ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ

Στόχος του φασισμού δεν είναι μόνο οι μετανάστες αλλά ολόκληρη η εργατική τάξη. Σήμερα οι μετανάστες σε στρατόπαιδα συγκέντρωσης αργότερα έλληνες άνεργοι ή εργάτες..

Στρατόπεδα συγκέντρωσης ... ανέργων!

 

Την περασμένη Τετάρτη ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Β. Ορμπάν, σε συνέντευξή του, ανακοίνωσε μια ταχύτερη μείωση του κρατικού χρέους της χώρας του, με νέες περικοπές των δημόσιων δαπανών. Προηγουμένως, σε ομιλία σε σύνοδο των Ούγγρων διπλωματών, ο Β. Ορμπάν είχε θέσει το δίλημμα ή ο δρόμος των αλλαγών ή ο «ελληνικός δρόμος»!

Το δίλημμα, βέβαια, είναι πέρα για πέρα κίβδηλο. Οι αλλαγές που προωθεί και η ουγγρική κυβέρνηση οδηγούν το λαό της Ουγγαρίας ακριβώς εκεί που οδηγεί το λαό της Ελλάδας ο δρόμος που ακολουθεί η ελληνική κυβέρνηση. Σε έναν απερίγραπτο εφιάλτη. Και δεν είναι καθόλου υπερβολή, όπως θα δούμε παρακάτω. Παρά τις προσπάθειες διάφορων θιασωτών της ευρωένωσης να πείσουν ότι η Ελλάδα είναι κάτι σαν το ...παράδοξο της ΕΕ, ότι όσα συμβαίνουν εδώ δε συμβαίνουν πουθενά αλλού, καθημερινά επιβεβαιώνεται ότι η ευρωενωσιακή στρατηγική είναι ενιαία, εφαρμόζεται με αποφασιστικότητα σε όλα τα κράτη - μέλη και τσακίζει κυριολεκτικά τη ζωή των λαών.
***

Στο διαδίκτυο, σε ιστοσελίδες ελληνικές, αλλά και ουγγρικές, αλιεύσαμε την παρακάτω είδηση: Η κυβέρνηση της χώρας στοχεύει να δημιουργήσει σύγχρονα στρατόπεδα συγκέντρωσης ...ανέργων! Θα προωθεί τους ανέργους σε έργα σε ολόκληρη τη χώρα, ανεξάρτητα απ' το πού διαμένουν αυτοί και οι οικογένειές τους - αναφορά γίνεται για βαριές χειρωνακτικές εργασίες - όπου θα διαμένουν σε τροχόσπιτα και θα παρακολουθούνται από συνταξιούχους αστυνομικούς! Ηδη, έχει γνωστοποιηθεί ότι θα περικοπεί η περίοδος επιδότησης της ανεργίας από τις 270 μέρες που ήταν έως σήμερα στις 90! Ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας δήλωσε: «Εμείς δεν μιλάμε για παρακολούθηση, αλλά και για καθοδήγηση, διαχείριση και οργάνωση. Για να τοποθετήσει κανείς 300.000 ανθρώπους στο πρόγραμμα εργασιών, είναι μια περίπλοκη ιστορία που απαιτεί ακριβώς τις ικανότητες που έχει η αστυνομία»!

Το πρόγραμμα έχει σκοπό να συμπεριλάβει 300.000 ανέργους πριν από το 2013 και ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι τελικά θα μπορούσε να αφορά μέχρι και 800.000 άτομα. Κάπως έτσι η κυβέρνηση της Ουγγαρίας θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της για δημιουργία νέων θέσεων εργασίας ήδη απ' τον επόμενο χρόνο. Οι αποδοχές; Αναφέρονται ποσά της τάξης των 82, 104 ή 178 ευρώ το μήνα, σε μια χώρα που ο κατώτατος μισθός ανέρχεται στα 285 ευρώ περίπου. Μάλιστα, διαβάζουμε ότι «το πλάνο ήταν αρχικά με την επωνυμία "Εθνικό Σχέδιο Εργασίας", αλλά μετονομάστηκε μετά από ...επισήμανση ότι είχε το ίδιο όνομα με ένα πρόγραμμα που διεξαγόταν από το ...φασιστικό καθεστώς της δεκαετίας του 1930 στην Ουγγαρία»...
***

