Παρέμβαση για την στάθμευση στο Θησείο και προσαγωγές

Diamarturia gia parkometra kai prosagwges

Η διαμαρτυρια των κατοικων του θησειου για την επιβολη του μετρου της ελεγχομενης - νταβατζιδικης σταθμευσης ακολουθηθηκε απο προσαγωγες οποιου προλαβαιναν απο τους γνωστους προστατες μας...

από σ' όλες τις γειτονιές... 01/09/2011 8:28 πμ.


post image
οι πόλεις μας θα γίνουν μοντέρνες φυλακές.

Με συμμετοχή 150 ατόμων πραγματοποιήθηκε χτες, στη γέφυρα του Πουλόπουλου η συνέλευση των κατοίκων του Θησείου για το ζήτημα της ελεγχόμενης στάθμευσης. Η συνέλευση καλέστηκε από επιτροπή κατοίκων. Αποφασίστηκε και πραγματοποιήθηκε μαχητική πορεία διαμαρτυρίας στους δρόμους του Θησείου. Η πορεία από κάποιο σημείο και μετά ακολουθούνταν από 2 ζητάδες, μετά ήρθαν και μηχανές της ΔΕΛΤΑ  και στη συνέχεια διμοιρία μπλε. Έγιναν 4 προσαγωγές στο αστυνομικό τμήμα Πετραλώνων.
Ο Καμίνης κατέθεσε μήνυση κατ' αγνώστων για την καταστροφή πινακίδων ελεγχόμενης στάθμευσης. (Ευτυχώς που κάποιοι τον ψήφισαν για να φύγει ο "κακός" Κακλαμάνης και να έχουμε τον Καμίνη με τις δημοκρατικές ευαισθησίες)
Οι προσαχθέντες αφέθησαν ελεύθεροι μετά από 3.5 ώρες, αφού έδωσαν ένορκη κατάθεση ως μάρτυρες. Σε όλο αυτό το διάστημα αλληλέγγυοι παρέμεναν έξω από το αστυνομικό τμήμα.
Απομένει να δούμε πώς οι κάτοικοι θα κλιμακώσουν τον αγώνα τους προκειμένου να μην περάσει το καθαρά εισπρακτικό μέτρο.

Εικόνες:

από κατοικος 01/09/2011 1:15 μμ.


Είμαι κάτοικος Θησείου, και παρότι συμμετέχω όποτε και όσο μπορώ στις δράσεις που γίνονται στις γειτονιές μας, δεν έχω συμμετάσχει καθόλου στις δράσεις για την ελεγχόμενη στάθμευση. Ως εκ τούτου δεν γνωρίζω την "Επιτροπή Κατοίκων Θησείου" που οργανώνει αυτές τις δράσεις και δεν ξέρω ποια σχέση μπορεί να έχει με την Λαίκή Συνέλευση Θησείου - Πετραλώνων - Κουκακίου που είναι ο μαζικός εκφραστής της γειτονιάς μας. Αναγνωρίζω ότι το μέτρο που ήθελε να εφαρμόσει ο Κακλαμάνης και επαναφέρει ο Καμίνης είναι 100% εισπρακτικό και ανεφάρμοστο, γιατί δημιουργεί ελάχιστες θέσεις στάθμευσης σε μια πυκνοκατοικημένη περιοχή που κατακλύζεται από επισκέπτες. Δεν συμμετέχω για τους εξής λόγους:
1. Οι πεζόδρομοι Ηρακλειδών και Θεσσαλονίκης-Επταχάλκου είναι μονίμως εγκλωβισμένοι από παρκαρισμένα οχήματα, με αποτέλεσμα οι πεζοί να αναλώνονται σε συνεχόμενα ζιγκ-ζαγκ ανάμεσα σε αυτοκίνητα για να περπατήσουν έχοντας πάντα την προσοχή τους μην τυχόν πέσει κανένα διερχόμενο μηχανάκι πάνω τους.
2. Η κατάσταση γίνεται ανυπόφορη Παρασκευή - Σαββατοκύριακο οπότε καταυθάνουν εκατοντάδες επισκέπτες να φάνε στην Θεσσαλονίκης και να πιούνε στα μαγαζιά της Ηρακλειδών θεωρώντας ότι πρέπει να παρκάρουν ακριβώς δίπλα στο τραπεζάκι που κάθονται.
3. Τα εν λόγω μαγαζιά της Ηρακλειδών (αυτά στην αρχή του πεζόδρομου) έχουν καταπατήσει εντελώς τον πεζόδρομο και δεν μπορείς να διέλθεις από κει πηγαίνοντας σπίτι σου - η δε ηχορύπανση είναι τραγική.
4. Σαν να μην φτάνουν τα παραπάνω έχουμε να αντιμετωπίσουμε και τα περίπολα των Δελτάδων που θεωρώντας τους πεζόδρομους τσιφλίκι τους, εφορμούν σαν σερίφιδες πάνω στο άλογο.
Να σημειώσω ότι το πρόβλημα δημιουργήται κυρίως από τους επισκέπτες, αλλά οι κάτοικοι με αυτοκίνητα οφείλουν να σεβαστούν και το δικαίωμα των πεζών στον ελεύθερο χώρο. Αυτό που θα έπρεπε να απαιτήσουμε (πέρα από την κατάργηση του νταβατζίδικου μέτρου) είναι:
α. Απελευθέρωση των πεζοδρόμων από τα οχήματα
β. Απομάκρυνση των τραπεζοκαθισμάτων από την αρχή της Ηρακλειδών
γ. Να σταματήσει η περιπολία της ομάδας Δ στους πεζόδρομους.
Είναι θέματα που μπορούμε να συζητήσουμε στη αυριανή Λαϊκή Συνέλευση.
Και μια παράκληση στους αγαπητούς επισκέπτες: Μπορείτε να παρκάρετε το αυτοκίνητο στην Πειραιώς και τους πέριξ δρόμους. Περπάτημα δέκα και είκοσι λεπτών δεν θα σας κάνει κακό - ίσα ίσα που θα κάψετε και τις θερμίδες απ' τις μπριζόλες.

