Στις 11 Οκτώβρη αρχίζει στη Χαλκίδα η δίκη του οικοδόμου Βασίλη Στεργίου και των υπολοίπων 11 συλληφθέντων του πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου της 8ης Μάρτη του 2007.

 

Τη συγκεκριμένη μέρα πάνω από 30.000 διαδηλωτές, κυρίως φοιτητές αλλά και πολλοί εργαζόμενοι μετά από κάλεσμα σωματείων, βροντοφώνξαν την αντίθεσή τους στην ιδιωτικοποίηση της παιδείας, στο περιβόητο άρθρο 16 και την καταπάτηση των δημοκρατικών ελευθεριών στο χώρο της εκπαίδευσης (κατάργηση ασύλου).

Η κυβέρνηση και το κράτος απάντησαν στην μαζικότατη συγκέντρωση με τόνους χημικών, με ωμή βία, ξυλοδαρμούς διαδηλωτών και συλλήψεις στο σωρό. Με αυτόν τον τρόπο συνέλαβαν και τους διαδηλωτές που δικάζονται στην Χαλκίδα.

Από τους 61 συλληφθέντες εκείνης της μέρας, οι 49 αθωώθηκαν πανυγηρικά, ενώ ο μόνος που κρατήθηκε ήταν ο οικοδόμος Βασίλης Στεργίου. Το μήνυμα της κυβέρνησης ήταν ξεκάθαρο. «δεν έχουν καμία δουλειά» οι εργαζόμενοι με τους φοιτητές και το αντίστροφο.Ήθελε να ποινικοποιήσει την έννοια της αλληλεγγύης- κομβικό ζήτημα του εργατικού κινήματος- στοχοποιώντας τον μοναδικό εργαζόμενο συλληφθέντα.

 

Η Πρωτοβουλία Οικοδόμων από την πρώτη στιγμή της σύλληψης του συναδέλφου μας και κατά τη διάρκεια της εξάμηνης προφυλάκισής του, εξέφρασε την αλληλεγγύη της, με όλους τους δυνατούς τρόπους, το ίδιο θα πράξει και τώρα

 

Αθώωση του Βασίλη Στεργίου

 

Αθώωση όλων των κατηγορουμένων του πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου

 

 

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ και ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ στις ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License