ΔΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ INDYMEDIA ΣΤΑ ΣΚΑΡΙΑ

Με την αιτιολογία της παράβασης καθήκοντος λόγω της φιλοξενίας της ιστοσελίδας Indymedia σε server του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου, οι πρώην πρυτάνεις και αντιπρυτάνεις του Πολυτεχνείου παραπέμπονται σε δίκη.

Με την αιτιολογία της παράβασης καθήκοντος λόγω της φιλοξενίας της ιστοσελίδας Indymedia σε server του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου, οι πρώην πρυτάνεις και αντιπρυτάνεις του Πολυτεχνείου παραπέμπονται σε δίκη.

Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών ανέτρεψε προηγούμενη Διάταξη του εισαγγελέα Εφετών ότι δεν υφίστανται ενδείξεις παραβίασης καθήκοντος και παραπέμπει το Πρυανικό Συμβούλιο του ΕΜΠ της περιόδου 2006-2010 (πρώην πρύτανης Κωνσταντίνος Μουτζούρης, πρώην αντιπρυτάνεις Γιάννης Πολύζος και Γεράσιμος Σπαθής) σε δίκη στις 19 Μαΐου.

Οι τρεις καθηγητές εξέδωσαν ανακοίνωση στην οποία καταγγέλλουν ότι "η πρωτοφανής παραπομπή τριμελούς εκλεγμένης Πρυτανείας χωρίς στοιχειοθέτηση κατηγορίας αποτελεί πολιτική δίωξη σκοπούσα στη φίμωση της ελεύθερης διακίνησης ιδεών και απόψεων".

"Η φιλοξενία του Athens Indymedia από το 2004 από διαδοχικές πρυτανικές αρχές δεν μπορεί να αποτελεί πρόσχημα για την άσκηση ποινικής και πολιτικής πίεσης προς Πρυτανικές Αρχές για να αποποιηθούν τη συνταγματικά κατοχυρωμένη ακαδημαϊκή ελευθερία και αυτοτέλεια των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων που τους επιτρέπει την ελεύθερη επιλογή, να συντάσσονται με την καθολικώς αποδεκτή θέση "διαφωνώ με όσα λες, άλλα θα υπερασπίζομαι το δικαίωμα σου να τα λες", επισημαίνουν οι πρώην Πρυτάνεις.

Υπενθυμίζεται πως η ιστορία των διώξεων για το Indymedia ξεκινά, σύμφωνα με την "Αυγή", το Νοέμβριο του 2009, όταν ο εισαγγελέας κ. Τζούρας προχώρησε στην άσκηση ποινικής δίωξης μετά από την κατάθεση μήνυσης πολίτη κατά των πρυτανικών αρχών για "τη διευκόλυνση που παρέχει το δίκτυο του ΕΜΠ στο Indymedia".

Ο Εισαγγελέας Εφετών Αθηνών που είχε αναλάβει την υπόθεση είχε καταλήξει στις 26  Απριλίου 2010 στο συμπέρασμα, ότι δεν υφίστανται ενδείξεις παράβασης καθήκοντος για την παραπομπή σε δίκη.


Δίωξη Πρυτάνεων για το athens imc http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1286692

 ερωτηση στην βουλη για το indymedia http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1286684

 

O σχολιασμός έχει απενεργοποιηθεί.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License