Καταγγελία για ελεγκτή αιγάλεω

Θέλουν πολύ ξύλο

Σήμερα κατά τις 11 το πρωί σε αστικό λεωφορείο που πραγματοποιούσε δρομολόγιο από το χαιδάρι προς το αιγάλεω, στην ιερά οδό στο ύψος του μετρό, γνωστός τραμπούκος κομπλεξικός ελεγκτής της περιοχής κρατούσε όμηρο υπερήλικη γυναίκα, με την συνεργασία  του οδηγού βεβαίως ο οποίος κράταγε τις πόρτες του λεωφορείου κλειστές!

Ο λόγος: Η γυναίκα είχε χτυπήσει το παλιό εισητήριο, αυτό που έχει αποσυρθει εδώ και λιγο καιρό, και μάλιστα είχε χτυπήσει και δύο εισητήρια μαζί για να ώστε να έχουν άθροισμα την αξία των νέων εισητηρίων εφόσον τα παλιά που είχε ήταν φτηνότερα.

Το αποτέλεσμα; Ο ελεγκτής να ορύεται να του δώσει την ταυτότητά της ή να πληρώσει πρόστιμο , με ύφος εισαγγελέα ο οποίος αντιμετωπίζει κοινό εγκληματία, ενώ η γυναίκα να του εξηγεί ευγενικά ότι απλά χρησιμοποίησε παλιά ίσης αξίας εισητήρια με τα καινούργια, δεν μπήκε τσάμπα ούτε εξαπάτησε κανέναν. Μετά από αντίδραση κάποιων συνεπιβατών από εμάς ο ελεγκτής άρχισε να βγαίνει εκτός ελέγχου και να εκτοξεύει κατηγορίες προς οσους προσπάθησαν να υπερασπιστούν το αυτονόητο, του τύπου ''όλοι κλέφτες είστε που διαμαρτύρεστε'', ''θα σας δείξω εγώ'', ''αν είστε τόσο ευαίσθητοι πληρώστε εσείς το πρόστιμό της(!)''!

Δυστυχώς οι περισσότεροι από τους επιβάτες που αντέδρασαν ήταν έπίσης ηλικιωμένες γυναίκες οι οποίες δεν μπορούσαν να φτάσουν τα πράγματα στα άκρα και εκ των πραγμάτων να τα βάλουν με τον μαινόμενο ελεγκτή, και εγώ πιο νέα, που είχα όμως πολύ σοβαρό λόγο να φτάσω στον προορισμό μου άμεσα, και έτσι η γυναίκα έμεινε έρμαιο στα χέρια του γεμάτου ζήλο για την εργασία του τσιράκι των κλεφτοκράτους.

Για όσους κυκλοφορούν στην περιοχή, ο συγκεκριμένος ελεγκτής ''κάνει εφόδους'' συχνά στα λεωφορεία 812 και 811, μεσημεριανές ώρες, στην ιερά οδό, συνήθως με προορισμό το αιγάλεω. Είναι αδύνατος, με σκατόφατσα ρουφιανο-ασφαλίτη, και τρομερά εριστικός.

Ελπίζω να εντοπιστεί και να τσακιστεί καταλλήλως

από Αυτός 01/06/2011 11:58 μμ.


Είναι αυτός που είναι συχνά στο 821 και συχνά σε όσα λεωφορεία σκάνε ΘΗΒΩΝ και γενικά πλατεία αιγάλεω. Σκάει πολύ συχνά σε αυτά τα λεωφορεία γιατί είναι γεμάτο φοιτητές και τσακώνει κάθε τόσο

από ότι κατάλαβα λέμε τον ίδιο κοντό καστανό μαλλί

από mrbean 02/06/2011 1:23 πμ.


Νομικά είναι "παράνομη κατακράτηση" (Άρθρο 6 του συντάγματος) , νόμιμες κρατήσεις, συλλήψεις κτλ. γίνονται μόνο από την αστυνομία.

