Ο δικτάτορας Τσάβες υποστηρίζει το καθεστώς της Λιβύης

Ο δικτάτορας της Βενεζουέλας δηλώνει την υποστήριξή του στο καθεστώς της Λιβύης

Το κάθαρμα και δικτάτορας της Βενεζουέλας Τσάβες, δηλώνει ότι υποστηρίζει το καθεστώς της Λιβύης.

"Δεν μπορώ να πω ότι στηρίζω και χειροκροτώ κάθε απόφαση, όποια και αν είναι, που παίρνει ο οποιοσδήποτε φίλος μου, [ο Καντάφι]. Όμως φυσικά, στηρίζουμε την κυβέρνηση της Λιβύης, την ανεξαρτησία της Λιβύης. Θέλουμε ειρήνη στη Λιβύη και πρέπει να αντισταθούμε σε όσους σχεδιάζουν παρεμβάσεις", φέρεται να δηλώνει.

http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_26/02/2011_380301

ΥΓ. Η πληροφορία μεταδίδεται από αρκετά καθεστωτικά ΜΜΕ (συμπεριλαμβανομένων και κάποιων αριστερίζοντων ραδιοφώνων). Πιθανότατα ισχύει.


Η Λιβύη συνταράσσεται επί μέρες από αντικυβερνητικές διαδηλώσεις που έχουν αφήσει εκατοντάδες νεκρούς. Ομως ο 84χρονος πρώην ηγέτης της Κούβας δεν σχολίασε τη βία την οποίαν επιδεικνύουν οι δυνάμεις ασφαλείας του Μουαμάρ Καντάφι, λέγοντας : «εγώ δεν γνωρίζω αν όσα λέγονται για τις ταραχές στη Λιβύη είναι αλήθεια».

Ο Κάστρο, που είναι επί χρόνια σύμμαχος με τον Καντάφι, έχει και στο παρελθόν επιχειρήσει προβλέψεις για θέματα της τρέχουσας διεθνούς επικαιρότητας, όχι πάντοτε με επιτυχία. Το περασμένο καλοκαίρι είχε προβλέψει ότι το Μουντιάλ θα έμενε ανολοκλήρωτο επειδή οι ΗΠΑ και το Ισραήλ θα οδηγούσαν τον κόσμο στα πρόθυρα ενός πυρηνικού πολέμου με αφορμή το αμφιλεγόμενο πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.


Συντασόμμενο με τους συντρόφους δικτάτορες Κάστρο - Τσάβες το Κόμμα :

"Εκτακτη Σύνοδο των πρεσβευτών των χωρών - μελών του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες συγκάλεσε χτες ο γγ της «Συμμαχίας», Αντερς Φον Ράσμουσεν, αναφορικά με τις δράσεις που θα ακολουθηθούν στη Λιβύη. Ο γγ του ΝΑΤΟ υποστήριξε ότι προτεραιότητα πρέπει να έχει η απομάκρυνση των πληθυσμών και η «ανθρωπιστική βοήθεια», αφήνοντας ωστόσο όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά, αφού απαντώντας σε ερώτηση αν θα υπάρξει στρατιωτική παρέμβαση του ΝΑΤΟ στη Λιβύη, δε θέλησε να γίνει συγκεκριμένος, χωρίς όμως να αποκλείει κατηγορηματικά το οτιδήποτε.

Ο Α. Ράσμουσεν χαρακτήρισε την κατάσταση στη Λιβύη πηγή «μεγάλης ανησυχίας», προσθέτοντας ότι «το ΝΑΤΟ έχει στη διάθεσή του μέσα τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε τέτοιες περιστάσεις και το ΝΑΤΟ μπορεί να ενεργήσει ως πάροχος μέσων και συντονιστής, όταν και αν τα κράτη - μέλη θελήσουν να ενεργήσουν».

Το ζήτημα της Λιβύης συζητήθηκε και σε επίπεδο Υπουργών Αμυνας της ΕΕ, οι οποίοι και είχαν άτυπη σύνοδο, παρουσία του επικεφαλής του ΝΑΤΟ, στην Ουγγαρία. Η Υπατη Εκπρόσωπος της Εξωτερικής Πολιτικής της ΕΕ, Κάθριν Αστον, συνέχισε την υποκρισία, εκφράζοντας την πρόθεση της ΕΕ τόσο για κυρώσεις όσο και για παρέμβαση και εκμετάλλευση των εξελίξεων στην περιοχή. Η Κ. Αστον εξέφρασε την υποστήριξη της ΕΕ στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, σημειώνοντας παράλληλα ότι είναι καιρός οι «27» να εξετάσουν πιθανές κυρώσεις εναντίον της Λιβύης, όπως πάγωμα λογαριασμών και ζώνη αεροπορικού αποκλεισμού, προκειμένου να ασκηθεί «όσο το δυνατό μεγαλύτερη πίεση», πάντα με τη δικαιολογία της προσπάθειας να σταματήσει η βία, προσθέτοντας ότι κανείς δεν έχει μιλήσει «ως τώρα για στρατιωτική δράση εναντίον της Λιβύης».