Αν στα παραπάνω προσθέσουμε και άλλες πληροφορίες που αναρτήθηκαν στις ιστοσελίδες αυτές, όπως ότι η κυβέρνηση εξετάζει τη μείωση του ορίου ηλικίας για υποχρεωτική εκπαίδευση από τα 18 στα 15 ή 16 χρόνια, την αύξηση του χρόνου δοκιμαστικής εργασίας, την αφαίρεση του δικαιώματος των συνδικάτων να διαπραγματεύονται και να αναλαμβάνουν συλλογική δράση για θέματα που σχετίζονται με την οργάνωση της εργασίας και το εργασιακό περιβάλλον, την επέκταση του χρόνου εργασίας στις 45, από 40, ώρες εβδομαδιαία, εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς ότι ο Μεσαίωνας είναι ήδη εδώ.

Και κάτι ακόμα. Πριν ένα χρόνο περίπου, αρκετοί στη χώρα μας είχαν κάνει σημαία τους τον τρόπο που αντιμετώπισε η κυβέρνηση του Β. Ορμπάν το ΔΝΤ. Ενας εξ αυτών, Γ. Δελαστίκ το όνομά του, αρθρογραφούσε «Εμπρός στο δρόμο που χάραξε η Ουγγαρία»... Είναι πολλοί τελικά που συνωστίζονται στον ίδιο δρόμο, αυτόν που οδηγεί το λαό κατευθείαν σε γκρεμό.

Β. Ν.

απο ριζοσπαστη

από Παλιός 05/09/2011 5:08 μμ.


Τι παράδοξο να βλέπει κανείς το Ριζοσπάστη να «την πέφτει» στις μαφιόζικες κυβερνήσεις των χωρών της πρώην ανατολικής Ευρώπης.

Βέβαια η καταδυνάστευση των λαών - ιστορικά αν το δούμε - είχε πάντοτε κοντά ποδάρια. Πόσα χρόνια λέτε να αντέξουν την εξαθλίωση;

Εμείς οι «δυτικοί» και συνεπώς καλομαθημένοι πόσο θα αντέξουμε; Οι Ισπανοί; Οι Πορτογάλοι;

Άιντε να δούμε που θα ηχήσει πρώτα το ντουφέκι…  

από jungle - report 05/09/2011 11:01 μμ.


Γκούλας, και στην Ελλάδα τάδε έφη SKY Παρασκευή, 2 Σεπτεμβρίου 2011 , 8:44 πμ

«Οι άνεργοι, λοιπόν, σύμφωνα με τα σχέδια της εκεί [Ουγγαρία] κυβέρνησης, θα εκτελούν βαριές χειρωνακτικές εργασίες σε δημόσια κτήρια, θα ζουν σε τροχόσπιτα και θα παρακολουθούνται από... συνταξιούχους αστυνομικούς!Είναι μόνο μια από τις πολλές ακροδεξιές προτάσεις από το κυβερνών κόμμα Fidesz.
Απόσπασμα από τη Σουηδική εφημερίδα ARBETAREN αναδημοσιευμένο στο blog Elva