1. Βρείτε 2 αυτόπτες μάρτυρες (έναν αν δεν είστε εσείς το θύμα).
2. Προειδοποιήστε οδηγό και ελεγκτές ότι θα καλέσετε 100 και θα καταγγείλετε την "παράνομη κατακράτηση" σε περίπτωση που δεν απελευθερωθεί άμεσα ο επιβάτης (αυτό ισχύει και έξω από το λεωφορείο).
3. Αν το αίτημα δεν γίνει δεκτό καλείτε αστυνομία και καταγγέλλετε τη παράνομη πράξη, δίνοντας αριθμό και κατεύθυνση του λεωφορείου.
4. Η αστυνομία είναι υποχρεωμένη να συλλάβει τον οδηγό και ελεγκτές με αυτόφωρη διαδικασία. Αν αρνηθούν να τους συλλάβουν ενημερώστε τους, πως είναι παράνομη η "μη εκτέλεση καθήκοντος" και θα το καταγγείλετε άμεσα (αρχίστε παίρνοντας τα στοιχεία των αστυνομικών και αριθμού πινακίδας του περιπολικού).
5. Οι 2 μάρτυρες πρέπει να ακολουθήσουν στο τμήμα για γραφειοκρατικά θέματα.

PS: Γνωρίζω τη θέση αυτού του website για μπάτσους κτλ.  Είναι όμως μια διαδικασία που μπορεί να δώσει ένα καλό μάθημα για οδηγούς και ελεγκτές.

(Σ.Ο. το κειμενο είναι αντιγραφή απο email που μου εστειλαν,πιστευω πως δινει καλες πληροφοριες.Αν το ιδιο πιστευεις και εσυ,δημοσιευσε το) Ήμουν επιβάτης στη λεωφοριακή γραμμή 852 που συνδέει το Αιγάλεω με την Νεάπολη της Νίκαιας. Στο ύψος του γενικού κρατικού μπήκε στο λεωφορείο ελεγκτής της ΕΘΕΛ. Του έδειξα το μηνιαίο εισιτήριο που κατείχα και συνέχισε τον έλεγχο.Στις πίσω θέσεις του λεωφορείου καθότανε μια παρέα παιδιών, μαθητών λυκείου υποθέτω, οι οποίοι δεν είχαν ακυρώσει εισιτήριο. Η συνέχεια γνωστή: απειλές και λεκτικοί προπηλακισμοί από το «όργανο» και τα παιδιά να παρακαλούν να μην κοπεί το πρόστιμο. Σε μια στιγμή απείλησε ότι θα τους πάει στο αστυνομικό τμήμα...Ως εκεί καλά... εγώ ωστόσο περίμενα να πει την μαγική πρόταση: «οδηγέ, κλείσε τις πόρτες». Και φυσικά την είπε! Και τότε μίλησα: «σας ενημερώνω ότι μόλις πράξατε το αδίκημα της παράνομης κατακράτησης. Το αδίκημα διώκεται αυτεπάγγελτα και όχι μετά από μήνυση. Στο αστυνομικό τμήμα θα έρθω και εγώ μαζί με τα παιδιά για να ζητήσω την ποινική σας δίωξη από τις αρμόδιες αρχές».Μου απάντησε: «δεν είπα να κλείσει τις πόρτες, είπα να κατέβουν οι παραβάτες στην επόμενη στάση και να ειδοποιηθεί η αστυνομία»'. Εγώ συνέχισα: «θα διαπράξετε και το αδίκημα της ψευδούς κατάθεσης, αφού οι επιβάτες θα δηλώσουν απερίφραστα ότι τους εγκλωβίσατε στο λεωφορείο. Προσωπικά θα σας καταθέσω μήνυση για το αδίκημα αυτό και χαλάλι το κατοστάρικο του παραβόλου».Για να μην πολυλογώ, τα παιδιά κατέβηκαν από το λεωφορείο και πήγαν στην ευχή του Θεού, χωρίς πρόστιμο. Ο ελεγκτής ακόμα το φυσάει και δεν κρυώνει, αφού αν έκοβε 7 κλήσεις, προς 80 πάνω-κάτω ευρώ η καθεμία, σύνολο 560 ευρώ, βάσει κανονισμού θα καρπωνόταν το 50% του ποσού, ήτοι 280 ευρώ. Έτσι άλλωστε εξηγείται και η μανία του να βεβαιώσει τα πρόστιμα σώνει και καλά.Είμαι αναπληρωτής εκπαιδευτικός με μεταπτυχιακό και παίρνω 1100 ευρω το μήνα... Είναι ελεγκτής, απόφοιτος δημοτικού που μπήκε με κομματικό βύσμα και παίρνει 2,5 με 3 χιλιάρικα.... Και πήγε να βγάλει λεφτά από τους μαθητές... Συμμαζευτείτε «κύριοι». Θα έρθει η ώρα που θα σας πετάνε από τα λεωφορεία εν κινήσει και καλά θα σας κάνουν.Το κείμενο αυτό το αφιερώνω στον ακατανόμαστο χοντρό ελεγκτή (με φάτσα νταβατζή) που «συχνάζει» στις γραμμές 3, 13 και 10 του τρόλεϊ στην Κηφισίας, ο οποίος εδώ και κάτι μήνες μου έκοψε πρόστιμο επειδή το εβδομαδιαίο εισιτήριο που κατείχα, είχε λήξει 10 λεπτά πριν τον έλεγχο. Τότε δεν ήξερα τη νομοθεσία και τα περί παράνομης κατακράτησης. Τώρα όμως ξέρω. Και τώρα ξέρετε και εσείς φίλοι αναγνώστες.

