Το αίμα συνεχίζεται να ρέει άφθονο, καθώς νέοι άνθρωποι χάνουν καθημερινά την ζωή τους σε συγκρούσεις μεταξύ των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων και των Κούρδων ανταρτών του ΡΚΚ.
Αυτό είναι το τίμημα της εθνικιστικής πολιτικής του Ερντογάν και του τουρκικού κατεστημένου που αρνείται το διάλογο, καταπιέζει βίαια την κουρδική μειονότητα αρνούμενο να αποδεχτεί ακόμη και την ύπαρξη της, καθώς επιδιώκει την καθυπόταξη και εξαφάνιση της.
Όμως, οι μάχες στη Νοτιοανατολική Τουρκία Διεξάγονται με αμείωτο ρυθμό, με τον τουρκικό στρατό να μετρά θύματα σχεδόν κάθε μέρα. Στην πόλη Μάρντιν αντάρτες του PKKεπιτέθηκαν στους τούρκους στρατιώτες που επέστρεφαν από περιπολία στο φυλάκιο τους. Από την ένοπλη σύγκρουση σκοτώθηκαν, 3 άνδρες του τουρκικού στρατού. Οι δυο ήταν 2 υπαξιωματικοί και ο ένας λοχαγός. Ήδη στην περιοχή έχουν σπεύσει ειδικές δυνάμεις και έχουν ξεκινήσει ανθρωποκυνηγητό χωρίς να πετύχουν κανένα αποτέλεσμα.
Την προηγούμενη εβδομάδα 13 στρατιώτες είχαν σκοτωθεί από την επίθεση του PKKστην περιοχή Σίλβαν κοντά στο Ντιγιαρμπακίρ.
Η κυβέρνηση Ερντογάν που διαπιστώνει ότι ο στρατός δεν ελέγχει την κατάσταση στις μάχες με το PKK ήδη έχει αναγγείλει την αύξηση του αριθμού των ανδρών των ειδικών δυνάμεων της τουρκικής αστυνομίας από 10.000 σε 20.000 άνδρες για να συμμετάσχουν στις μάχες με το PKK και την πρόσληψη 5000 Τούρκων ΕΠ.ΟΠ. Oıειδικές αυτές δυνάμεις θα είναι στη δικαιοδοσία του Υπουργείου Εσωτερικών και όχι του Γενικού Επιτελείου Στρατού.
Ειρήνευση στην περιοχή χωρίς πολική λύση είναι αδύνατον νε επέλθει. Δυστυχώς για τους δύο λαούς, η κυβέρνηση του Ερντογάν επιλέγει την κλιμάκωση του πολέμου.
ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
ΤΗΛ.ΕΠΙΚ. 6932955437
Diktiospartakos.blogspot.com

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License