Τραμπούκοι ελεγκτές στον ΟΑΣΘ ΚΑΤΑΔΙΩΚΟΥΝ!

Τραμπούκοι ελεγκτές του ΟΑΣΘ καταδιώκουν αυτούς που αρνούνται να πληρώσουν.

Στο λεωφορείο 56, επάνω στη Λαγκαδά εμφανίστικαν 2 ελεγκτές. Αμέσως τους αντιλήφθηκα και πάτησα το κουδούνι για να κατέβω. Τη στιγμή που άνοιγε η πόρτα με πλησίασε ο ένας εκ των δύο και του είπα ότι δεν έχω εισιτήριο και κινήθηκα προς τα έξω.
Ενώ ήμουν με το ένα πόδι έξω, μου επιτέθηκε και πάνω στα σπρωξίματα με έπιασε απ'το λαιμό(!) και με ακινητοποίησε έξω απ'το λεωφορείο. Με τη συνδρομή του δεύτερου ελεγκτή με ανέβασαν και πάλι στο λεωφορείο. Τότε αρνήθηκα να τους δώσω τα στοιχεία μου και μου 'ανακοίνωσαν' ότι θα με κουβαλήσουν στο αστυνομικό τμήμα Ωραιοκάστρου. Στην υπόλοιπη διαδρομή πιάσαμε 'φιλική' κουβέντα στην οποία ευθέως τους ρώτησα αν γουστάρουν που θα πληρώσω 48 ευρώ πρόστιμο, ενώ δεν έχω την οικονομική δυνατότητα. Για τον καημένο τον οργανισμό ήταν η απάντηση τους, ο οποίος όπως τους θύμησα, μετέφερε αυτούσια την περικοπή της χρηματοδότησης στην πλάτη των επιβατών, οι οποίοι για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, προέρχονται απ'τα χαμηλά στρώματα. Όσο περνούσε ο χρόνος, αντιλαμβανόμουν ότι το άγχος άρχισε να γέρνει προς το μέρος τους, καθώς υπήρχαν και 3-4 επιβάτες, οι οποίοι με στήριξαν ανοιχτά. Μια γυναίκα προσφέρθηκε να μου δώσει ένα εισιτήριο, ενώ άκουσα άλλη μία να λέει:'Δε βλέπετε, φοιτητής είναι.'
Σε κάποια φάση οι ελεγκτές είπαν πως απλά κάνουν τη δουλειά τους κι εγώ τους είπα πως βρωμάν αλκοόλ από χιλιόμετρο και πως όλοι οι επιβάτες είδαν τον τρόπο με τον οποίο με γράπωσε ο ένας εκ των δύο.
Στην αρχή της οδού Θεσσαλονίκης, στο ύψος ενός βενζινάδικου Shell, βρήκα την ευκαιρία και διέφυγα. Ο λόγος που επέλεξα να μην μπλέξω με νομικά ζητήματα και με την αστυνομία είναι πως αφενώς δεν έχω καμία εμπιστοσύνη στην αστική δικαιοσύνη και αφετέρου δεν έχω την οικονομική δυνατότητα να κάνω μηνύσεις και να πληρώνω δικαστικά έξοδα.
Αφού λοιπόν κατέβηκα ήρεμα σε αυτή τη στάση, και πέρασα απέναντι το δρόμο, γυρνάω πίσω και βλέπω τους 2 ελεγκτές να κατεβαίνουν απ'το λεωφορείο και να κινούνται προς το μέρος μου! Τότε αρχίζω να τρέχω και αρχίζουν μανιασμένα να με ΚΑΤΑΔΙΩΚΟΥΝ(!). Η τελευταία οπτική επαφή που είχα μαζί τους ήταν απολαυστική, αφού είδα τον ένα εξ'αυτών και συγκεκριμένα αυτόν που με είχε πιάσει απ'το λαιμό, να σωριάζεται(!) εκεί που του αξίζει...στη λάσπη! Την επόμενη φορά να προσέχει περισσότερο και να έχει πιει λιγότερες ρετσίνες....


https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1268406              

Διάβασε προσεκτικά την παράγραφο 15.

15.Στο αστυνομικό τμήμα, αναφέρω το συμβάν, στον αρμόδιο αξιωματικό υπηρεσίας και του ζητώ να ενεργήσει αυτεπάγγελτα, να λάβει αμέσως την μαρτυρική κατάθεσή μου και να σχηματίσει αμέσως δικογραφία, σε βάρος των δραστών, διότι το αδίκημα της παράνομης κατακράτησης, δεν διώκεται κατ’ έγκληση, αλλά αυτεπαγγέλτως. Για τον λόγο αυτό, αρνούμαι να καταβάλλω το παράβολο μηνύσεως, αξίας 100 ευρώ, εάν μου ζητηθεί, καθώς δεν έχω τέτοια υποχρέωση, εκ του νόμου.

από no_name 17/05/2011 1:02 πμ.


Μπορείς να μιλήσεις με δικηγόρο του κινήματος ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ, ωστέ να σε ενημερώσει για το νομικό καθεστώς και να ζητήσεις το τηλεφωνό του, σε περίπτωση που συμβεί παρόμοιο περιστατικό θα ξέρεις αυτομάτος τι πρέπει να κάνεις και αν χρειαστεί να τον καλέσεις εκείνη την ώρα ώστε να σε κατευθύνει ή και να έρθει αν κριθεί απαραίτητο στο αστυνομικό τμήμα να σε υποστηρίξει.

Αν επικοινωνήσεις, πές μου τι σου είπε και αν χρειαστείς τη βοήθεια μου σε κάτι, πες το μου

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License