από μπιλιας 01/09/2011 3:30 μμ.


και δείτε πώς παρουσιάζουν τα καθεστωτικά μέσα το συμβάν:
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=63345307

γι αυτό ΔΕΝ αγοράζουμε τις εφημερίδες τους


από χριστινα 01/09/2011 3:45 μμ.


Αναφερομαι στα προηγουμενα σχολια και στον γειτονα Θησειωτη. Καλό θα ήταν εφόσον έχεις και προτάσεις για τα προβλήματα της περιοχής, να συμμετέχεις στις τοπικές συνελεύσεις των κατοίκων. Το μέτρο ελεγχόμενης στάθμευσης, που είναι προφανές ότι είναι εισπρακτικό και δεν θα διευκολύνει την ζωή των κατοίκων, θα επιδεινώσει όλα αυτά τα προβλήματα που αναφέρεις. Επιπλέον πάνω από τους μισούς κατοίκους θα επιβαρύνονται καθημερινά με πρόστιμο, εφόσον οι θέσεις κατοίκων δεν καλύπτουν ούτε τις μισές ανάγκες. Και επίσης υπάρχουν κάτοικοι ηλικιωμένοι ή με μικρά παιδιά που φυσικά και είναι δύσκολο να παρκάρουν στην Πειραιώς, όπως προτείνεις. Και πες μου επίσης πόσο ασφαλές είναι πλέον να παρκάρεις 15 ή και 20 λεπτά μακριά από το σπίτι σου, όταν επιστρέφεις σπίτι σου το βράδυ? Στην επόμενη συνάντηση να είσαι εκεί και να δώσεις όλες τις προτάσεις σου.

από Περαστικός 01/09/2011 8:46 μμ.


Προς τον "κάτοικο": Και πολύ καλά κάνεις που δεν συμμετέχεις. Άλλωστε με τις πολιτικές θέσεις που διατυπώνεις εδώ, ε, δεν έχεις και τίποτα να προσφέρεις στο Θησείο. Πολυκαιρισμένες ιδέες που έχουν κακοφορμίσει και δεν το έχεις πάρει χαμπάρι. Και τώρα που μπαίνει το Φθινόπωρο να σκεπάζεσαι! Μην μας κρυώσεις και χάσουμε το κελεπούρι. Προς τον "@": Για να αναγνωρίζεις το νταβατζηλίκι σε ποια πλευρά είναι, πρέπει να το κατέχεις το "άθλημα". Θα μας πεις κι εμάς που "τις" βρίσκεις για να τα κονομήσουμε κι εμείς;

από maria 01/09/2011 10:03 μμ.


Σχετικά με το πως παρουσίασαν τα επεισοδια στο Θησειο τα διαφορα ειδησεογραφικα site, δημοσιογραφος απο το ethnos.gr, μας απαντησε οτι λαμβανουν τα δελτια απο το αθηναικο πρακτορειο, που λαμβανει ειδησεις απο την αστυνομια, τον Δήμο κτλ. Αυτό για να συνηδειτοποιήσουμε ποσο εγκυρη ειναι η ενημερωση που μας "σερβιρουν" και να αρχίζουμε να απορριπτουμε την "επιλεκτική δημοσιογραφία".

από κάτοικος 02/09/2011 11:25 πμ.


