Κείμενο αποχής συσσιτίου Αυλώνα

Κείμενο αποχής συσσιτίου Αυλώναν σε ένδειξη αλληλεγγύης για τον Ράμι Συριανό


Σήμερα Τετάρτη 23/11/2011 οι κρατούμενοι που υπογράφουμε αυτό το κείμενο αποφασίσαμε να προβούμε σε απόχη του μεσημεριανού συσσιτίου για τους εξής λόγους:

Στις 18/11/11 ο κρατούμενος στις φυλάκές Νιγρίτας Σερρών, Ράμι Συριανός υπέστη την βίαιη αντιμετώπιση του αρχιφύλακα και των υπαλλήλων της σωφρονιστικής υπηρεσίας.

Πιο συγκεκριμένα, όταν ο Ράμι μετήχθη στις εν λόγω φυλακές αρνήθηκε να υποβληθεί σε ολόκληρη την εξευτελιστική - για την αξιοπρέπεια του, διαδικασία του σωματικού ελέγχου (δεν κατέβασε το εσωρουχό του). Απέναντι σε αυτή του την στάση η σωφρονιστική υπηρεσία δεν έμεινε με σταυρωμένα τα χέρια. Ο αρχιφύλακας και οι υπάλληλοι ακολουθώντας το παράδειγμα των συναδέλφων τους από τις φυλακές Δομοκού (οι οποίοι είχαν φερθεί αντίστοιχα στους κρατουμένους Παναγιώτη Αργυρού και Γεράσιμου Τσάκαλου) εισβάλουν στο πειθαρχείο όπου κρατείται ο Ράμι , τον ακινητοποιούν και τον γδύνουν με την βία.

Με την αποφασή μας, λοιπόν, αυτή θέλουμε αφενός να αναδείξουμε την αντιθεσή μας στο παραπάνω γεγονός, που δεν είναι παρά ένα ακόμη συμπλήρωμα στην λίστα των περιστατικών βίαιης αντιμετώπισης και βασανισμού κρατουμένων στις ελληνικές φυλακές. Ενώ, αφετέρου, ξεκαθαρίζουμε ότι από εδώ και πέρα κανένα τέτοιο περιστατικό δεν θα μένει αναπάντητο και κανένας κρατούμενος δεν θα μένει μόνος του.

Στεκόμαστε στο πλευρό του Ράμι Συριανού.

 

 

[Το κείμενο υπογράφηκε από 45 κρατούμενους του παραρτήματος φυλακών Αυλώνα και παραδώθηκε στον αρχιφυλακα]

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License