Για την εισβολή της αστυνομίας σε συναυλία στην πλατεία Δημάδη στο Αγρίνιο

Για την εισβολή της αστυνομίας σε συναυλία στην πλατεία Δημάδη στο Αγρίνιο

«Ο πολιτισμός μας δε χωράει στα μαγαζιά και το εμπόριο»

Τη Μ. Τετάρτη το βράδυ πραγματοποιούνταν στην πλατεία Δημάδη συναυλία νεολαίων για την παρουσίαση των δίσκων των συγκροτημάτων ¨45¨ και ¨παράνομοι νόμοι¨. Όπως λένε οι ίδιοι ¨ο πολιτισμός μας δε χωράει στα μαγαζιά και το εμπόριο, διαλέγουμε την ελεύθερη επικοινωνία στους δρόμους και τις πλατειές και αυτό ενοχλεί το δήμο και την αστυνομία. Επιλέγουμε να μην πουλάμε τη μουσική μας, να μην εμπορευόμαστε την έκφρασή μας, στήσαμε το σημερινό live με τα δικά μας μέσα, με προσωπική εργασία, με ελεύθερη είσοδο και ένα κουτί για την οικονομική ενίσχυση της συναυλίας… αυτός είναι ο δικός μας πολιτισμός …¨.

ΔΗΜΑΡΧΟΙ – ΤΕΧΝΟΚΡΑΤΕΣ – ΜΠΑΤΣΟΙ – ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΗΜΑΔΗ

Η πλατεία Δημάδη τα τελευταία χρόνια αποτελεί ένα σημείο αναφοράς της νεολαίας της πόλης. Είναι ο χώρος όπου καθημερινά μαζεύονται 10αδες νεολαίοι. Πηγαδάκια, skate, μουσικές, μπάλα, καυγάδες, φασαρία …

Είναι ο χώρος όπου η νεολαία της πόλης μαζεύτηκε αυθόρμητα για να απαντήσει στη δολοφονία του15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, από το μπάτσο Κορκονέα, το Δεκέμβρη του 2008.

Στα μυαλά όλων είναι ¨η δική μας πλατεία¨. Φαίνεται όμως ότι ο δήμος Αγρινίου και η αστυνομία έχουν διαφορετική γνώμη. Πριν από λίγες μέρες έκαναν την εμφάνιση τους, στον τοπικό τύπο, κάποια άθλια δημοσιεύματα, περί βανδάλων και χρηστών ουσιών, στην πλατεία Δημάδη. Δεν περιμέναμε να ντραπούν οι ρουφιάνοι κονδυλοφόροι που αποκαλούν έτσι 15χρονα παιδιά, η αθλιότητα όμως έχει όρια.

Και ο πλέον αδαής μπορεί να καταλάβει ότι έτσι μεθοδεύεται η εκδίωξη των νεολαίων από την πλατεία που για τους ¨ειδικούς της ανάπλασης¨ και της ¨προόδου¨ αποτελεί μαγαζί γωνία. Έτσι εξηγούνται τα συχνά πεσίματα από τους μπάτσους και το δηλητήριο των δημοσιο-κάφρων.

Μπάτσοι    γουρούνια    δολοφόνοι

Αυτή την απάντηση πήραν οι περίπου 15 μπάτσοι (ΔΙ.ΑΣ) όταν άρχισαν να ανεβαίνουν τα σκαλιά της πλατειάς (καθώς και οι υπόλοιποι που τους περίμεναν πιο πίσω), φορώντας κράνη, fullface και με προτεταμένα γκλοπ. Ήρθαν εκεί σαν στρατός, απέναντι σε ανήλικα παιδιά με πρόφαση το περασμένο της ώρας, με το γνωστό αστυνομικό τσαμπουκά σε μια προσπάθεια τρομοκράτησης του κόσμου της συναυλίας. Το μήνυμα είναι σαφές, πρέπει να είμαστε όλοι σπίτια μας, δεν μπορεί να κάνουμε κάθε τρεις και λίγο συναυλίες και να φωνάζουμε και μπάτσοι – γουρούνια – δολοφόνοι και να ΄χουμε και τους αναρχικούς εκεί, με τα πανό και τις παρεμβάσεις τους. Η αστυνομία πρέπει να δείξει πως είναι ο εγγυητής της ομαλότητας σε κάθε πόλη, έρχονται θύελλες δεν μπορεί να μένουν ζωντανές εστίες δράσης, έκφρασης και επικοινωνίας στην πόλη.

Εδώ να πούμε ότι η προπαρασκευαστική της χθεσινής επίθεσης έγινε τις προάλλες στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου, σε πρόβα φοιτητικής παράστασης (http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1281513). Το μήνυμα από εκείνη τη μέρα είναι σαφές: όποιος μας φωνάζει, να ξέρει ότι θα ερχόμαστε …  επίσης στις 24 Μαρτίου είχε επαναληφτεί επίθεση σε παρέα συντρόφων, στην πλατεία Δημάδη, από 30 περίπου μπάτσους.   (http://leguilotine.blogspot.com/2011/03/normal-0-false-false-false-el-x-none-x.html)

 Έχουμε τονίσει αρκετές φορές ότι με αυτή τη στάση η αστυνομία ανοίγει τον ασκό του Αιόλου. Τι άλλο περίμεναν από τον κόσμο της συναυλίας εκτός από τις πέτρες που εισέπραξαν;

Κλείνοντας να πούμε ότι το περιστατικό δε γενικεύτηκε ύστερα από παρέμβαση κάποιων συντρόφων, που στάθηκαν μπροστά στους κρανοφόρους, λέγοντας τους να αποχωρήσουν γιατί αλλιώς θα είναι υπεύθυνοι για ότι συμβεί.

από aris 22/04/2011 5:07 μμ.


Συντονισμένη επιχείρηση από την αστυνομία πραγματοποιήθηκε τη Μ. Τετάρτη το βράδυ στη Δημάδη. Όπως πληροφορηθήκαμε, πριν την εμφάνισή τους οι μπάτσοι είχαν αποκλείσει όλους τους γύρω δρόμους της πλατειάς. Πράγμα που καταμαρτυρεί ότι στόχος τους ήταν να δημιουργηθεί ένα μπάχαλο, με πετροπόλεμο κτλ προκειμένου να περάσουν στην επίθεση και σε επικοινωνιακό επίπεδο, ενάντια ¨στους βάνδαλους της πλατειάς¨. Έτσι μεθοδεύουν το μέλλον της πλατειάς και των κοινωνικών αντιστάσεων στην πόλη του Αγρινίου, συνολικότερα.

Αξίζει να αναφερθεί ότι και ρουφιάνοι δημοσιογράφοι της πόλης ήταν σε ετοιμότητα, αφού λίγη ώρα μετά το περιστατικό στο τοπικό site, agrinionews, δημοσιεύτηκαν φωτογραφίες από την επίθεση των μπάτσων, με την επισήμανση, ότι η αστυνομία παρενέβη όταν ξέσπασαν μικροεπεισόδια στην πλατεία Δημάδη ενώ σαν αντίπαλο δέος τονίζεται η παρουσία κάποιων αντιεξουσιαστών εκεί.

Άρης

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License