανάγκες, αυτοί που στηρίζουν το σάπιο καθεστώς της καπιταλιστικής δημοκρατίας θέλουν ξανά χρήματα, θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο την υγεία χιλιάδων κατοίκων. Οι γονείς των παιδιών του 23ου Νηπιαγωγείου, του 9ου Δημοτικού, του 2ου Γυμνασίου και 2ου Λυκείου Τρικάλων καθώς και κάτοικοι της περιοχής του Σταδίου είναι αντίθετοι στην εγκατάσταση των κεραιών αυτών.

 

Χωρίς να υπερβάλλουμε, ούτε και να κινδυνολογούμε οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας προκαλούν δεκάδες προβλήματα στην υγεία των ανθρώπων. Αναφέρουμε κάποια που επιβεβαιώνουν ανοιχτές συνελεύσεις κατοίκων και περιβαλλοντολογικές ομάδες ενάντια στις κεραίες. : ’’Σύνδρομο χρόνιας κόπωσης’’(CFIDS) λόγω των τεχνητών ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων, ανεξήγητα συμπτώματα που πλήττουν ολοένα και περισσότερους ανθρώπους ( βουητό στα αυτιά, πόνο στα κόκαλα και στους μύες, μούδιασμα στο πρόσωπο, ενοχλήσεις στα δόντια και σιαγόνες, ξηροφθαλμία και προβλήματα όρασης, αδυναμία συγκέντρωσης, ανεξήγητη κούραση, κατάθλιψη, ταχυκαρδία, κοκκινίλες και εξανθήματα, ξηρότητα στο λαιμό και τη στοματική κοιλότητα, διόγκωση ιγμόρειων και συμπτώματα ρινίτιδας). Επίσης προκαλεί μυαλγική εγκεφαλομυελίτιδα, χρόνια ανοσοποιητική δυσλειτουργία, νευρομυασθένεια, εγκεφαλοπάθεια, ψυχοσωματικές αντιδράσεις και άλλα πολλά…Στα παραπάνω, τα παιδιά, οι εγκυμονούσες, οι ηλικιωμένοι και τα άτομα με αλλεργίες ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου. Όλα αυτά δεν σημαίνει ότι εμφανίζονται ταυτόχρονα, ούτε ότι εμφανίζονται μόνο σε περιπτώσεις ηλεκτρομαγνητικής ρύπανσης. Αναλογιζόμενοι την ευθύνη που έχει ο κάθε κάτοχος/χρήστης κινητού τηλεφώνου ( εκεί οφείλεται  εξάλλου η ύπαρξη κεραιών), οι επιπτώσεις της ηλεκτρομαγνητικής ρύπανσης μας βάζουν σε σκέψεις και μας εξοργίζουν.

 

Ας συνειδητοποιήσουμε ότι για κάθε ζήτημα/πρόβλημα της καθημερινότητάς μας ευθυνόμαστε εμείς, που παραχωρούμε λανθασμένα στην τοπική και κεντρική κρατική εξουσία ( αντικοινωνικοί αντιπρόσωποι) την οργάνωση της κοινωνικής μας ζωής.

 

 

 

ΕΞΩ ΟΙ ΚΕΡΑΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΜΑΣ

ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ

 

γιατί

 

 

ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΗΣ ΡΥΠΑΝΣΗΣ ΔΕΝ ΚΑΘΑΡΙΖΕΤΑΙ

ΑΛΛΑ ΑΝΑΤΡΕΠΕΤΑΙ

 

 

 

 

 

ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ

 

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License