Ας προστατέψουμε το Κίνημα Ενάντια στα Διόδια.

Καλούμε όλες τις οργανωμένες συλλογικότητες του Κινήματος Ενάντια στα Διόδια, να σέβονται την αυτονομία του Κινήματος.

Το Κοινωνικό Φόρουμ Κορινθίας επιμένει πως οι όποιες προτάσεις για αλλαγή στην δράση του Κινήματος Ενάντια στα Διόδια, πρέπει να μπαίνουν πρώτα σε δημόσια διαβούλευση. Πόσο μάλλον όταν αφορούν το πέρασμα σε εντελώς διαφορετικές μορφές δράσης, κλιμάκωσης και όξυνσης της αντιπαράθεσης με τους κατασταλτικούς μηχανισμούς.

Χωρίς να μπούμε επί της ουσίας στην κρίση τέτοιων πρακτικών, σταματάμε στο διαδικαστικό θέμα και σαν παράδειγμα αντιπαραθέτουμε την δική μας πρόσφατη πρακτική, κατάθεσης σε δημόσιο διάλογο της πρότασής μας για την αλλαγή τακτικής στο άνοιγμα των διοδίων.

Θεωρούμε πως η μη τήρηση των κινηματικών όρων διαλόγου, διασπά και αποδυναμώνει το Κίνημα, οδηγώντας το σε ξέρα.
Θεωρούμε πως τέτοιες πρακτικές ανοίγουν περιθώρια αυθαιρεσίας και προβοκάτσιας και γι αυτό αναγκαζόμαστε να παρέμβουμε, καλώντας όσους καθημερινά αγωνίζονται στους δρόμους αντιστεκόμενοι στην αυθαιρεσία των νόμων που επέβαλαν στην κυβέρνηση οι εργολάβοι, να απομονώσουν τέτοιου είδους συμπεριφορές.

Καλούμε όλες τις οργανωμένες συλλογικότητες του Κινήματος Ενάντια στα Διόδια, να σέβονται την αυτονομία του Κινήματος και πάνω απ όλα τους μεμονωμένους και ανένταχτους συναγωνιστές, βάζοντας τα όποια ζητήματα πρώτα σε δημόσιο διάλογο.

Έχουμε δίκιο άρα στο τέλος θα νικήσουμε!

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

19.4.2011

από στο όνομα μου 19/04/2011 11:36 πμ.


Η αυτονομία του κινήματος δεν εξασφαλίζεται από την διαφορετικότητα στις δράσεις και την μεταξύ τους αυτονομία?
Η όξυνση από μερίδα του κινήματος, της αντιπαράθεσης αντιβαίνει στην αυτονομία του?
Η επιλογή της δικαστικής οδού από άλλη μερίδα του κινήματος δεν αντιβαίνει στην αυτονομία των δράσεων (επιβάλλοντας μια νομιμοφροσύνη)?
Δεν θέλω να φέρω τα 2 σε αντιπαράθεση γιατί πιστεύω ότι δεν αντιβαίνουν το ένα στο άλλο και δεν θέτουν σε κίνδυνο την αυτονομία του κινήματος.
Δεκτές οι προτάσεις και σημαντικές, αλλά μην τις φέρνετε σε αντιδιαστολή με άλλες δράσεις γιατί δεν είναι εποικοδομητικό.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License