Εννιά νεκροί σε αντικαθεστωτικές διαδηλώσεις στην Υεμένη

Εννιά νεκροί σε αντικαθεστωτικές διαδηλώσεις στην Υεμένη

 

Βίαιες ταραχές ξέσπασαν πάλι στην πρωτεύουσα της Υεμένης Σαναά κατά του προέδρου της χώρας Σάλεχ, στις οποίες έχασαν την ζωή τους τουλάχιστον εννέα διαδηλωτές και τραυματίστηκαν δεκάδες άλλοι, από πυρά των δυνάμεων ασφαλείας.

Οι αρχές ασφαλείας με πρωταγωνιστές την ελίτ Ρεπουμπλικανική Φρουρά του προέδρου,  περίμεναν τους διαδηλωτές της πορείας στον τελικό προορισμό τους στο κέντρο της πόλης όπου άνοιξαν πυρ εναντίον τους με πολυβόλα, δακρυγόνα και τους έριξαν με κανόνια νερού.

Η πορεία είχε σαν βασικό της αίτημα την παραίτηση από την εξουσία του προέδρου Σάλεχ, ο οποίος είχε αρχικά συμφωνήσει να παραδώσει μετά από δεκαετίες τη θέση του σε ένα σχέδιο μετάβασης της εξουσίας που είχε συσταθεί από τους ηγέτες των άλλων αραβικών κρατών, αλλά τελικά υπαναχώρησε και παρέμεινε στην προεδρία παρά τις αντιδράσεις.  

 

http://www.enet.gr/?i=news.el.kosmos&id=318556

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License