Ενημέρωση σχετικά με την κατάσταση της υγείας του Tortuga

Λίγα πράγματα και ενημέρωση σχετικά με την κατάσταση του συντρόφου Luciano

Λίγα πράγματα και ενημέρωση σχετικά με την κατάσταση του συντρόφου Luciano (Tortuga),από κλινικής απόψεως έχουνε γίνει –από την αρχή της νοσηλείας- πολλές χειρουργικές επεμβάσεις σχετικά με την αντιμετώπιση του θέματος των εγκαυμάτων του, τα οποία ήταν πιο σοβαρά στις περιοχές των ποδιών, μηρών και γλουτών, μεταμοσχεύοντας σε αυτά τα μέρη δέρμα από την πλάτη και το στομάχι. Στην αρχή υπήρχε μια επιπλοκή μόλυνσης (λοίμωξης) με μερικά από αυτά , αλλά τελικά άρχισαν να ανακάμπτουν. Έγινε επίσης μεταμόσχευση και στα βλέφαρα. Για τα εγκαύματα στο πρόσωπο –που κυμαίνονται από τα μάτια μέχρι το μέτωπο- δεν χρειάστηκε μεταμόσχευση δέρματος μιας και ήταν C βαθμού (εκτός από τα βλέφαρα).

Τώρα πλέον δεν υπάρχει καμία επιπλοκή πάνω σε αυτό το θέμα, δεδομένου ότι έχουν επουλωθεί όλα και το μοναδικό σημάδι που είχε μείνει στο πρόσωπό του είναι μαύρες τελίτσες που προκλήθηκαν από την σκόνη της βόμβας και δεν φεύγουν. Όσο  αναφορά τα χέρια του (υπάρχει μεγάλη φυσική απώλεια), το δεξί του χέρι είναι ακρωτηριασμένο μέχρι το ύψος του καρπού, στο αριστερό του χέρι έχουν ακρωτηριαστεί όλα τα δάκτυλα εκτός από τον δείκτη ,τον μικρό και το μισό του παράμεσου. Αν και δεν είναι σαφές για την περίπτωση της όρασης καθώς μέσα σε αυτήν την εβδομάδα θα μεταφέρουν τον Tortuga στην Κλινική Pasteur (μιας και η Κλινική INDISA, δεν διαθέτει την αναγκαία τεχνολογία) για να γίνουν οι εξετάσεις που θα δείξουν τελικά πως είναι η κατάσταση των ματιών του. Ομοίως ο Tortu μπορεί να ανοίξει τα μάτια του μέχρι την μέση και να δει με το αριστερό του μάτι ,αλλά αρκετά θολά.

Έχει λίγες βδομάδες που κατάφερε να σταθεί στα πόδια του και να περπατήσει λίγο, επίσης μπόρεσε να κάνει τα βασικά πράγματα όπως μπάνιο (με απόλυτη βοήθεια) και να πάει στην τουαλέτα.

Αδερφέ, σύντροφέ, φίλε, αγαπημένε Τortuga ζεις δύσκολες στιγμές γιατί όπως όλα τα άτομα λαχταράς για πλήρη αυτονομία. Ως εκ τούτου δεν πρέπει να ξεχνάμε την κατάστασή σου, στηρίζοντας τους πολλαπλούς τρόπους που κάθε ατομικότητα επιλέγει.

Ευχαριστούμε για όλες τις πράξεις αλληλεγγύης και τις χειρονομίες αγάπης από όλα τα μέρη του κόσμου, όπως επίσης κάνουμε ένα κάλεσμα για την εξάπλωση και πολλαπλασιασμό των ενεργειών αλληλεγγύης.

Σύντροφοι και αγαπημένοι του Tortuga.


(το αρχικό κείμενο υπάρχει στα Ισπανικά, Αγγλικα και Ιταλικά στο www.vivalaanarquia.wordpress.com από τις 1/08/11.)Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License