Φασίστες στην Αγία Παρασκευή

Μια ακόμα φασιστική επίθεση σημειώθηκε εχθές το βράδυ στην Αγία Παρασκευή

Μια ακόμα φασιστική επίθεση σημειώθηκε εχθές το βράδυ στην Αγία Παρασκευή, με το Σταμάτη Χατζηδήμου, μέλος του Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, να πέφτει θύμα ξυλοδαρμού, επειδή κρέμασε ένα πανό.

Το tvxs.gr επικοινώνησε με το Σταμάτη Χατζηδήμου, ο οποίος περιέγραψε τι ακριβώς συνέβη: «Γύρω στα μεσάνυχτα, κρεμούσαμε μαζί με μία συντρόφισσα ένα πανό για την εκδήλωση Μαρξισμός 2011, στη γέφυρα του Σταυρού πάνω από τη Μεσογείων, και με κατεύθυνση προς την Αγία Παρασκευή».

«Αφού το είχαμε δέσει και εκείνη πήγε στο αυτοκίνητο, εγώ έβαζα κάποια συμπληρωματικά σύρματα και την ακούω να μου κορνάρει. Γυρνάω και βλέπω δύο φασίστες να έρχονται τρέχοντας προς τα πάνω μου. Ο ένας φορούσε κράνος και ο άλλος είχε ξυρισμένο κεφάλι. Στην αρχή όρμηξαν στο πανό για να το σκίσουν, και όταν τους φώναξα να το αφήσουν, στράφηκαν προς τα μένα και μου έριξαν καμιά δεκαριά μπουνιές και 2-3 κλοτσιές, αφού με έριξαν κάτω», λέει ο κ. Χατζηδήμου.

«Άρχισα να φωνάζω για βοήθεια, αλλά αυτοί έφυγαν γρήγορα με ένα μηχανάκι. Στη συνέχεια σταμάτησα ένα περιπολικό που περνούσα και τους λέω «με χτύπησαν δύο φασίστες, κοιτάξτε το πανό. Μήπως είδατε τίποτα;» Με αγνόησαν επιδεικτικά και μου απάντησαν -με μια δόση ειρωνείας- «Κάντε τους μήνυση κύριε, που να τους βρίσκουμε εμείς αυτούς».

Δεν πιστεύω ότι το περιστατικό είναι από μόνο του τόσο σημαντικό ή μοναδικό. Εντάσσεται όμως σε μια γενικότερη συμπεριφορά που επιδεικνύει αυτές τις μέρες ο χώρος της Χρυσής Αυγής, ότι μπορεί να επιτίθεται και να ξυλοκοπεί όποιον δεν τους αρέσει. Αρχίζουν με τους μετανάστες και συνεχίζουν με όσους συμπαραστέκονται σε αυτούς», καταλήγει το μέλος του ΣΕΚ.

Από TVXS

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License