Η Τουρκία βομβαρδίζει το Β. Ιράκ (Κουρδιστάν)

Σφοδροί τουρκικοί βομβαρδισμοί στο νοτιοανατολικό Κουρδιστάν (Βόρειο Ιράκ. Μεγάλης κλίμακας επιχείρηση

60 στόχους έπληξαν σε δύο φάσεις, τα τουρκικά βομβαρδιστικά στο βόρειο Ιράκ. Άλλους 168 στόχους έπληξε το πυροβολικό. 12 αεροσκάφη απογειώθηκαν από το Ντιγιαρμπακίρ, αλλά συνολικά στην επιχείρηση μετέχουν 30 αεροπλάνα.
Αυτά μεταδίδει το Reyters

από λευτεριά στο Κουρδιστάν 19/08/2011 12:34 μμ.


Συνεχίζεται το σφυροκόπημα θέσεων του PKK στο νοτιοανατολικό Κουρδιστάν (βόρειο Ιράκ) για δεύτερη νύχτα. Σύμφωνα με τον Τουρκικό στρατό χτυπήθηκαν από αέρος 28 στόχοι, ενώ άλλοι 96 συνεχίζουν να βάλλονται από το πυροβολικό.
Οι τουρκικοί βομβαρδισμοί ήρθαν ως απάντηση σε επίθεση των Κούρδων εναντίον τουρκικής στρατιωτικής μονάδας στην Cukurca που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο 9 ανδρών.
Το PKK ισχυρίζεται ότι δεν έχει θύματα. Απάντησε δε στους βομβαρδισμούς με νέα επίθεση σε δύο στρατιωτικά φυλάκια, χρησιμοποιώντας χειροβομβίδες και αυτόματα όπλα. Τρεις Τούρκοι στρατιώτες και 4 άμαχοι τραυματίστηκαν σύμφωνα με τις τουρκικές τοπικές αρχές.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License