Μετά από την αντικατάσταση της εργασίας με την "απασχόληση", το μέλλον μας επιφύλασσε την επιβολή της σχετικής ποινής για το αμάρτημα της ανεργίας.
Καλώς ορίσαμε στην ανατολή του αιώνα της "Σιδερένιας Φτέρνας" όπως θα έλεγε και ο ήρωας του Jack London, ο Ernest Everhard.
Πρωτοπόρος της μετάβασης, ηΟυγγαρία και το ακροδεξιό -κυβερνών, κόμμα της .
Στην ανάρτηση που προαναφέραμε αλλά και στο πρωτότυπο άρθρο, επισημαίνεται και η θέση του ηγέτη του Fidesz πως:
-Στο μέλλον,τα φραγματα δεν θα κατασκευάζονται με τη τεχνολογία της δεκαετίας του 2000, αλλά με το ...χέρι, εξηγησε ο πρωθυπουργός Victor Orban, ο οποίος επίσης μίλησε για δουλεια "με τσάπα και φτυάρι".
Για να βάλουμε τα πράγματα στην εθνικά ορθή τους θέση, πρέπει να τονίσουμε με τη σειρά μας πως κι εδώ, μία επικρατούσα άποψη είναι πως "...από τη στιγμή που ο Έλληνας σταμάτησε να δουλεύει στα χωράφια του, να κερδίζει το ψωμί του με τον ιδρώτα του προσώπου του, ξεκίνησε η διαδικασία που μας έφερε στη σημερινή χρεοκοπία."Λες και αν παίρναμε όλοι τις τσάπες και τα φτυάρια, τα πλασματικά κεφάλαια των πολυεθνικώνδε θα γεννιόντουσαν, η "φιλελευθεροποίηση" της οικονομίας δε θα είχε συντελεστεί, ούτε και η σύμφυση του βιομηχανικού με το τραπεζικό κεφάλαιο θα γεννούσε τις φούσκες, που πήραμε και τις πληρώνουμε με πραγματικές αξίες. Επίσης, μαζί με τον Έλληνα, άφησε το φτυάρι και τον κασμά και ο Ιρλανδός και ο Ισπανός και ο Πορτογάλος αλλά και κάθε άλλος Ευρωπαίος, μέλος του οικονομικού "παραδείσου" της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αυτό θέλει, η παγκοσμιοποιημένη αγορά να ισχύει και αυτό είναι το δόγμα της 2ης δεκαετίας του 21ου αιώνα.
Όπως και να 'ναι όμως, η παραπάνω διαπίστωση που γεννήθηκε σαν παραπροϊόν του "φιλοσοφικού" δόγματος Παγ-ΚάΛΟΥ, πως "μαζί τα φάγαμε γιατί μας διόρισαν και δε δουλεύαμε", χρειάστηκε να επωαστεί μέσα στη φιλόξενη για τους "ελληνόψυχους" καθαρόαιμους, μήτρα της ελληνικής ακροδεξιάς, της λαϊκιστικής αλλά και της σοσιαλιστικής. Μέσα εκεί, το σπέρμα της Παγκαλικής Ιδέας, γονιμοποιημένο με τον χυδαιότερο λαϊκισμό και μέσω της πνευματικής και λογικής επεξεργασίας επιπέδου αμοιβάδας και πλέοντας μέσα στα αμνιακά υγρά της εθνικής ενοχής, έδωσε το σαρκοφάγο αυτό άνθος.______________________________________________________________________


