Βολιβία, Νικηφόρα πορεία των ινδιάνων

111111111

Ο υπουργος εσωτερικων της Βολιβίας πηρε τον δρόμο προς την σύνταξη ανακοινώνοντας την παραιτηση του μετα απο την θυριώδη επέμβαση της αστυνομίας ενάντια στους Βολιβιανους ινδιάνους που διαμαρτυρωνται για την κατασκευή αυτοκινητόδρομου που θα διαπερνά τα εφάφη των κοινοτήτων τους. Ο Sacha Llorenti παραιτήθηκε κάτω απο την γενική κατακραυγή που πριν απο μέρες είχε υποχρεώσει και τον Μοράλες να ανακοινώσει την διακοπή του έργου και την δημιουργία κύκλων συζητήσεων με τις τοπικές κοινωνίες για την αποδοχή και τελική πραγμάτωση του έργου που χρηματοδοτήτε απο Βραζιλιάνους επιχειρηματίες.

Η απάντηση ηρθε άμεσα απο τις ινδιάνικες κοινότητες, "Οι πολίτες αρνουνται τη διέλευση του δρόμου απο την περιοχή του Τιπνις, για ποιο λογο λοιπον πρεπει να γίνουν αυτες οι κουβέντες. Δεν πιστευουμε στα λόγια και τις προτάσεις της κυβέρνησης" "Η διαδήλωσή μας δέχθηκε την αστυνομική επίθεση αλλα δεν διαλυθηκε, συνεχίζουμε την πορεία μας προς την Λα Παζ, υπολογίζουμε τις φυσικές και υλικές απώλειες που μας προκάλεσαν και μετα ξαναξεκινάμε", δήλωσαν εκπρόσωποι των ιθαγενών.

 

Οι περίπου 1500 ιθαγενεις κάτοικοι του Βολιβιανου Αμαζόνιου που ξεκίνησαν πορεία στις 15 Αυγουστου με σκοπο να φτασουν στην πρωτευουσα για να διαμαρτυρηθουν, δέχθηκαν κτηνώδη επιθεση απο 500 πάνοπλους μπάτσους στην περιοχη του Μπενι 300 χιλιόμετρα απο την Λα Πλαζ και αφου ξυλοκοπήθηκαν όλοι ανεξερετος δεκάδες απο αυτους στιβάχθηκαν σε λεωφορία για να μεταφερθούν σε παράπλευρες πόλεις.

Στις 26 Σεπτεμβρίου οι κάτοικοι της περιοχής του Rurrenabaque κατέλαβαν το τοπικό αεροδρόμιο καθηστώντας αδυνατη την μεταφορά 300 απο τους συλληφθέντες που η αστυνομία ήθελε παρα την θέλησή τους να τους επιστρέψει στους τόπους κατοικίας τους, και προχώρησαν στην μαζική απελευθέρωση των κρατουμένων.

Φωνη λαου, Οργη Λαου

 

http://bolivia.indymedia.org/

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License