Νέα από ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

Αυξάνονται (κι άλλο!) οι οικισμοί των ισραηλινών εποίκων. Φαίνεται πως οι μυστικές υπηρεσίες του Ισραήλ συνεχίζουν τα αντίποινα κατά των Παλαιστινίων, ακόμα και στο Λίβανο!

Παραθέτουμε ορισμένα σημερινά τηλεγραφήματα του ΑΠΕ:

«ΑΠΕ, Ημερομηνία - Ώρα : 20/05/2002-1047

Αυξάνονται οι οικισμοί εβραίων εποίκων γύρω από την Ιερουσαλήμ.

Ο ισραηλινός υπουργός Στέγασης έδωσε από την αρχή του χρόνου το πράσινο φως για την κατασκευή περίπου 1000 κατοικιών σε πέντε οικισμούς εβραίων εποίκων στην περιφέρεια της Ιερουσαλήμ, υποστήριξε σήμερα βουλευτής της Αριστεράς στο Ισραήλ.

«957 αιτήσεις έγιναν δεκτές τους τελευταίους πέντε μήνες, από 810 που ήταν ολόκληρο τον χρόνο πέρυσι για όλη τη Δυτική Οχθη και τη Γάζα» υποστήριξε ο βουλευτής του αριστερού κόμματος Μέρετζ, Μόσι Ραζ, επικαλούμενος επίσημα στοιχεία.

Οι κατοικίες πρόκειται να κατασκευαστούν σε μεγάλους οικισμούς εποίκων, όπως στο Μάλει Εντουμιν και στο Μπέιταρ Ελίτ, στα περίχωρα της ανατολικής Ιερουσαλήμ, πρόσθεσε ο Ραζ. «Είναι προφανές ότι υπάρχει πολιτική πρόθεση με τη δημοσίευση των προτάσεων αυτών εδώ και μία εβδομάδα» πρόσθεσε.

Περισσότεροι από 200.000 εβραίοι έποικοι ζουν σε 160 οικισμούς στη Δυτική Οχθη και τη Λωρίδα της Γάζας.»

***********************************************************

ΚΑΙ Η ΣΤΥΓΝΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ:

«ΑΠΕ, 20/05/2002-1253

Ενας νεκρός από έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου στη Βηρυτό.

Ενας άνδρας σκοτώθηκε κατά την έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου σε πολυσύχναστη οδική αρτηρία της δυτικής Βηρυτού κοντά σε αστυνομική βάση, έγινε γνωστό απο αστυνομικές πηγές.

«Η έκρηξη σημειώθηκε όταν ο οδηγός έβαλε μπροστά το αυτοκίνητό του, ένα λευκό Πεζό 504», δήλωσαν αστυνομικές πηγές.

Το θύμα, το σώμα του οποίου διαμελίσθηκε, δεν έχει αναγνωρισθεί.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, δύο κιλά εκρηκτικών είχαν τοποθετηθεί στο αυτοκίνητο.»

Με επομενο τηλεγραφημα ανακοινωνεται η αναγνωριση του νεκρου: «ΑΠΕ, Ημερομηνία - Ώρα : 20/05/2002-1331 Ενας γιός του Αμαντ Τζιμπρίλ, αρχηγού του Λαϊκού Κόμματος για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης-Γενική Διοίκηση, σκοτώθηκε σε επίθεση στη Βηρυτό.

Ένας γιός του Αχμαντ Τζιμπρίλ, αρχηγού της οργάνωσης Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης-Γενική Διοίκηση, σκοτώθηκε σήμερα από την έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου στη Βηρυτό, δήλωσε προς το Γαλλικό Πρακτορείο ένας αξιωματούχος της φιλοσυριακής αυτής οργάνωσης.»

***********************************************************

«ΑΠΕ, Ημερομηνία - Ώρα : 20/05/2002-1049

Το Ισραήλ συνεχίζει την πολιτική καταπίεσης των Αράβων στην Ιερουσαλήμ, καταγγέλει ο μουφτής.

Επιδεινώνεται η κατάσταση των Παλαιστινίων στην Ιερουσαλήμ εξαιτίας της καταπιεστικής πολιτικής που ασκεί το Ισραήλ, ακόμη και κατά των γερόντων και των παιδιών, κατήγγειλε ο Μουφτής της Ιερουσαλήμ, Σεϊχης Ακράμα Σάμπρι.

Ο μουφτής κατήγγειλε ότι το πρόβλημα επιδεινώνεται λόγω της πολιτικής μεταφοράς Εβραίων εποίκων στην Ιερουσαλήμ, την οποία ακολουθεί το Ισραήλ από το 1967. Σύμφωνα με τον Σεϊχη Ακράμα Σάμπρι, η σταθερότητα στην Ιερουσαλήμ θα αποκατασταθεί μόνον όταν «τερματισθεί η ισραηλινή κατοχή». Ο μουφτής τόνισε ότι η πόλη είναι μερικώς αποκλεισμένη και σε ορισμένα τμήματά της δεν έχουν πρόσβαση οι Παλαιστίνιοι. Αυτό είχε ως συνέπεια να περιορισθεί η εμπορική δραστηριότητα και πολλοί Αραβες πολίτες να αντιμετωπίζουν το φάσμα της φτώχειας, πρόσθεσε ο μουφτής.»

