Αδυναμία πρόσβασης στο Athens IMC από συγκεκριμένους παρόχους - Ενημέρωση

.

Υπάρχει πρόβλημα πρόσβασης στα domain indymedia.org από συγκεκριμένους παρόχους στον ελλαδικό χώρο (πχ Cyta). Το ίδιο παρατηρείται και σε άλλα μέρη της ευρώπης, πχ τουλάχιστο έναν πάροχο σε Ιταλία.

Το πρόβλημα οφείλεται στην διακοπή λειτουργίας ενός από τους κύριους DNS server του δικτύου Indymedia.

Για να λύσετε το πρόβλημα απλώς αλλάξτε του DNS servers που βλέπει ο υπολογιστής σας.

Προτεινόμενοι είναι :

http://www.opennicproject.org/publictier2servers (επιλέξτε κάποιον σχετικά κοντά)

επίσης υπάρχει και της Google ο 8.8.8.8, αλλά δε συνίσταται.

Οδηγίες για το πως αλλάζουμε τους DNS στον υπολογιστή μας μπορούν να βρεθούν στο διαδίκτυο αλλά και posts στο Athens IMC.


.

από GiaNt 02/06/2011 1:07 πμ.


Ανοιχτοί dns τύπου Opennic project είναι καλό να χρησιμοποιούνται γενικότερα. Μην ξεχνάτε ότι με πρόσφατες τροποποιήσεις των νόμων, οι πάροχοι αναγκάζονται να κρατάνε logs (προφανώς και από τους dns) για πολλά χρόνια.


Οδηγίες για "καρφωτές ip" για τα δημοφιλέστερα λειτουργικά συστήματα υπάρχουν εδώ.

Υπάρχει η δυνατότητα καταχώρησης τους και μέσα στο Router, χρειάζεται όμως λιγάκι ψάξιμο,επειδή η διαδικασία διαφέρει ανάλογα με την μάρκα.


Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License