Βραζιλία (Ρεσιφ). δράσεις ενάντια στις αυξήσεις στα ΜΜΜ

1111111111

Κουρασμένοι από τις συνεχείς κουβεντούλες, που στην τελική δεν αντιμετωπίζονται με καμία σοβαρότητα, φοιτητές της πόλης του Ρεσιφ βγήκαν για ακόμα μια φορά στους δρόμους αυτή την Παρασκευή.

Αυτή την φορά είχαν πιο απτά αποτελέσματα. Λάστιχα πυρπολήθηκαν στο μέσο της κεντρικής οδικής αρτηρίας της πόλης, και ένας τεράστιος μαύρος καπνός κάλυψε την ορατότητα του δρόμου αποκαλύπτοντας όμως ότι κάποιοι  είναι αποφασισμένοι να μην δεχθούν αμαχητί  τις αυξήσεις στα εισιτήρια των μ .μ. μεταφοράς

Η διαδήλωση ξεκίνησε από 50 περίπου φοιτητές και στην διάρκεια της ο κόσμος διπλασιάστηκε. Με τέτοιου τύπου ενέργειες που συμπληρώνονται από εκστρατείες αντιπληροφώρησης για την κατάσταση στα μμμ ένα δυναμικό κομμάτι της τοπικής κοινωνίας έχει καταφέρει να διακόψει τους ρυθμούς της πόλης και να καταστήσει τις κυβερνητικές επιλογές αδιέξοδες ως προς την αποτελεσματικότητά τους.

Την ερχόμενη Τετάρτη οργανώνετε συλλογική πορεία στην πόλη ενάντια στις  αυξήσεις των εισιτηρίων, από τα συνδικάτα, τους φοιτητικούς συλλόγους,  τις οργανώσεις των χωρίς στέγη και από αυτές των πλανόδιων πωλητών.

 

http://www.midiaindependente.org/pt/blue/2011/02/485694.shtml

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License