-------------------------------------------------------------------

Ένα μπουκέτο των αντιλήψεων αυτών μπορεί κανείς να βρει (που αλλού;) εδώ αλλά και σε άλλα γραφικά μέρη όπωςεδώ
Με συστηματική επανάληψη, φροντίζουν και άλλοι, κυρίως εφοπλίστές , βιομήχανοι, μεγαλοεργολάβοι, πετρελαιάδες- να καλλιεργούν τηνπεποίθηση που πρέπει να γίνει "κοινή", περί της τεμπελιάς, της φυγοπονίας, δημοσιοϋπαλληλισμού, της ροπής προς την απάτη του νεοέλληνα. Ναι,παραδέχονται πως ο ΟΟΣΑ κατατάσσει τον Έλληνα πρώτο σε εργασία (ωράρια και ημέρες εργασίας) αλλά αυτό δε σημαίνει πως και τα στοιχεία είναι σωστά, κατά τις αυθεντίες των σχολιαστών που αγαπάει το σύστημα (και το αγαπούν κι αυτοί)
Σαν αποτέλεσμα λοιπόν του καλλιεργούμενου "ζωτικού" -για τους opinion makers- ψεύδους, που καλλιεργούν με περισσή φροντίδα, πρέπει να επιβληθεί και μία ποινή στο λαμόγιο τον Έλληνα. Εκτός από τη φτωχοποίηση, ένα μοντελάκι τύπου Ουγγαρίας, ένα μοντελάκι για την προώθηση της εργασίας, θα ήταν ότι έπρεπε.
Η ελληνική ακροδεξιά η οποία μέσα στα αίτια της ανεργίας έβαζε από τη μία τη φύση της (τηςανεργίας) ως "δομικό στοιχείο" του οικονομικού συστήματος (πράγμα που δεν την εμποδίζει να το στηρίζει) και από την άλλη, το συμπέρασμα - προϊον στοχασμού αμοιβάδας πως
"Κλείνοντας το σημείο αυτό, θα πρέπει να σημειώσουμε ότι το θέμα της έκτασης τηςανεργίας των συμπολιτών μας είναι ένα θέμα στο οποίοι οι περισσότεροι από εμάς έχουμεμερίδιο ευθύνης. Θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι κάθε φορά που κάνουμε επιλογέςανθρώπων στους οποίους αναθέτουμε τακτικές ή έκτακτες εργασίες, όπως πχ το βάψιμοτου σπιτιού μας, ή επιλέγουμε ένα προϊόν για να το αγοράσουμε, όπως πχ ένα πουκάμισο, πρέπει πάντα να σκεφτόμαστε και το ότι ταυτόχρονα επιλέγουμε το εάν τα χρήματά μαςδώσουν δουλειά σε έναν συμπολίτη μας, σε έναν οικονομικό μετανάστη στην Ελλάδα ή σεέναν άνθρωπο σε κάποια άλλη χώρα της γης. "
ΛάΟΣ - Πλαίσιο θέσεων 2007 σελ. 43
Δε θα είναι περίεργο αν στο "Πλαίσιο θέσεων" του 2010, περιλαμβάνονται (εκτός από την καλλιέργεια της λαϊκής ενοχής) και οι ιδέες Όρμπαν (Ούγγρος πρωθυπουργός). Άλλωστε το μοντελάκι αυτό το προωθεί πάρα πολύ, τόσο ο Μέγας Μπενίτο όσο και ο πρωθυπουργός του.
Άρα υπάρχει και το άλλοθι της "σοσιαλιστικής επίφασης" αλλά και του "πατριωτικού συμαφέροντος". Και οι πατριώτες ψηφοφόροι του Μνημονίου έχουν σημαία το "πατριωτικό συμφέρον" που το υπερασπίζονται μέσω του "πατριωτικού παρεμβατισμού" τους. Οι σοσιαλιστές σύμμαχοι τους μήπως, δεν ήταν που νομιμοποίησαν, με την πρόφαση των επιταγών των πιστωτών μας, την εξαθλίωση των εργαζομένων με τη μετατροπή τους σε "ενοικιαζόμενο" υλικό; Αυτό που άφηναν να γίνεται οι προηγούμενες κυβερνήσεις, το έκανε νόμο του κράτους η παρέα των όψιμων roosters που αποτελείται από το ΠΑΣΟΚ, το ΛάΟΣ και τη Ντόρα την εξερευνήτρια.
