Αστυνομική επιχείρηση στην Κωνσταντινούπολη κατά αριστερών οργανώσεων

Ανάμεσά τους και τρεις μουσικοί

Κωνσταντινούπολη, Τουρκία

Επιχείρηση κατά αριστερών οργανώσεων διεξήγαγε η αστυνομία στην Κωνσταντινούπολη, στη διάρκεια της οποίας συνελήφθησαν 34 άτομα. Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι, σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης, και τρεις μουσικοί, όλοι μέλη του συγκροτήματος Grup Yorum.

Η αστυνομία εξαπέλυσε τις ταυτόχρονες επιχειρήσεις στα γραφεία του Οργανισμού Okmeydani για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και τις Ελευθερίες, του Πολιτιστικού Κέντρου Idil, το οποίο χρησιμοποιεί το συγκρότημα Grup Yorum και στα γραφεία του Οργανισμού Νεότητας.

Ένας δικηγόρος των συλληφθέντων δήλωσε στο Ντογάν ότι θεωρούνται ύποπτοι για σχέσεις με την ακροαριστερή οργάνωση Επαναστατικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Κόμμα -Μέτωπο (DHKP-C).

Η DHKP-C θεωρείται υπεύθυνη για την επίθεση αυτοκτονίας στην πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης το 2001, όπου έχασαν τη ζωή τους δύο αστυνομικοί και ένας τουρίστας.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License