Συλλήψεις για τη χθεσινή έκρηξη ή όταν η αντιτρομοκρατική κατασκευάζει ενόχους

Αμέσως μετά τη φονική έκρηξη στην Τριανδρία, κλιμάκιο της αντιτρομοκρατικής εισέβαλλε σε μαγαζιά και σπίτια Τούρκων πολιτικών προσφύγων στη Θεσσαλονίκη και προσήγαγε 4 άτομα, τα οποία οδηγήθηκαν στη ΓΑΔΘ.

Αμέσως μετά τη φονική έκρηξη στην Τριανδρία, κλιμάκιο της αντιτρομοκρατικής εισέβαλλε σε μαγαζιά και σπίτια Τούρκων πολιτικών προσφύγων στη Θεσσαλονίκη και προσήγαγε 4 άτομα, τα οποία οδηγήθηκαν στη ΓΑΔΘ. Οι προσαχθέντες, όλοι γνωστοί για την πολιτική τους δράση, παρέμειναν στην αντιτρομοκρατική για περισσότερες από 5 ώρες και κατόπιν μεταφέρθηκαν σε άλλο τμήμα της ασφάλειας, καθώς δεν προέκυψε συμμετοχή τους σε παράνομες δραστηριότητες. Μέχρι αυτή τη στιγμή βρίσκονται στα χέρια των αστυνομικών αρχών.

Πρόκειται όμως για άλλη μια γκάφα  της αντιτρομοκρατικής;

Αμέσως μετά τη χθεσινή έκρηξη βόμβας η ΓΑΔΑ, διαρρέει τρομοσενάρια για σύνδεση του νεκρού με τους Τούρκους αγωνιστές που συνέλαβε η αστυνομία τον περασμένο Ιούλιο στη Θεσσαλονίκη. Πριν ακόμη ταυτοποιηθεί το πτώμα του διαμερίσματος στη Τριανδρία, τα ΜΜΕ έχουν όνομα, ηλικία και πληροφορίες για σχέσεις του νεκρού με την Gulaferit Unsal.

Η Unsal είχε συλληφθεί με μια φαντασμαγορική επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής, καθώς είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης εις βάρος της από τη Γερμανία, για αστείες κατηγορίες, όπως η διοργάνωση εκδηλώσεων αλληλεγγύης σε Τούρκους πολιτικούς κρατούμενους.

Η Gulaferit Unsal. είναι γνωστή στην Τουρκία για την πολιτική και συνδικαλιστική δράση της, αφού είναι ιδρυτικό μέλος του Besmen (συνδικάτο δημοσίων υπαλλήλων) στην Αγκυρα και ενεργό μέλος των επιτροπών αλληλεγγύης στους πολιτικούς κρατούμενους της Τουρκίας και του Κουρδιστάν. Για τη δράση της φυλακίστηκε μαζί με τον δημοσιογράφο σύζυγό της.

Πρόσφατα με απόφασή του ο Άρειος Πάγος άνοιξε τον δρόμο για την έκδοσή της στη Γερμανία, ενώ εκρεμμεί η αίτηση ασύλου που έχει καταθέσει στην Ελλάδα.

Δικηγόροι που έχουν ασχοληθεί με την υπόθεση δηλώνουν στο alterthess.gr ότι δεν πρόκειται για ένα ακόμη φιάσκο της αντιτρομοκρατικής, αλλά για μια εντέχνως κατασκευασμένη υπόθεση, που συνδέεται άμεσα με την υπόθεση της  Unsal, που κρίνεται αυτές τις ημέρες.

Σε κάθε περίπτωση ο χειρισμός της υπόθεσης από την αντιτρομοκρατική γεννά σειρά ερωτηματικών.

Πως η ΓΑΔΑ είχε ταυτοποιήσει το νεκρό πριν από τους αστυνομικούς που βρίσκονταν στο σημείο στη Θεσσαλονίκη;

Πως πριν ακόμη ταυτοποιηθεί ο νεκρός, άλλο κλιμάκιο της αντιτρομοκρατικής πραγματοποιούσε συλλήψεις Τούρκων πολιτικών προσφύγων, σχετικά με την υπόθεση;

Ποια φωτεινά μυαλά της αντιτρομοκρατικής έκαναν τη σύνδεση της Unsal, με τη φονική έκρηξη χθες το βράδυ;

 

ΥΓ. Ορισμένοι συνάδελφοι καμιά φορά δεν είναι κακό να μην αναπαράγουν σαν υπνωτισμένοι τα σενάρια της ασφάλειας.

ΠΗΓΗ

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License