Πολυτεχνείο 1973 – Πολυτεχνείο 2011 / 38 χρόνια μετά…

Αφιερωμένο εξαιρετικά στην γιορτή του πολυτεχνείου… και όλους όσοι δεν ήταν εκεί… τόσο εκείνη τη νύχτα… όσο και την 17η Νοέμβρη τόσα χρόνια μετά... (σ.σ απόσπασμα από το βιβλίο του Χουλιάρα «Ζωή την άλλη φορά» )

post image


Πολυτεχνείο 1973 –  Πολυτεχνείο 2011 / 38 χρόνια μετά…

 

-Στη Θεσσαλονίκη  καταλύεται  και επίσημα με νέα μοναρχοφασιστική κυβέρνηση το πανεπιστημιακό άσυλο στο ΑΠΘ.

-Στην Αθήνα ένας άνθρωπος κινδυνεύει με σπασμένα πόδια και χέρια γιατί κυνηγήθηκε από τις συμμορίες  της ΔΙΑΣ  και της ΔΕλτα.  

 

  ★ Για τα συντρόφια που σκοτώθηκαν, για τα συντρόφια που φυλακίζονται και βασανίζονται… για τη χούντα που θέλουν να  καταπιούμε  σαν χρυσό χάπι αποβλάκωσης δώρο της  νέας Κυβερνησης γερμανοτσολιάδων της μοιρολατρίας , του φόβου και οχαδερφισμού.

Απεργία στο φοβο.  1, 2, 3 Πολλά πολυτεχνεία…. 

Η μικρότερη σε μαζικότητα πορεία. 38η επέτειος, με νέα Κυβέρνηση σωτήρων και η πρώτη απαγόρευση πορείας πολυτεχνείου… από την Γεωργίου μπροστά στο Μ. Βρετάνια. Διμοιρίες ΜΑΤ κόβουν την διαδήλωση. Η σημαία στα χέρια πασόκων  της ΠΑΣΠ  συνοδεία ΜΑΤ ασφαλείας και τραμπούκων πράσινων… φεύγει και περνά στη Β. Σοφίας… Γρήγορο δρομολόγιο. Συνοδευτικό.

Μετά από την πίεση του κόσμου στο Σύνταγμα. Τα κορδόνια των ΜΑΤ απωθούνται και στριμώχνονται στα σκαλοπάτια του ξενοδοχείου. Αποδοκιμασίες και χιούχα.

Ακολουθούν μικρο συγκρούσεις  με πέτρες και μπουκάλια στους μπάτσους στη Βουλή. Ενας 2ος χερετισμός στους μπάτσους στη Ριγηλης. Τα δακρυγόνα απλώνονται από τον αερα και πνίγουν τον τόπο.

Τα κορδόνια των μπάτσων μπροστά στην βορειομαρικανικη πρεσβεία. Στη Μαβίλη σημειώνεται ενας ακόμη χαιρετισμός προς τα ΜΑΤ με πέτρες. Ακολουθούν δακρυγόνα. Νεες μικροσυμπλοκές με διμοιρίες στα στενά. Πνιγούν τον κόσμο στα χημικά…. Ο κόσμος αρχίζει σιγα σιγά να μαζεύει πανο και και διαλύεται… σποραδικά ακούγονται κρότοι…

Ακολουθει το κκε και το παμε… να φύγουμε.

Τελος/ αυλαια. 38η επαιτείες  πολυτεχνείου.

20.000 κόσμος και στις δυο πορείες λένε οι αστυνομικές αρχές.

78  προσαγωγές ?  προληπτικές!

11 συλλήψεις?

Ένας σοβαρά τραυματίας με σπασμένα πόδια και χέρια στο χειρουργείο?

Να χαίρεστε τον καναπέ σας και τους  νέους σωτήρες σας,

 

Υ.Γ  Για την ιστορία.  Σύμφωνα με πληροφορίες τα ξημερώματα της 17ης Νοεμβρη  έγινε καταδρομική ανάρτηση   με μεγάλο πανό-   στο κτίριο ακροπολ απέναντι από το πολυτεχνείο. Το σύνθημα ήταν «Για να βρουν ανάπαυση οι πρώτοι νεκροί, Αντίσταση και ανυπακοή.»  Υπογραφή… Σπίθα. Το πανό κρεμάστηκε άγρια νύχτα, άγνωστο γιατί και όπως φαίνεται  κατεβάστηκε  και γρήγορα γρήγορα  άγνωστο γιατί.

Υ.Γ (2) Και το ασφαλιτομάνι, μπόλικο και νέο αίμα απο 18 χρονα στρατοκαυλα ασφαλιτακια. Και φαίνεστε ρε... μπατσόπουλα  απο απόσταση....  Αιντε στα μαντριά σας. 

 

κόκκινοι αντι-ρεπόρτερ

 

Εικόνες:

από ///// 18/11/2011 10:02 πμ.


Καμιά φατσα θα σβήσεις?

ή μπα........

από k-a 18/11/2011 10:11 πμ.


post image

...

Εικόνες:

από κ-α 18/11/2011 10:15 πμ.


post image

. . .

Εικόνες:

από κ-α 18/11/2011 10:20 πμ.


post image

.......

Εικόνες:

από κ-α 18/11/2011 10:26 πμ.


post image

.,

Εικόνες:

από κ-α 18/11/2011 10:31 πμ.


post image

 

.

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License