Βολιβία: "Εισβολή" των ινδιάνων Τιπνης στην Λα Παζ

1111111111

 

  Aizar Raldes/France Presse  

 

Eφτασαν στην πρωτεύουσα της Βολιβίας, Λα Παζ οι 3000 ινδιάνοι που διέτρεξαν εκατονταδες χιλιόμετρα για να διαμαρτυρηθουν για την κατασκευη του δρόμου που θα διαπερνούσε καταστρέφοντας την πατρογονική γή τους.

Οι ιθαγενεις που αντιμετώπησαν την θυρηωδία των κατασταλτικών δυνάμεων της κυβέρνησης του Εβο Μοράλες, έγιναν αποδεκτοι στην πρωτεύουσα με γιορτές και επεφυμίες. Χιλιάδες πολιτες της πρωτεύουσας παρατάχθησαν στα πλαϊνα του δρόμου απο όπου πέρασαν οι Ινδιάνοι "εισβολείς", και με μαθητικές μουσικές μπάντες, διαδήλωσαν την υποστηρηξή τους στον αγώνα τους.

Ο αγωνας της φυλης Τιπνης για το δικαίωμά τους να οριζουν την γή τους αγκαλιάστηκε απο όλη την Βολιβιανη κοινωνία που κατέβηκε στους δρόμους προκαλώντας γενική απεργία, απελευθέρωσε 300 περίπου κρατούμενους απο τους διαδηλωτές ιθαγενεις που είχαν πέσει στα χέρια της αστυνομίας, απέκλησε και κατέλαβε περιφεριακο αεροδρόμειο για να σταματήση την "απέλαση" διαδηλωτων απο την πορεία, προκάλεσε τριγμους στην κυβέρνηση, οδηγησε σε παραίτηση τον υπουργο εσωτερικών και τέλος υποχρέωσε τον Μοράλες να αναστείλει την κατασκευή του δρόμου και να ζητήσει δημόσια συγνώμη απο τους αγωνιζόμενους ιθαγενής.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License