Σε κόντρα κυβέρνησης-αγροτών οδηγεί το κίνημα «Δεν πληρώνω»

Έτοιμοι να ανοίξουν τις μπάρες

Δημοσίευση: 11 Φεβ. 2011 09:41

Σε νέα μετωπική σύγκρουση με τους αγροτοσυνδικαλιστές οδεύει η κυβέρνηση, καθώς οι πρώτοι δηλώνουν αλληλέγγυοι στο κίνημα «Δεν πληρώνω» και σχεδιάζουν να αντικαταστήσουν το κλείσιµο των δρόµων µε το άνοιγµα διοδίων για τουλάχιστον 20 ημέρες.

Ήδη την περασµένη Δευτέρα το συντονιστικό αγροτών στη Θεσσαλονίκη αποφάσισε να σηκώσουν τις µπάρες στα Μάλγαρα, ενώ ήδη οι µπάρες έχουν σηκωθεί στα διόδια Γύρτινου, που έχουν κόστος µισό ευρώ.

Μιλώντας στη ΝΕΤ, ο υφυπουργός Μεταφορών Γιάννης Μαγκριώτης τόνισε ότι η άρνηση πληρωμής των διοδίων δεν ποινικοποιείται, αλλά θα τιμωρείται στο πλαίσιο του ΚΟΚ. Υποστήριξε, επίσης, πως η κυβέρνηση επιχειρεί να άρει το στοιχείο της κοινωνικής αδικίας και στο πλαίσιο αυτό προωθούνται διευκολύνσεις για όσους πραγματοποιούν συχνές διελεύσεις από σταθμούς διοδίων.

Σύμφωνα με Τα Νέα, προειδοποιητικά καµπανάκια στην κυβέρνηση για ενδεχόµενο συντονισµό των αγροτών µε το κίνηµα των διοδίων χτύπησαν την Πέμπτη βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, στη διάρκεια του ΚΤΕ Μεταφορών και Υποδομών.

Το θέµα προκαλεί ανησυχία στην κυβέρνηση δεδοµένου ότι την επόµενη εβδοµάδα που θα περάσει το νοµοσχέδιο του υπουργείου Μεταφορών από τη Βουλή ενδέχεται να κλιµακωθούν οι αγροτικές κινητοποιήσεις.

«Πρέπει να προλάβετε τα χειρότερα. Ο κόσµος θα συνταχθεί µε τους αγρότες και θα τους κάνετε ήρωες» είπε στον αρμόδιο υπουργό Δημήτρη Ρέππα ο βουλευτής Κοζάνης Πάρις Κουκουλόπουλος. Οµοίως η βουλευτής Φθιώτιδας Τόνια Αντωνίου προειδοποίησε ότι «οι αγρότες θα δηµιουργήσουν µεγάλο πρόβληµα και θα δέσουν τα χέρια της κυβέρνησης».

Αλληλέγγυοι στο κίνημα «Δεν πληρώνω» είναι και οι συνδικαλιστές των µέσων µαζικής µεταφοράς, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι «δεν απηχεί µια κοινωνία τσαµπατζήδων, αλλά τις χαµηλότερες εισοδηµατικά τάξεις που πλήττονται από τις υπέρογκες αυξήσεις».

Οι συνδικαλιστές κρατούν αποστάσεις µόνο για τις καταστροφές του εξοπλισµού των ακυρωτικών µηχανηµάτων, αλλά τάσσονται υπέρ της διατήρησης της τιµής του εισιτηρίου στο 1 ευρώ.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License