Δύο νεκροί κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων στην Τιφλίδα της Γεωργίας

Ζητούν την παραίτηση του προέδρου Σαακασβίλι

Περίπου 5.000 άνθρωποι διαδήλωσαν την Τετάρτη, για πέμπτη συνεχή ημέρα, μπροστά από το Κοινοβούλιο, ζητώντας την παραίτηση του προέδρου Σαακασβίλι 

Τιφλίδα, Γεωργία
Δύο άτομα σκοτώθηκαν στην Τιφλίδα της Γεωργίας, όταν η αστυνομία επενέβη για να διαλύσει τους διαδηλωτές που έχουν συγκεντρωθεί εδώ και πέντε ημέρες έξω από το Κοινοβούλιο και ζητούν την αποπομπή από την εξουσία του προέδρου, Μιχαήλ Σαακασβίλι.

Ειδικές αστυνομικές δυνάμεις για την καταστολή των ταραχών που επενέβησαν τη νύχτα, χρησιμοποίησαν δακρυγόνα, υδραντλίες και σφαίρες από καουτσούκ για να διαλύσουν τους διαδηλωτές.

Ένας αστυνομικός και ένας διαδηλωτής σκοτώθηκαν όταν αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε ένας από τους διοργανωτές της διαδήλωσης έπεσε πάνω τους.

«Συνολικά 37 άνθρωποι, 28 διαδηλωτές και εννέα αστυνομικοί νοσηλεύονται» δήλωσε η εκπρόσωπος του υπουργείου Σότα Ουτιασβίλι.

Περίπου 5.000 άνθρωποι διαδήλωσαν την Τετάρτη, για πέμπτη συνεχή ημέρα, μπροστά από το Κοινοβούλιο, ζητώντας την παραίτηση του προέδρου Σαακασβίλι.

Οι διαδηλωτές έχουν απειλήσει ότι θα εμποδίσουν την προγραμματισμένη για σήμερα, Πέμπτη, στρατιωτική παρέλαση με την ευκαιρία του εορτασμού της ημέρας της Ανεξαρτησίας.

Περίπου 300 διαδηλωτές παρέμειναν στην περιοχή το βράδυ της Τετάρτης. Οι Αρχές είχαν προειδοποιήσει ότι ότι δεν θα επέτρεπαν την πραγματοποίηση διαδήλωσης μετά τα μεσάνυχτα.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License