Δεκάδες βασανίζονται και θανατώνονται σε φυλακές στη Συρία

Δεκάδες βασανίζονται και θανατώνονται σε φυλακές στη Συρία Σύμφωνα με τη Διεθνή Αμνηστία

Η Διεθνής Αμνηστία εκτιμά ότι περισσότεροι από 88 άνθρωποι έχουν πεθάνει σε κέντρα κράτησης στη Συρία, τους τελευταίους πέντε μήνες, μεταξύ των οποίων 10 παιδιά, που υπέστησαν ξυλοδαρμούς, καψίματα, ηλεκτροσόκ και άλλους βασανισμούς.

Ο Σύριος Ibrahim Jamal al-Jahamani, που αποφυλακίστηκε τον Ιούλιο δήλωσε ότι είδε με τα ίδια του τα μάτια να βασανίζουν μέχρι θανάτου ένα 15χρονο παιδί Η ομάδα δήλωσε πως εκτιμά ότι όλοι όσοι πέθαναν, συνελήφθησαν μετά τη συμμετοχή τους σε αντικυβερνητικές διαδηλώσεις.

Οι εκτιμήσεις αυτές, που δημοσιεύθηκαν σε έκθεση της ομάδας, έρχονται λίγο αφότου η κυβέρνηση της Συρίας αρνήθηκε τις αναφορές ότι τουλάχιστον ένας μαζικός τάφος ανακαλύφθηκε στην πόλη Ντερά.

"Αυτοί οι θάνατοι πίσω από τα κάγκελα παίρνουν τεράστιες διαστάσεις και φαίνεται να αποτελούν μια συνέχεια της ίδιας βάρβαρης περιφρόνησης της χωής που συναντάται καθημερινά στους δρόμους της Συρίας”, δήλωσε ο Neil Sammonds, ερευνητής της Διεθνούς Αμνηστίας για τη Συρία.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η ομάδα έχει τα ονόματα τουλάχιστον 3.000 ανθρώπων που βρίσκονται αυτή τη στιγμή υπό κράτηση.

"Εκτιμάται ότι υπάρχουν 12.000-15.000 άτομα υπό κράτηση στη χώρα αυτή τη στιγμή. Γνωρίζουμε ότι τα βασανιστήρια ήταν διαδεδομένα εδώ και πολλά χρόνια και έχουν γίνει πολύ πολύ χειρότερα. Οι περισσότεροι άνθρωποι κρατούνται σε απομόνωση”, δήλωσε ο ίδιος.
 

http://www.enet.gr/?i=news.el.kosmos&id=305568

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License