HTTPS Everywhere για το Indymedia

Add-on του firefox για ασφαλείς συνδέσεις

Πρoτείνω σε όλους να χρησιμοποιούν το add-on του Firefox "HTTPS Everywhere" το οποίο φροντίζει ώστε οι συνδέσεις μας στα πιο δημοφιλή site στο δίκτυο να είναι ασφαλείς (κρυπτογραφημένες). Μπορείτε να το εγκαταστήσετε από εδώ: https://www.eff.org/https-everywhere

Το HTTPS Everywhere χρησιμοποιεί κάποιους κανόνες για να μετατρέπει τα μη-ασφαλή URL στα αντίστοιχα ασφαλή. Πχ. το http://www.twitter.com θέλουμε να γίνεται https://www.twitter.com.

Υπάρχει κάποιος κανόνας που έχουν φτιάξει καποιοι για τα sites του indymedia.org. Μπορείτε να τον κατεβάσετε από εδώ:
https://gitweb.torproject.org/https-everywhere.git/blob_plain/HEAD:/src/chrome/content/rules/Indymedia.xml
(Δεξί κλικ, save link as...)

Αυτό το αρχείο πρέπει να το τοποθετήσετε στο φάκελο HTTPSEverywhereUserRules ο οποίος βρίσκεται μέσα στο φάκελο του προφίλ σας του Firefox. Αν αυτό ακούγεται κινέζικο, μπορείτε να δείτε ποιος είναι αυτός ο φάκελος εδώ:
http://kb.mozillazine.org/Profile_folder_-_Firefox
Έχει πληροφορίες για το πως να βρείτε τον φάκελό σας ανάλογα το λειτουργικό σύστημα που χρησιμοποιείτε.

Αν το κάνετε αυτό η σύνδεσή σας στο athens.indymedia.org (και σε άλλα sites του indymedia.org - νομίζω όχι σε όλα όμως!) θα είναι πάντα κρυπτογραφημένη, άρα ασφαλής και δεν θα χρειάζεται να αλλάζετε χειροκίνητα το URL για να μπείτε στην ασφαλή σύνδεση.
Το δοκίμασα για το athens.indymedia.org και δουλεύει.
Αν κάποιος χρειάζεται βοήθεια με την εγκατάσταση, ας αφήσει ένα σχόλιο.

από καλοπροαίρετος 02/06/2011 3:38 μμ.


έχω εξπλόρερ και μόνιμα όταν συνδέομαι με "ασφαλή" σύνδεση μου βγάζει τη γραμμή διεύθυνσης κόκκινη (αντί πράσινη) και ένα παράθυρο όπου πρέπει να πατήσεις "ναι" ή "όχι" και δεν εμφανίζει εικόνες.

Τί πρέπει να κάνω να το αντιμετωπίσω;

Επίσης, πόσο "κακό" είναι να παρακολουθήσει κάποιος σε ποιές σελίδες πλοηγούμαι αφού έτσι κι αλλιώς βλέπει πως επισκέπτομαι το indy; Τρόπος να αποκλείει κάποιον να δεί ποιούς σεβερς επισκέπτομαι δεν υπάαρχει;

Ευχαριστώ

από κάποιος 02/06/2011 6:43 μμ.


Το https ΔΕΝ ακοπρύπτει τη σελίδα στην οποία μπαίνεις. Κρύβει τα δεδομένα που ανταλλάζεις (στην περίπτωση του indymedia, κρύβει αυτό που γράφεις και τα λίνκς που πατάς ίσως, αν και καλύτερα είναι να αντιγράφεις τα λινκς και να τα επικολλάς στη διεύθυνση).

Για να μη φανεί καν από που μπαίνεις υπάρχουν κάποια projects, όπως το tor, αλλά ποτέ δεν είναι το σύστημα ασφαλείας τέλειο. Απλώς το κάνει πολύ πιο δύσκολο.

από dimitris 03/06/2011 2:36 πμ.


Κοίτα, γενικά θέλουμε κρυπτογραφημένες συνδέσεις γιατί έχουμε κάθε δικαίωμα να μην φαίνεται τι βλέπουμε όπως πχ. δεν θέλουμε να μας ακούνε τι λέμε στο τηλέφωνο. Ειδικά αν χρησιμοποιείς wi-fi και ακόμα περισσότερο αν είναι δημόσιο wi-fi (ή ξεκλείδωτο) τότε είναι καλό να προτιμάς ασφαλείς συνδέσεις αλλιώς δυνητικά κάποιος μπορεί να δει τι βλέπεις στο internet. Επίσης θέλεις ασφαλείς συνδέσεις όταν βλέπεις το email σου ας πούμε, όταν κάνεις αγορές online, κλπ., σε όλες τις περιπτώσεις που μεταδίδεις ευαίσθητα δεδομένα όπως κωδικοί, προσωπικά στοιχεία κλπ.

Το Tor είναι μια καλή λύση για πλήρη (σχετικά!) ανωνυμία και χρησιμοποείται αρκετά γι' αυτό το σκοπό όπως επίσης και για παράκαμψη περιορισμών που τίθονται από ολοκληρωτικά καθεστώτα στο ιντερνετ. Απλά ίσως είναι λίγο περίπλοκο να το σετάρεις στην αρχή και σου καθυστερεί λίγο την περιήγηση.

Τέλος, θα σου πρότεινα να δοκιμάσεις το Firefox, είναι (σύμφωνα με πολλές απόψεις) αρκετά ασφαλέστερος και ταχύτερος από τον explorer.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License