Χειρονομία Α.Κ-"Λευτερία στον Άρη Σειρηνίδη"

Λευτεριά στον Άρη!

Αύριο στις 8/6 ξεκινά ο δεύτερος γύρος της δίκης του αγωνιστή Άρη Σειρηνίδη ύστερα απ’ τη διάλυση της προηγούμενης σύστασης του δικαστηρίου λόγω προβλήματος υγείας μέλους της έδρας κι ενώ κατ’ ουσίαν η διαδικασία είχε σχεδόν ολοκληρωθεί. Η υπόθεση του Άρη Σειρηνίδη έχει προκαλέσει εξ αρχής ένα κύμα συμπαράστασης κι αλληλεγγύης, το οποίο ξεπερνά τα στενά όρια του αντιεξουσιαστικού χώρου, στον οποίο κι ο ίδιος δραστηριοποιούνταν επί σειρά ετών. Κι αυτό διότι οι μεθοδεύσεις του κράτους στην προσπάθεια να παγιδεύσει τον Άρη υπήρξαν πρωτοφανείς κι ώρες-ώρες τραγελαφικές. Έτσι, αρχικά διαδιδόταν από κύκλους της ασφάλειας ότι συνελήφθη για συμμετοχή στη ληστεία του Praktiker της οδού Πειραιώς στις 3/5/2010 μαζί με το  Σίμο Σεϊσίδη, βρωμιά που γρήγορα κατέπεσε. Σε επόμενο στάδιο τη σκηνοθετική μπαγκέτα ανέλαβε η αντιτρομοκρατική. Της είχε μείνει αμανάτι, χωρίς κατηγορούμενο, η υπόθεση της επίθεσης με πυροβολισμούς στη σταθμευμένη κλούβα, που βρισκόταν στη οδό Χαριλάου Τρικούπη στα Εξάρχεια στις 10/7/2009, οπότε κι ενορχήστρωσε τη θυτοποίηση τους Άρη Σειρηνίδη. Αξίζει να σημειωθεί πως από τις περιγραφές των μαρτύρων, την επίθεση πραγματοποίησε κάποιος βραχύσωμος άντρας, 1.60-1.65, σχιστομάτης με σαγιονάρες και σομπρέρο. Καθόλου δεν ενόχλησε την αντιτρομοκρατική που ο Άρης σε καμία περίπτωση δεν ταιριάζει με τις περιγραφές, καθώς ξεπερνά σε ύψος το 1.83 και τα μάτια του κάθε άλλο παρά σχιστά είναι. Δεν την ενόχλησε επίσης στο σκηνοθετικό της έργο ότι ο Άρης κατά την ώρα της επίθεσης βρισκόταν σε καφενείο της περιοχής και φυσικά, δίχως να φορά σομπρέρο και σαγιονάρες! Το μόνο ενοχοποιητικό στοιχείο στα χέρια του κράτους είναι το γενετικό υλικό που εντοπίστηκε σε χειρουργική μάσκα, πεταμένη σε παρακείμενο του σημείου της επίθεσης δρόμο, γενετικό υλικό που ταιριάζει με αυτό που πάρθηκε χωρίς τη θέληση του Άρη απ’ το πορτοφόλι του.

Το πιθανότερο είναι πως το ενορχηστρωμένο κατηγορητήριο θα καταρριφθεί, ωστόσο το δείγμα γραφής είναι σαφές, ειδικά αν το συσχετίσουμε με υποθέσεις όπως αυτή της Φαίη Μέγερ και άλλων αγωνιστών του αντιεξουσιαστικού χώρου. Το κράτος εκφοβίζει, το κράτος ποινικοποιεί, το κράτος επιτίθεται. Κι είναι γνωστό πως εκεί που δεν φτάνει το χέρι του μπάτσου, έστω με την προέκταση του γκλομπ, φτάνει το μακρύ χέρι της δικαιοσύνης με τους τρομονόμους, με τα στημένα κατηγορητήρια, με τις αστήρικτες προφυλακίσεις.

Αλληλεγγύη στον αγωνιστή Άρη Σειρηνίδη

Ο κόσμος το ‘χει τούμπανο κι εμείς κρυφό καμάρι, λευτεριά στον Άρη

 

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License