Ο Τσάβες σε διασταυρωμένα πυρά. Σε ποιον θα υποκύψει ?

Η δύση τον κατηγορεί (γνωστό εδώ και καιρό) ότι υποστηρίζει οικονομικά-στρατιωτικά τους FARC. Τ' αφεντικά του τον πιέζουν να συνεχίσει την υποστήριξη αλλιώς θα είναι "ρουφιάνος". Εν μέσω πίεσης αλήθειας και απειλών ....:

Κεφάλαιο 1. Τα αφεντικά του :

"Τσάβες σε ρόλο… Πάγκαλου

από κάποια 7:51μμ, Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

Ποιος το περίμενε ότι ο μέγας «σοσιαλιστής του 21ου αιώνα» θα κατέληγε να γίνει ένας… Πάγκαλος;

Τσάβες σε ρόλο… Πάγκαλου (ή τα κατορθώματα της…. μπολιβαριανής «αντιτρομοκρατίας»)
Ποιος το περίμενε ότι ο μέγας «σοσιαλιστής του 21ου αιώνα» θα κατέληγε να γίνει ένας… Πάγκαλος; Οσοι παρακολουθούν τα γεγονότα που εκτυλίσσονται το τελευταίο διάστημα στην εξωτερική πολιτική της Βενεζουέλας σίγουρα δεν εξεπλάγησαν με την παράδοση του κολομβιανού δημοσιογράφου Χοακίν Πέρες Μπεσέρα στο αντιδραστικό καθεστώς της Κολομβίας, από τις αρχές της Βενεζουέλας, δυο μέρες αφότου ο τελευταίος πάτησε το πόδι του στο αεροδρόμιο του Καράκας.

Ο Μπεσέρα, που κατηγορείται σαν «τρομοκράτης» από το κολομβιανό καθεστώς, είχε πάρει πολιτικό άσυλο στη Σουηδία και διηύθυνε την ANNCOL (Agencia de Noticias Nueva Colombia - Ειδησεογραφικό Πρακτορείο «Νέα Κολομβία») από το 1996, καταγγέλλοντας αυτά που συμβαίνουν στην Κολομβία. Το Σάββατο 23 Απρίλη, έφτασε στο Καράκας από τη Σουηδία και αμέσως συνελήφθη για να παραδοθεί με συνοπτικές διαδικασίες, τη Δευτέρα 25 Απρίλη στις κολομβιανές αρχές.

Ο Τσάβες υπεραμύνθηκε της χαφιέδικης ενέργειας (που έχει προκαλέσει έντονες διαμαρτυρίες στο εσωτερικό), πιπιλώντας το κλασικό πλέον «επιχείρημα», ότι ο Μπεσέρα ήταν μια «καυτή πατάτα» που κάποιοι επιχείρησαν να «φυτέψουν» στη Βενεζουέλα, για να δώσει το πρόσχημα στους ιμπεριαλιστές να επιτεθούν! Τα ίδια είχε πει και για συμμάχους του οι οποίοι τόλμησαν να συνομιλήσουν με τους κολομβιανούς αντάρτες των FARC. Γι’ αυτό και αποποιήθηκε κάθε ευθύνη λέγοντας με περισσό θράσος: «Δεν είναι δική μου ευθύνη, η κύρια ευθύνη πέφτει στον κύριο αυτόν, που ήρθε εδώ γνωρίζοντας ότι τον κυνηγά η Ιντερπόλ με κόκκινο συναγερμό». Για να προσθέσει: «Οφείλαμε να συμμορφωθούμε με τις διεθνείς συμφωνίες που υπέγραψε η Βενεζουέλα, αυτό είναι όλο»!

Ο Τσάβες κατέκρινε θρασύτατα ακόμα και τους λιγοστούς διαδηλωτές που έξω από το υπουργείο Εξωτερικών έκαψαν φωτογραφίες του υπουργού Εξωτερικών και του υπουργού Πληροφοριών, κατηγορώντας τους υπουργούς αυτούς ότι «πρόδωσαν τα αντιιμπεριαλιστικά ιδεώδη του Τσάβες». «Θα έπρεπε να κάψουν ένα ομοίωμα με το δικό μου πρόσωπο», αφού «εγώ είμαι υπεύθυνος για τις κυβερνητικές αποφάσεις», είπε! Ομως, ως «καλός» καταδότης, ο Τσάβες αναγνώρισε ότι ο Μπεσέρα ίσως και να μην είναι «τρομοκράτης» και «ένοχος αυτών που τον κατηγορεί η κολομβιανή κυβέρνηση» και εξέφρασε την ελπίδα η τελευταία να σεβαστεί τα δικαιώματά του!