από αλλος ενας που ηταν παρον 02/06/2011 2:17 πμ.


εγκατελειψα το σκηνικο στα πρωτα λεπτα της φασης με την κυρια δεν εκατσα παραπανω κ κατεβηκα στην σταση μου τωρα βλεπω οτι εκανα μεγαλη μλκια κ ζητω συγνωμη..επιβεβαιωνω αυτο π ειπαν τ παιδια η κυρια μεριμνησε μεχρι κ ν χτυπησει 2 εισητηρια παλια για ν πιασει την αξια των καινουριων!Ο ελεγκτης ειναι μαλλον ο γνωστος ο τυπος που αναφερεται αν κ δν ειμαι απο την περιοχη πηγαινοερχομαι συχνα τον εχω πετυχει 2 φορες κανει συχνα ντου με υφακι κ στυλακι 1000 εισαγγελεων..Η κατασταση με δαυτα τα κωπροσκυλα ξεφευγει προσωπικα στην συνειδηση μου τους εχω εξομοιωση με τς μπατσους εδω και πολυ καιρο..Πρεπει ν συνεχισουν ν βγαινουν κειμενα οσον αφορα αυτους και ν ενημερωνεται ο κοσμος μπορουν πιστευω ν αναφερονται κ σε κειμενα που μοιραζει το κινημα "δεν πληρωνω" το οποιο εχει αμμεση απηχηση στον κοσμο.. Υ.Γ:θα ανεβει κ φωτο του τυπου συντομα αν συμφωνει κ τ μεσο..

από @@@ 02/06/2011 5:13 πμ.


ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΡΟΥΦΙΑΝΟ ΕΝΝΟΕΙΤΕ ΟΛΟΙ ΤΟΝ ΕΧΩ ΠΕΤΥΧΕΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΣΚΑΕΙ ΚΑΙ ΣΤΑ 802 , 803 ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΣΕ ΟΣΑ ΠΕΡΝΑΝΕ ΑΠΟ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ  ΘΗΒΩΝ ΜΕ ΙΕΡΑ ΟΔΟ!!  ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΤΑΤΟΣ,ΜΕ ΥΦΟΣ 1000 ΚΑΡΔΙΝΑΛΙΩΝ ΚΑΙ ΕΡΙΣΤΙΚΟΣ ΣΑΝ ΜΠΑΤΣΟΣ..ΤΟΥ ΕΧΩ ΡΙΞΕΙ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΑ ΓΑΛΛΙΚΑ ΟΤΑΝ ΕΙΧΕ ΣΤΡΙΜΩΞΕΙ ΜΕ ΤΟ ΥΦΑΚΙ ΤΟΥ ΜΠΑΤΣΟΥ ΕΝΑ ΚΟΡΙΤΣΙ 14- 15 ΧΡΟΝΩΝ ΠΟΥ ΠΗΓΑΙΝΕ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΕΙΣΗΤΙΡΙΟ....ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΒΑΛΕ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΗΛ. ΣΤΗΝ ΜΗΤΕΡΑ ΤΗΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.ΣΕ ΑΛΛΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΖΗΤΗΣΕ ΑΠΟ ΓΥΝΑΙΚΑ ΝΑ ΤΟΥ ΔΩΣΕΙ 30 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΓΙΑΤΙ ΗΤΑΝ ΞΕΝΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ....ΤΑ 30 ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΤΟΥ ΤΟ ΤΣΕΠΩΝΕΙ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ! ΑΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙ ΚΑΙ Η Σ.Ο. ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΦΩΤΟ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΣΚΟΥΛΙΚΙΩΝ!!!

από dfghjdfgj 02/06/2011 9:21 μμ.


οχι φωτογραφιες η γνωμη μου ειναι να μη βαζουμε. οποιος θελει να τον αντιμετωπισει ας το κανει φεις του φεις! δεν θα γινουμε εδω ρουφιανοι ρουφιανων!

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License