Πανικός σε εκδήλωση ομοφυλοφίλων στην Κροατία

Περισσότερα από 12 άτομα τραυματίστηκαν ενώ σημειώθηκαν και 300 προσαγωγές στο Σπλιτ της Κροατίας, καθώς υπήρξαν επεισόδια σε εκδήλωση υπέρμαχων των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων

Περίπου 300 άνθρωποι προσήχθησαν και πάνω από 12 τραυματίστηκαν, εκ των οποίων πέντε διακομίστηκαν σε νοσοκομεία, μετά το ξέσπασμα βίαιων επεισοδίων στην πρώτη αντιδιαδήλωση ενάντια στην πορεία Gay Pride στην πόλη Σπλιτ της Κροατίας το Σάββατο (11/06).

Η αστυνομία έκανε χρήση χημικών και ροπάλων για να προστατεύσει 150 ως 300 υπέρμαχους των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων όταν τους επιτέθηκαν συμμετέχοντες στην αντιδιαδήλωση, που συγκέντρωσε πάνω από 10.000 ανθρώπους, με πέτρες, μπουκάλια, τασάκια από καφετέριες κ.ά.

Ανάμεσα στους τραυματίες ήταν και τέσσερις δημοσιογράφοι, σύμφωνα με την κροατική τηλεόραση. Η κροατική δημοσιογραφική ομοσπονδία επέκρινε την παντελή έλλειψη προετοιμασίας της αστυνομίας για τα επεισόδια.

Καθώς δεν ήταν σε θέση να ελέγξει τη βία, ενώ η αστυνομία αναγκάστηκε να σταματήσει την πορεία των ομοφυλοφίλων και να απομακρύνει όσους συμμετείχαν σε αυτή.

"Το Σπλιτ έδειξε ότι δεν είναι μια πόλη του τουρισμού με το καλοκαιρινό της σύνθημα ‘Θάνατος στους γκέι’" έγραψε ο ειδησεογραφικός ιστότοπος Index, ενώ ο τίτλος του σχετικού θέματος στην Διαδικτυακή έκδοση της εφημερίδας Vecernji List ήταν "Ντροπή στο Σπλιτ."

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License