Εκανε δηλαδή ό,τι έκανε κι ο Πάγκαλος με τον Οτζαλάν. Παρέδωσε έναν άνθρωπο που τον κυνηγούσε ένα αντιδραστικό καθεστώς στους δημίους του για να είναι εντάξει με τις «διεθνείς συμφωνίες» που έχει υπογράψει! Σύγκρινε μάλιστα την παράδοση του Μπεσέρα με την παράδοση ενός κουβανού αντικαθεστωτικού στην κυβέρνηση της Κούβας! Ο Μπεσέρα δεν ήταν παρά η «προίκα» του Τσάβες στο «γάμο» του με τον πρόεδρο της Κολομβίας, Χουάν Μανουέλ Σάντος, που έγινε στα μέσα του περασμένου μήνα. Τότε, Τσάβες και Σάντος υπέγραψαν 16 συμφωνίες συνεργασίας σε διάφορους τομείς, μεταξύ των οποίων και στον τομέα της «αντιτρομοκρατίας», ενώ ο Σάντος δήλωσε ικανοποιημένος, «διότι τα στρατόπεδα που υπήρχαν πριν (σ.σ. στην Βενεζουέλα) δεν υπάρχουν πλέον» και συμπλήρωσε ότι η Βενεζουέλα έδωσε λεπτομέρειες για δύο αντάρτες των FARC (Ενοπλες Επαναστατικές Δυνάμεις της Κολομβίας) που κατηγορούνται ότι σκότωσαν δύο κολομβιανούς πεζοναύτες που είχαν περάσει τα σύνορα. Ο Τσάβες είχε κατηγορήσει τότε τους αντάρτες ότι δίνουν πρόσχημα στην «αυτοκρατορία των ΗΠΑ να απειλεί όλους μας»! Τα σχόλια περιττεύουν…

ΥΓ: Την ίδια περίοδο που ο Τσάβες χαριεντιζόταν με τον Σάντος, δύο αγωνιστές του αγροτικού κινήματος στη Βενεζουέλα, ο Χοσέ Χοέλ Τόρες Λέβες και ο Αγουστίν Γκαμπόα Ντουράν, μέλη του κινήματος Σαμόρα (το οποίο στηρίζει την «μπολιβαριανή επανάσταση»), απήχθησαν στις 12 Απρίλη από τα σπίτια τους μέσα στη νύχτα από έξι άντρες που φορούσαν στρατιωτικά ρούχα και κουκούλες. Τα πτώματά τους ανακαλύφθηκαν δυο μέρες αργότερα κάτω από μια γέφυρα. Αυτό αναφέρει δημοσίευμα του πρακτορείου Venezuelanalysis (το οποίο επίσης στηρίζει τον Τσάβες) στις 18 Απρίλη, προσθέτοντας ότι οι χωρικοί που έχουν δολοφονηθεί από το 2001 έχουν φτάσει τους 250.

Σε ανακοίνωση του «Επαναστατικού Κινήματος Μπολιβάρ και Σαμόρα» καταγγέλλονται ευθέως οι κρατικές υπηρεσίες ασφαλείας και ιδιαίτερα αυτές που ενεργούν στα σύνορα για την καταδίωξη των «τρομοκρατών». Η ανακοίνωση αναφέρει ότι «δεν είναι μυστικό ότι η κουλτούρα των βασανιστηρίων και της παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων εξακολουθεί να επιμένει μέσα στις υπηρεσίες ασφαλείας μας, παρά το ότι έχουμε μια κυβέρνηση που εργάζεται για να εξαφανίσει αυτές τις πρακτικές». Η στυγερή δολοφονία προκάλεσε την άμεση αντίδραση σειράς αγροτικών οργανώσεων που οργάνωσαν διαδήλωση έξω από τα γραφεία του γενικού εισαγγελέα, αλλά έκτοτε δεν έχει δημοσιευτεί τίποτα περισσότερο. Η… μπολιβαριανή «αντιτρομοκρατία» δεν μπορεί να κυνηγήσει τον εαυτό της. Κυνηγά μόνο αγωνιστές στους οποίους ακόμα και δυτικές χώρες (Σουηδία) έχουν δώσει άσυλο!

