το βράδυ του Σαββάτου, 2 του Απρίλη, περίπου 400 οικογένειες, οργανωμένες στο κίνημα Αγρότες χωρίς γη ( ΜST) κατέλαβαν ενα εγκατελημένο αγρόκτημα 1500 εκταρίων που άνηκε στο κράτος στην περιφέρια Viveiros στον ποταμό Jacuípe. Σύμφωνα με την οργάνωση η περιχη αποτελουσε μέρος του σχεδίου επέκτασης του βιομηχανικου πάρκου του Subaé αλλα λόγο του ότι είναι πολύ κοντα σε περιβαντολογικά προστατευόμενη περιοχη, το σχέδιο εγκαταλήφθηκε οριστικά.

 

ο σκοπός του κινήματος με αυτη την κατάληψη είναι επίσης να βάλει στην ημερήσια διάταξη την συζήτηση για την αγροτική μεταρύθμηση, κατανοόντας οτι στην περιοχή υπάρχουν άλλα 5 μεγάλα αγροκτήματα που παραμένουν ανεκμετάλευτα και μπορουν να αποτελέσουν πηγή ζωης για τους ακτήμονες.

Αυτη την περίοδο το κίνημα των Αγροτών χωρίς γή εντίνει τις δραστηριότητές του τιμώντας την μνήμη των σφαγιασθέντων στο Eldorado dos Carajás που εορτάζετε στις 17 Απρίλη, ενω στις 11 του μήνα θα πραγματοποιηθούν διάφορες κινητοποιήσεις σε όλη την χώρα με σκοπό να πιεστεί η κυβέρνηση να επαναδραστηριοποιήσει την αγροτική μεταρυθμηση.

από rebelian 10/04/2011 6:34 μμ.


http://www.midiaindependente.org/pt/blue/2011/04/489720.shtml

http://www.midiaindependente.org/pt/blue/2011/04/489711.shtml

από ΜιΚο 11/04/2011 4:10 μμ.


Παιδιά αν θέλετε δείτε μια ταινία με αγγλικούς υπότιτλους και λεπτομερή ανάλυση γενικότερα για το κίνημα και όχι μόνο για τις πρόσφατες καταλήψεις (δυστυχώς στα αγγλικά) εδώ: http://landlessmov2010.wordpress.com/

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License