Νομίζω ότι πρέπει να απαντήσω στην Χριστίνα γιατί διαστρευλώθηκαν κάποιες αναφορές μου.
1. Ανέφερα ότι δεν συμμετέχω στις συγκεκριμένες δράσεις για την ελεγχόμενη στάθμευση. Συμμετέχω σε επίπεδο γειτονιάς όποτε μπορώ καθότι δουλεύω 9:00-21:00 καθημερινά.
2. Γράφω: "το μέτρο που ήθελε να εφαρμόσει ο Κακλαμάνης και επαναφέρει ο Καμίνης είναι 100% εισπρακτικό και ανεφάρμοστο, γιατί δημιουργεί ελάχιστες θέσεις στάθμευσης σε μια πυκνοκατοικημένη περιοχή που κατακλύζεται από επισκέπτες" και το χαρακτηρίζω νταβατζίδικο. Δεν καταλαβαίνω που διαφωνούμε επ' αυτού και για την αναγκαιότητα μη εφαρμογής του.
3. Γράφω: "το πρόβλημα" με την στάθμευση σε πεζόδρομους "δημιουργήται κυρίως από τους επισκέπτες" και σε αυτούς και μόνο απευθύνω την προτροπή να παρκάρουν στην Πειραιώς και όχι στους ηλικιωμένους κατοίκους ή αυτούς με παιδάκια που έχουν το δικαίωμα όπως και όλοι οι αυτοκινητιστές κάτοικοι ή εργαζόμενοι από άλλες περιοχές να παρκάρουν όπου θέλουν όσο πιο κοντά στο σπίτι τους ή στον χώρο εργασίας.
4. Όχι όμως στους πεζόδρομους. Και σε αυτούς και μόνο αναφέρομαι. Είναι συγκεκριμένοι στην γειτονιά μας και είναι 2. Το αφισάκι της Επιτροπής δείχνει να υποστηρίζει το παρκάρισμα σε αυτούς και εκεί διαφωνώ έντονα.
5. Πολύ ευχαρίστως να παραθέσω τις απόψεις μου στην επόμενη συνάντηση της Επιτροπής. Φοβάμαι όμως ότι θα εισπράξω μόνο χλευασμούς όπως του "Περαστικού" παραπάνω.
Προς "Περαστικό": διευκρίνησε παρακαλώ τις "πολυκαιρισμένες ιδέες". Εκτός κι αν βολεύεσαι με τις τζιπάρες από ΒΠ που παρκάρουν έξω από τα μπριζολάδικα και μπλοκάρουν την διέλευση, τους μπράβους τις κόκκινης ζώνης των μαγαζιών και τους μπάτσους που αλλωνίζουν με ύφος τσακ νόρρις στην γειτονιά μας.
ΣΟ πέρασέ το στο "συζήτηση" αν εκτιμάς ότι ανήκει εκεί. Θεώρησα πάντως ότι έπρεπε να απαντήσω.

από Πεζοδρομιστε ολο το κεντρο 04/09/2011 3:54 πμ.


1. Ποσα αυτοκινητα εχουν οι κατοικοι και ποσες θεσεις υπαρχουν; (Το πρακτικο κομματι) 2. Οι πεζοδρομοι ειναι για τα αυτοκινητα ή για τους πεζους; 3. Αν μια οικογενεια εχει πανω απο ενα αυτοκινητο πρεπει να τα παρκαρει ολα μπροστα απο την εισοδο του σπιτιου; 4. Αν μια πολικατοικια εχει 6-10 διαμερισματα και στο καθε διαμερισμα εχουν απο 1 αυτοκινητο, ποσα μετρα προσωψη χρειαζεται να εχει; 5. Οι γωνεις κατοικοι δεν θελουν τα παιδια τους να παιζουν στον παιζοδρομο χωρις να κυνδηνευουν τα παιδια τους; 6. Αν ο πεζοδρομος ξαναγηνει πεζοδρομος, οι ιδιοι οι κατοικοι δεν θα κοιμουνται καλητερα; 7. Δεν εχει παρει κανεις χαμπαρι οτι εχουμε πηξει στο αμαξι; ΥΓ1. Κι εγω περναγα απο τον πεζοδρομο τον χειμωνα που μας περασε αλλα οταν ανοιξε ο καιρος και ειδα οτι εκανε ο κοσμος την βολτα του, απο μονος μου σεβαστηκα τον πεζοδρομο. Ειναι αλοστε ωραιο να υπαρχουν και καποια μερη στην πολη που να μπορεις να περπατησεις χωρις να εχεις ολη την ωρα το νου σου γυρω γυρω μην σε πατησουν. ΥΓ2. Το προβλημα στο θησειο προερχεται απο τους επισκεπτες, οχι απο τον δημο. Μαλακας ο καμινης, αλλα αν εκανε ΟΛΕΣ τις θεσεις ΜΟΝΟ για κατοικους και σας εδηνε και τον πεζοδρομο για παρκινγκ δεν θα μηλαγε κανεις. Οι κλωσες και οι τζοβενοι στην ηρακλειδων δεν σας πειραξαν, να χασετε το παρκινγκ σας πειραξε! ΥΓ3. Η Λαίκή Συνέλευση Θησείου - Πετραλώνων - Κουκακίου εχει χρονια παρουσια στην γειτονια, γιατι δεν πηγατε στις συνελευσεις τους να θεσετε το θεμα; Μηπως επειδη οι υπολοιποι κατοικοι προτιμουν να περπατησουν λιγο παραπανω απο το να κατοικουν στο παρκινγκ του διασκεδαστηριου που λεγεται θησειο; (μεγαλη μπιζνα)

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License