Παρέμβαση στο σταθμό ΗΣΑΠ Πειραιά το Σάββατο 5/2 για ελεύθερη μετακίνηση στα ΜΜΜ

Παρέμβαση για 1 ώρα στο σταθμό ΗΣΑΠ Πειραιά το πρωί του Σαββάτου 5/2 για ελεύθερη μετακίνηση στα ΜΜΜ, στο πλαίσιο συντονισμένων δράσεων

Το πρωί του Σαββάτου 5 Φλεβάρη πραγματοποιήθηκε στον σταθμό ΗΣΑΠ του Πειραιά παρέμβαση ενάντια στα νέα χαράτσια και για την ελεύθερη μετακίνηση στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Η παρέμβαση έγινε στο πλαίσιο συντονισμένων δράσεων που πραγματοποιήθηκαν την ίδια μέρα σε πολλούς σταθμούς ΜΕΤΡΟ και ΗΣΑΠ (και σε κάποια λεωφορεία) από τοπικές αυτοοργανωμένες και ακηδεμόνευτες συνελεύσεις κατοίκων, στέκια και καταλήψεις, με τη συμμετοχή και ενός μικρού αριθμού εργαζόμενων στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Η παρέμβαση στον σταθμό του Πειραιά ξεκίνησε στις 11.30πμ και κράτησε 1 περίπου ώρα. Κολλήθηκαν αφίσες γύρω από το σταθμό (με κεντρικό σύνθημα: Φλεβάρης μήνας ελεύθερης μετακίνησης / κοινοί αγώνες και αλληλεγγύη εργαζομένων & επιβατών), μοιράστηκαν εκατοντάδες κείμενα, μπλοκαρίστηκαν στο εσωτερικό τους τα ακυρωτικά μηχανήματα και εξωτερικά μπήκαν αυτοκόλλητα που παρότρυναν σε κοινωνική ανυπακοή και σε «ακύρωση» των ελεγκτών.

Η εντύπωση από την όλη παρέμβαση θετική. Συνεχίζουμε με επόμενες κινήσεις αντιπληροφόρησης και δράσεις, τοπικές αλλά και συντονισμένες. Να πάρουμε πίσω την κλεμμένη μας ζωή.

Τα κείμενα που μοιράζονταν κατά τη διάρκεια της παρέμβασης…

(αναδημοσίευση απο το blog) http://anarxiko-resalto.blogspot.com/

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License