Τους εξαθλίωσαν αλλά τους έκαναν πιο "ανταγωνιστικούς".
Επειδή η ιδέα της "κρατικής" βοήθειας στην εξεύρεση εργασίας δεν είναι και πολύ καινούργιομοντελάκι και για την αποφυγή παρεξηγήσεων και παρερμηνειών, κάποια φωτισμένα μυαλά της Ουγγρικής κυβέρνησης κατάλαβαν πως το όλο εγχείρημα έμοιαζε με ένα παλιότερο και κάπως "ίδιο". Έτσι, όπως σημειώνει και το blog Elva:
Το πλανο ήταν αρχικά με την επωνυμία «Εθνικό Σχέδιο Εργασίας", αλλά μετονομάστηκε μετά απο...επισημάνση ότι ειχε το ίδιο όνομα με ένα πρόγραμμα που διεξάγονται από το ...φασιστικό καθεστώς της δεκαετίας του 1930 στην Ουγγαρία!!
"Ο στόχος δεν είναι πλέον να κανουμε αυτούς τους ανθρώπους να επιστρεψουν στη δουλειά. Η κυβέρνηση έχει παραιτηθεί από την επιμορφωση αυτων των ανθρώπων, ή να τους διδάξει τις νέες δεξιότητες. Αντ 'αυτού, θα φτυαριζουν χωμα για μερικα χρονια σε δημόσια κτίρια », σχολιαζειτο blog Ηungarian Spectator.
Και ποιος θα είναι ο φορέας υλοποίησης του προγράμματος; Όχι βέβαια κάποιο υφιστάμενο υπουργείο με κάποια υφιστάμενη υπηρεσία του, σχετική με τα προγράμματα εργασίας (ή ανεργίας) αλλά ...συνταξιούχοι αστυνομικοί.
Οι -αναγκαστικά και φτηνά- εργαζόμενοι, δεδομένουπως θα μπορούν να νοικιάζονται σε εταιρείες, κοινοπραξίες, φορείς εκτέλεσης έργων γενικά, θα σχηματίζουν κοινότητες επί τόπου του έργου. Αυτές οι κοινότητες βέβαια δε θα έχουν σχέση με κοινότητες ανθρώπων που κατοικούν σε έναν τόπο μόνιμα και από επιλογή ή από κληρονομιά αλλά, θα έχουν όλα τα χαρακτηριστικά μίας γνώριμης μας "δομής". Μίας δομής που γνωρίσαμε οι νεώτεροι από τις ταινίες για τον Β παγκόσμιο πόλεμο και το "προαύλιο" που έγραφε στην πύλη του το φιλοσοφικό Arbeit macht frei. Δε θα λέγονται στρατόπεδα συγκέντρωσης πια αλλά "εργασίας" και η φιλοσοφία τους τελικά, θα είναι η ίδια.
Το στρατοπεδο εργασίας θα πρέπει να παρακολουθείται από συνταξιούχους αστυνομικούς. Αυτοι παλιοτερα ειχαν καταφερει να συνταξιοδοτηθούν από την ηλικία των 45 στην Ουγγαρία, αλλά η σύνταξη τους είναι χαμηλή, και δεν είναι σαφές αν θα αναγκαστούν με καποιο τροπο να επανέλθουν στα καθήκοντά τους. (ARBETAREN και Elva)
Η Ένωση Αστυνομικων, η οποία αποκάλυψε το σχέδιο στα ΜΜΕ σεκάθε περίπτωση, επέκρινε το σχέδιο. Σε απάντηση στους επικριτές, ο υπ. Εσωτερικών Sandor Pintér σχολίασε:
- Εμείς δεν μιλάμε για παρακολούθηση, αλλά και για καθοδηγηση, διαχείριση και οργάνωση. Για να τοποθετήσει κανεις 300.000 άνθρωποι στο πρόγραμμα εργασιών είναι μια περίπλοκη ιστορία που απαιτεί ακριβώς τις ικανότητες που εχει η αστυνομία.
Όμορφος κόσμος.
Διάβαζα την Elva και το δημοσίευμα της Σουηδικής εφημερίδας και στο μυαλό μου τρίγύριζε η εικόνα του έλληνα πρωθυπουργού να αναρωτιέται ακαδημαϊκά:
Σοσιαλισμός ΄ή βαρβαρότητα;



http://jungle-report.blogspot.com/2011/09/blog-post.html

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License