Κείμενο αλληλεγγύης πολιτικών κρατουμένων

Κείμενο αλληλεγγύης πολιτικών κρατουμένων στην Gulaferit Unsal.

 

Από τις 26 Αυγούστου η τουρκάλα αγωνίστρια Gulaferit Unsal ξεκίνησε απεργία πείνας διεκδικώντας τη μη έκδοσή της στις γερμανικές αρχές, όπως αποφάσισε το συμβούλιο εφετών Θεσσαλονίκης.

Η Gulaferit κατηγορείται από τους γερμανούς ως μέλος της κομμουνιστικής οργάνωσης DHKP/C και θεωρείται βέβαιο πως θα παραδοθεί στο τουρκικό κράτος.

Η Gulaferit είχε αναπτύξει πλούσια δράση στο τουρκικό εργατικό κίνημα, υπήρξε ιδρυτικό μέλος του δημοσιοϋπαλληλικού συνδικάτου BEMSEM και το 1995 φυλακίστηκε μαζί με τον σύζυγό της.  

Συμμετείχε στη μεγάλη απεργία πείνας των κρατουμένων το 1996 και αποφυλακίστηκε το 1997, συνεχίζοντας τη δράση της στο εργατικό κίνημα. Το 1999 διέφυγε στην Γερμανία ζητώντας πολιτικό άσυλο, αλλά επέστρεψε 2 χρόνια αργότερα στην  Τουρκία, όπου ο άντρας της ξαναφυλακίστηκε(2000-2008). Όταν πέρυσι ξαναφυλακίστηκε ο άντρας της η Gulaferit κατέφυγε στην Θεσσαλονίκη, όπου και συνελήφθηκε από την αντιτρομοκρατική στις 7 Ιουλίου 2011.   

Η υπόθεση της θα εκδικαστεί στον Άρειο Πάγο στις 16 Σεπτέμβρη.

 

Αλληλεγγύη στην αγωνίστρια Gulaferit Unsal.

Καμία δίωξη της αγωνίστριας Gulaferit Unsal στις γερμανικές αρχές.

 

                   Οι πολιτικοί κρατούμενοι: Αντωνίου Στέλλα, Γεωργιάδης Πολύκαρπος,   Γουρνάς Κώστας,  Καραγιαννίδης Γιώργος, Καρακατσάνη Νίνα, Κόσσυβας Αλέκος, Μαζιώτης Νίκος, Ρούπα Πόλα, Σακκάς Κώστας, Τραϊκάπης Μιχάλης, Φεσσάς Δημήτρης.

 

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License