***********************************************************

ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ, ΕΝΔΕΙΞΗ ΤΡΟΜΕΡΗΣ ΤΥΧΗΣ!

«ΑΠΕ, Ημερομηνία - Ώρα : 20/05/2002-1125

Κινητό τηλέφωνο έσωσε Ισραηλινό από επίθεση αυτοκτονίας.

Μόνο σαν θαύμα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί αυτό που συνέβη σε έναν Ισραηλινό στη διάρκεια της επίθεσης αυτοκτονίας χθες στη Νετάνια που στοίχισε τη ζωή σε τρεις ανθρώπους και τραυμάτισε πάνω από πενήντα, γράφει σήμερα η ισραηλινή εφημερίδα Μααρίβ.

Η βόμβα περιείχε ατσάλινα καρφιά για είναι πιο φονική. Ενα από τα καρφιά αυτά σφηνώθηκε στο κινητό τηλέφωνο που ο Ανατόλι Τσιπάργκο είχε στην αριστερή τσέπη του πουκαμίσου του. Το καρφί αυτό θα μπορούσε να είχε τρυπήσει την καρδιά του και να τον είχε σκοτώσει.

«Από σήμερα θα γιορτάζω δυο ημερομηνίες γενεθλίων. Της γέννησης μου και τη σημερινή», δήλωσε χθες από το κρεβάτι του νοσοκομείου στο οποίο νοσηλεύεται ο 33χρονος Τσιπάργκο.

από Αρίστος 20/05/2002 4:53 μμ.


«ΑΠΕ, Ημερομηνία - Ώρα : 20/05/2002-1542 Επιβεβαιώθηκε ο θάνατος του γιού του ηγέτη του PFLP-GC. Η οργάνωση κατηγορεί το Ισραήλ. Ο εκπρόσωπος του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης-Γενική Διοίκηση (FPLP-GC) Αμπού Ρούσντι κατηγόρησε το Ισραήλ για την δολοφονία του Τζιχάντ Τζιμπρίλ, ενός από τους γιούς του ηγέτη της οργάνωσης Αχμαντ Τζιμπρίλ, που σκοτώθηκε σήμερα από έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου στην Βηρυτό. «Η Μοσάντ τον σκότωσε. Ηταν ο επικεφαλής των στρατιωτικών επιχειρήσεων στο εσωτερικό (Παλαιστίνη) και στο εξωτερικό», δήλωσε ο ίδιος, αναφερόμενος στην ισραηλινή μυστική υπηρεσία. Από το γραφείο του Αχμαντ Τζιμπρίλ στην Δαμασκό ανακοινώθηκε ότι ο νεκρός είναι όντως ο Τζιχάντ. Ο Τζιχάντ Τζιμπρίλ σκοτώθηκε από έκρηξη που σημειώθηκε μόλις έβαλε μπροστά τη μηχανή του αυτοκινήτου του, το οποίο ήταν σταθμευμένο σε απόσταση μερικών μέτρων από βάση της αστυνομίας στη δυτική Βηρυτό, κοντά στην λεωφόρο Μαρ Ελίας, ανακοίνωσε η αστυνομία. Ο αδελφός του Τζιχάντ, o Χάλεντ Τζιμπρίλ, μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο αλ-Τζαζίρα είπε πως το Ισραήλ σίγουρα ωφελείται πολύ από το θάνατο του Τζιχάντ, ο οποίος χειριζόταν το φάκελλο των κατεχόμενων από το Ισραήλ εδαφών. Ο Τζιχάντ Τζιμπρίλ, που ζούσε στον Λίβανο, είχε γεννηθεί το 1969. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που ανακοίνωσε η αστυνομία, στο αυτοκίνητο είχαν τοποθετηθεί δύο κιλά ΤΝΤ.»

από Photo-δότης 20/05/2002 5:25 μμ.


post image
Ο ισραηλινός υπουργός άμυνας (!) Βενιαμίν Μπεν Ελιέζερ δοκιμάζει το νέο όπλο του στρατού, στο πεδίο βολής του εργοστασίου όπλων, στη Ναζαρέτ, την 5η Μαίου 2002. Το νέο όπλο μάλλον θα αντικαταστήσει το τουφέκι «Γκαλίλ» του ισραηλινού στρατού, ένα σχέδιο που συνδύαζε τις φονικές «αρετές» του ρώσικού Καλάσνικοφ και του αμερικάνικου Μ-16. Ποιό θα είναι το όνομά του; Θα είναι (μα την αλήθεια!) «Ταβόρ»! Με τέτοια «Ταβόρ», πάντως, αποκλείεται να ηρεμήσει η πολύπαθη Παλαιστίνη...

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License