Μπάτσοι πυροβολούν 14χρονο εν ψυχρώ

Συγκλονίζουν οι εικόνες πέντε μπάτσων να πυροβολούν ένα 14χρονο αγόρι έξω από το σπίτι του. Το αγόρι επιβίωσε από καθαρή τύχη. Οι μπάτσοι έχουν συλληφθεί.

Συγκλονισμένη είναι η κοινή γνώμη της Βραζιλίας μετά τη δημοσιοποίηση ενός βίντεο, όπου φαίνονται μπάτσοι να πυροβολούν εξ επαφής ένα 14χρονο αγόρι.

Το αγόρι, που δέχτηκε πέντε πυροβολισμούς, επιβίωσε από καθαρή τύχη, όπως ανέφερε η εκπρόσωπος του εισαγγελέα Cristina Magda Pereira Goes, και έχει ενταχθεί μαζί με την οικογένειά του σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων.

Οι πέντε μπάτσοι που συμμετείχαν στις αποτρόπαιες ενέργειες, μετά την προβολή του βίντεο από τηλεοπτικό δίκτυο της Βραζιλίας, τελούν υπό κράτηση.

Στο βίντεο διακρίνονται οι μπάτσοι να έχουν περικυκλώσει τον 14χρονο και να τον σπρώχνουν, ενώ στην συνέχεια ανοίγουν πυρ εναντίον του από κοντινή απόσταση. Η μητέρα του, όταν αντιλήφθηκε το συμβάν, άρχισε να ουρλιάζει για βοήθεια.

Οι μπάτσοι, όπως ανέφερε ο εισαγγελέας Joao Bosco Valente, του μετέφεραν ότι ανέκριναν τον 14χρονο για ένα όπλο που χρησιμοποιήθηκε σε ένα έγκλημα στην περιοχή. Ωστόσο δεν έδωσαν καμία εξήγηση αναφορικά με το λόγο για τον οποίο πυροβόλησαν το παιδί.

Το περιστατικό έλαβε χώρα στην πόλη Manaus τον περασμένο Αύγουστο έξω από το σπίτι του αγοριού, αλλά το βίντεο ήρθε στο φως πριν από λίγες ημέρες.

Οι γονείς του 14χρονου αγοριού, ο υπεύθυνος που διαχειρίζεται τις κάμερες ασφαλείας και είχε το βίντεο στην κατοχή του και ο δημοσιογράφος στον οποίο το παρέδωσε δίσταζαν να προχωρήσουν στη δημοσίευσή του, φοβούμενοι αντίποινα από μπάτσους.

"Αισθάνθηκαν ασφαλείς μόνο όταν εντάχθηκαν σε πρόγραμμα ασφαλείας μαρτύρων. Αυτό που έκαναν οι αστυνομικοί ήταν βάρβαρο. Αγνόησαν το βασικό καθήκον της αστυνομίας που είναι η προστασία του κόσμου", σημείωσε ο εισαγγελέας.

http://www.dailymotion.com/video/xhsygk_brazil-boy-shot-in-chest-by-police_news#from=embed

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License