Καύκασος - Νταγκεστάν : μπαράζ επιθέσεων ανταρτών.

.....

Σειρά επιθέσεων στο Νταγκεστάν. Η πρώτη βόμβα με περίπου 3 κιλά TNT έσκασε στο αρχηγείο της αστυνομίας τα μεσάνυχτα με σκοπό να συγκεντρώσει εκεί μπάτσους (όπως είπαν οι αντάρτες). Κανείς δεν τραυματίστηκε απ' αυτή την έκρηξη.

15' λεπτά αργότερα , όταν η αστυνομία είχε φτάσει στο σημείο , πυροδοτήθηκε παγιδευμένο αυτοκίνητο με περίπου 40 κιλά TNT κατά την αστυνομία. 

Το ρωσικό υπουργείο εσωτερικών ανέφερε στην ιστοσελίδα του ότι από την έκρηξη σκοτώθηκε ένας αστυνομικός και τραυματίστηκαν 60 άτομα, συμπεριλαμβανομένων 44 αξιωματικών.

Επίσης σήμερα το πρωί, αντάρτες πυροβόλησαν τον αρχηγό της αστυνομίας στην  πόλη της Buinaksk , στο αυτοκίνητό του.

Ο συνταγματάρχης Magomednabi Adilkhanov δεν τραυματίστηκε, αλλά δύο από τους σωματοφύλακές του σκοτώθηκαν, κατά την τοπική αστυνομία.

Τον περασμένο μήνα, ο επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας Alexandr Bortnikov είπε ότι κατά τους πρώτους έξι μήνες του τρέχοντος έτους, 169 επιθέσεις έλαβαν χώρα, εκ των οποίων 110 έγιναν στο Νταγκεστάν.

95 αξιωματούχοι έχασαν τη ζωή τους σε αυτές τις επιθέσεις, είπε.

Κατά την ίδια χρονική περίοδο, ο Bortkinov είπε, ότι  οι αξιωματικοί ασφαλείας συνέλαβαν 400 αντάρτες και "συνεργούς τους", και σκότωσαν περισσότερους από 250.

http://edition.cnn.com/2011/09/22/world/europe/russia-attacks/index.html?hpt=hp_t2

 

 

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License