Η Ρωσία από την πλευρά της καταδικάζει τις λιβυκές αρχές για τη χρήση βίας κατά των πολιτών και εκφράζει τις ανησυχίες της για τις εξελίξεις που διαδραματίζονται στη χώρα. Ωστόσο, όπως δηλώνουν κυβερνητικοί αξιωματούχοι, δε βλέπουν θετικά πιθανή ΝΑΤΟική επέμβαση. Η Ρωσία είναι φανερό ότι κατ' αρχήν θέλει να εξασφαλίσει τα συμφέροντα των δικών της μονοπωλιακών ομίλων ιδιαίτερα στον τομέα της ενέργειας και βεβαίως να πάρει από καλύτερη θέση μέρος στον ενδοϊμπεριαλιστικό ανταγωνισμό που θα φουντώσει στην περιοχή της Βόρειας Αφρικής και ευρύτερα."

http://www1.rizospastis.gr/story.do?id=6124348&publDate=26/2/2011

 

από καθαρματάκι 27/02/2011 12:06 πμ.


Εξήγησέ μας γιατί ο Τσάβες είναι δικτάτορας και κάθαρμα.

από συντρόφων 27/02/2011 4:58 πμ.


από τη βενεζουέλα

από καθαρματάκι 27/02/2011 3:56 μμ.


Μωρέ εγώ να ανατρέξω στις ανακοινώσεις συντρόφων από βενεζουέλα πολύ ευχαρίστως, εσύ όμως δε μπορείς να πεις με δυο λόγια την άποψψη που έχεις διαμορφώσει προσωπικά βάσει αυτών των ανακοινώσεων; Αν κουβέντιαζες με κάποιον face to face θα του έλεγες, τράβα ψάξε ιντυμεντια τις ανακοινωσεις συντροφων; Ούτε οι κνίτες δεν κάνουν έτσι (δες την ανακοίνωση του κώματος, σα να λεμε ένα πράμα). Με συγχωρείς αλλά αυτές οι απαντήσεις σε τέτοιο στυλ μοιαζουν με υπεκφυγή που κρύβει την άγνοια. Και βλεπω πολύ συχνά καποιους να απαντανε με αυτό τον τρόπο. Ε, δε γίνεται όμως κουβέντα και αλληλοενημέρωση έτσι και δεν είναι το ζητούμενο μονο να διαβάζουμε ανακοινώσεις αλλά και να τις αναλύουμε, να τις κρίνουμε, να συζητάμε πάνω σε αυτές και πάνω σε όλα τα δεδομένα φυσικά με επιχειρήματα κλπ κλπ.

από Navajo από μακριά 27/02/2011 4:40 μμ.


ότι με αυτό το άρθρο ο Ριζοσπάστης τάσσεται υπέρ Τσάβες και Κάστρο?!?

από Κονσερβοκούτι 08/03/2013 12:52 μμ.


Φασιστάκια αν νομίζετε ότι μπορείτε να μιλάτε για τον σ. Τσάβεζ είστε γελασμένοι. Ο άνθρωπος που έδωσε ταυτότηες(δικαίωμα ψήφου) σε 5 εκατομμύρια πολίτες, στέγασε 3 εκατομμύρια άστεγους και έφτιαξε για πρώτη φορά νοσοκομεία σε φτωχο-πόλεις με διακρατικό πρόγραμμα συνεργασίας με την Κούβα, και ανέλαβε να σώσει μια χώρα που είχε 80+% αναλφαβητισμό μέχρι το 1998, θα είναι πάντα στη μνήμη των φτωχών αυτού του κόσμου. Μόνο κάτι κακομαθημένα από τα βόρεια προάστια και οι υπάλληλοι της ΚΥΠ θα φτήνουν, αλλά μόνο αυτό .. θα φτήνουν!

 

Και όσο για τον Καντάφι και τη Λιβύη (τη πιο δημοκρατική χώρα της Αφρικής) με το μεγαλύτερο μέσο προσδόκιμο ζωής φάνηκε τελικά τσιράκια του ΝΑΤΟ ποια ήταν η αποστολή σας... To αίμα, οι τερατογενέσεις και οι καρκινογενέσεις από τα κατάλοιπα των όπλων απεμπλουτισμένου ουρανίου που χρησιμοποιήθηκαν όπως και στη Σερβία και στο Ιράκ θα βαραίνουν πάντα την βρωμοσυνείδηση σας (αλλά ξέχασα... δεν έχετε....)

 

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License