http://www.eksegersi.gr/article.php?article_id=10237&cat_id=20"

 

Κεφάλαιο 2 : Η αλήθεια

 "Στενές σχέσεις, που μπορεί να έφθαναν ακόμα και σε συμβόλαια θανάτου εναντίον πολιτικών του αντιπάλων, φέρεται να είχαν οι αριστεροί αντάρτες του FARC στην Κολομβία, με τον πρόεδρο της Βενεζουέλας, Ούγκο Τσάβες.

Σύμφωνα με στοιχεία που προκύπτουν από τη μελέτη χιλιάδων στοιχείων που κατασχέθηκαν από την κολομβιανή αντάρτικη οργάνωση, συνάγεται το συμπέρασμα ότι ο πρόεδρος της Βενεζουέλας χρησιμοποίησε, με το αζημίωτο, τις υπηρεσίες τους προκειμένου να απαλλαγεί από ενοχλητικούς πολιτικούς του αντιπάλους, αλλά και να εκπαιδεύσει ομάδες υποστηρικτών του, στις τακτικές μάχης πόλεων.

Η ανάλυση των στοιχείων που προκύπτουν από τους φακέλους που κατασχέθηκαν μετά από επιδρομή, το 2008, εναντίον στρατοπέδου των ανταρτών του FARC, μέσα στο έδαφος του Εκουαντόρ, αποκαλύπτουν επίσης, ότι οι αριστεροί Κολομβιανοί παραστρατιωτικοί είχαν χρηματοδοτήσει με το σημαντικό για παράνομη αντάρτικη οργάνωση ποσό των 400.000 δολαρίων, την εκστρατεία για την εκλογή του Ραφαέλ Κορέα στο ύπατο αξίωμα του Εκουαντόρ, όπως και έγινε.

Η πρεσβεία της Βενεζουέλας στο Λονδίνο, που κλήθηκε να σχολιάσει την αυθεντικότητα των ντοκουμέντων, τα χαρακτήρισε ως "προβοκατόρικη δουλειά από τις μυστικές στρατιωτικές υπηρεσίες", με σκοπό να χρησιμεύσει για την υπονόμευση του προέδρου Τσάβες από ιδεολογικούς του αντιπάλους σε γειτονικές χώρες.

Ο πρόεδρος του Εκουαντόρ, Κορέα, που είναι στενός σύμμαχος του προέδρου της Βενεζουέλας, επίσης απέρριψε τα ντοκουμέντα χαρακτηρίζοντάς τα ως "απόλυτα αναξιόπιστα".

Τα στοιχεία δημοσιοποιήθηκαν από το Διεθνές Ινστιτούτο Στρατηγικών Μελετών,που έχει την έδρα του στη Βρετανία και βασίζονται στο αρχείο των σκληρών δίσκων από τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές που είχε στην κατοχή του ένας εκ των στρατιωτικών ηγετών του FARC, ο Ραούλ Ρέγιες, που εξοντώθηκε μαζί με την ομάδα του σε αεροπορική επιδρομή πριν από τρία χρόνια.

" Αρκετό από αυτό το υλικό κυκλοφορούσε εδώ και καιρό σε δημόσια δίκτυα με τη μια μορφή η την άλλη, αλλά η χρησιμότητα αυτών των ντοκουμέντων που κατασχέθηκαν, έγκειται στο γεγονός ότι αποτελούν μια πειστική επιβεβαίωση του προφίλ του FARC ", ανέφερε στο πρακτορείο Ρόιτερ ο Νάϊγκελ Ίνκστερ, αναλυτής του Διεθνούς Ινστιτούτου Στρατηγικών Μελετών." (skai)

Ο Τσάβες που έβλεπε καπιταλιστές στον πλανήτη Άρη , και τον Μπους ως σατανά , δύσκολα δε θα λαλήσει ψυχολογικά σ' αυτές τις πιέσεις. Το ζητούμενο είναι αν θα πει την αλήθεια , ή θα μασήσει στις απειλές ?

 

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License