Εφαρμογή της νέας τακτικής στ αδιόδια Ζευγολατιού

Οι αγώνες δεν γίνονται με αντιπρόσωπο, αλλά σε πρώτο πρόσωπο!

Σήμερα, Παρασκευή 22/4 από τις 2:30 έως τις 5:00 πήγαμε 6 άτομα 3 σ.οι/σ.ες και 3 φιλοι/ες με σημαίες πανό και ντουντούκες στα διόδια Ζευγολατιού για να εφαρμόσουμε την νέα τακτική που πρότεινε το Κοινωνικό Φόρουμ Κορινθίας, δηλαδή να μην τα ανοίγουμε εμείς, αλλά να πιέζουμε τους οδηγούς να κατέβουν να τα ανοίξουν με το μότο: "Οι αγώνες δεν γίνονται με αντιπρόσωπο, αλλά σε πρώτο πρόσωπο".

Ήταν μιά πολύ καλή εμπειρία, γιατί υπήρχε μιά ουρά όσο έπιανε το μάτι , είχε ήλιο και το να περιμένει κάποιος να πληρώσει για να πάει σε έναν δρόμο καρμανιόλα, ενώ κάποιος απέξω του φωνάζει πως πρέπει να ξεσηκωθεί και να διεκδικήσει τα δικαιώματά του, ίσως να αποτελεί και το κάδρο της πραγματικής αδυναμίας, της ολικής απώλειας της αξιοπρέπειας...

Συνέβησαν δύο σημαντικά γεγονότα, όταν δύο -που πραγματικά τα είχαν πάρει στο κρανίο- παρέσυραν τις μπάρες με τα αυτοκίνητα τους! Ο ένας μάλιστα την ξεπάτωσε κανονικά.

Όταν κάποιος κατέβαινε να ανοίξει τη μπάρα, εμείς τον βοηθούσαμε ή και κρατάγαμε την μπάρα ανοικτή με τα σώματά μας για να περάσουν κι άλλοι.

Κατά τη γνώμη μου, τόσο πολιτικά όσο και πρακτικά αυτός ο τρόπος είναι και ο πιό αποδοτικός.
Πρέπει να παροτρύνουμε τον κόσμο να σπάσει τον τρόμο, να καταλάβει πως δεν έχει να φοβάται τίποτα, πως οι άλλοι πρέπει να φοβούνται, να τρέμουν τον ξεσηκωμένο λαό.

Ήταν μιά θετική παρέμβαση.
Όταν μάλιστα κάθε τόσο τα ανοίγαμε για 2-3 λεπτά, τότε το πράγμα γινόταν ακόμα πιό ωραίο γιατί φαίνεται στη πράξη πως δεν έχουν να φοβούνται τίποτα οι οδηγοί.

Πάντως, προς το τέλος στα 10 περίπου λεπτά που τα ανοίξαμε πριν αποχωρήσουμε, σχεδόν άδειασε η ουρά, κάτι που αποδεικνύει το ποιός τελικά παρακωλύει την κυκλοφορία: ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ!


Τέτοιες δράσεις, κατά τη γνώμη μου σπρώχνουν το κόσμο προς την εξέγερση και στο ξεπέρασμα των μικροαστικών συστολών.
Το επόμενο βήμα είναι να κάνουμε το κόσμο να κατέβει τη Δευτέρα στον Ισθμό και να πάρει τον Αγώνα στα στα ίδια του τα χέρια.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License