Άνοιγμα διοδίων Μαλγάρων - Θεσσαλονίκη Αγ Βενιζέλου Κιριακή 6/2 στις 12.00μμ

Συγκέντρωση 6/2 Αγ Βενιζέλου 12.00μμ

Άνοιγμα διοδίων Μαλγάρων - Θεσσαλονίκη Αγ Βενιζέλου Κιριακή 6/2 στις 12.00μμ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΚΙΝΗΜΑΤΑ | ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΙΣ - ΕΞΕΓΕΡΣΕΙΣ Συντάχθηκε απο τον/την Αθανάσιος Γ. on Παρασκευή, 04 Φεβρουάριος 2011 12:25   

ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΔΡΟΜΟΙ – ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Δεν πληρώνουμε χαράτσι σε διόδια - ΟΑΣΘ

 

Οι δρόμοι, οι αστικές συγκοινωνίες, η υγεία, η παιδεία, το νερό, η ενέργεια, η ασφάλιση, η πρόνοια είναι αγαθά απαραίτητα για όλους μας. Αυτά τα δημόσια αγαθά μέχρι πρότινος ανήκανε στην δικαιοδοσία του κράτους και με αυτό τον τρόπο υπήρχε ένας έστω και κατά επίφαση κοινωνικός έλεγχος. Τα δημόσια αγαθά δεν αποτελούν εμπορεύσιμο είδος, δεν πρέπει να μας απασχολεί να υπάρχει κερδοφορία από την συντήρηση και κατασκευή των εθνικών δρόμων. Για αυτούς τους σκοπούς άλλωστε φορολογούμαστε καθημερινά. Με αφορμή όμως την κρίση και το μνημόνιο έρχεται η τροικανή κυβέρνηση στην κυριολεξία να χαρίσει όλα αυτά τα αγαθά στους εργολάβους δημιουργώντας έτσι ένα νέο χρυσοφόρο Ελντοράντο για το ιδιωτικό κεφάλαιο. Σε μια νύχτα ο Σουφλιάς με την σύμφωνη ψήφο των ΠΑΣΟΚ & ΛΑΟΣ έδωσε το δικαίωμα σε ιδιωτικές εταιρίες να μας πουλάνε χιλιόμετρα. Από την Θεσσαλονίκη μέχρι την Αθήνα έχουν φυτρώσει πάνω από 10 σταθμοί διοδίων επιβάλλοντας ως τέλος διέλευσης για την μετακίνηση με ΙΧ μέχρι 45 ευρώ. Οι εταιρίες έχουν αποκτήσει αυτό το δικαίωμα χωρίς να έχουν καταβάλει ΟΥΤΕ 1 ΕΥΡΩ!!!! Όλα τα χρήματα για την κατασκευή και συντήρηση των δρόμων είναι του δημοσίου, της ευρωπαϊκής ένωσης, δάνεια από τις τράπεζες και έσοδα από τα διόδια. Η συμμετοχή των εταιριών είναι στην καλύτερη περίπτωση το 10% και αυτό από υποθηκευμένα δάνεια των μελλοντικών εισπράξεων στα διόδια!! Πάλι δικά μας χρήματα δηλαδή!! Ισχύει λοιπόν το εξής: Πληρώνουμε την κατασκευή των δρόμων και μετά πληρώνουμε τις εταιρίες για να έχουμε δικαίωμα να τους κυκλοφορούμε.

ΕΝΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΛΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΔΙΟΔΙΑ (κρατικά ή ιδιωτικά)

Για τους δρόμους πληρώνουμε ήδη με τους φόρους μας. Από τα στοιχεία του προϋπολογισμού 2010 (budget201 Υπ.Εθ.Οικ. κωδ. 1360,1370,1380,1420,1450) τα χρήματα που εισπράττονται ετησίως από τέλη και φόρους για τ’ αυτοκίνητα είναι περίπου 2,2 δις ευρώ. Σ’ αυτό το ποσό δεν περιλαμβάνονται άλλα 3,5 δις ευρώ από τους φόρους καυσίμων (κωδικοί 1430,1460).  Όταν λοιπόν για την κατασκευή της Εγνατία Οδού χρειάστηκαν 1,1 δις και για την συντήρηση της 60 εκατομμύρια τον χρόνο, (στοιχεία της ίδιας εταιρίας) λέμε ότι τα χρήματα που δίνουμε ( τέλη – καύσιμα ) φτάνουν για να κατασκευάζουμε 5 οδικά projects επιπέδου Εγνατίας κάθε χρόνο!!! «ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ!» Το θέμα είναι «ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ;».

Οι πολίτες έχουμε αφυπνιστεί. Δεν χάφτουμε τα ψέματα που θέλουν να μας πείσουν να γίνουμε εμείς οι αιμοδότες του πλούτου των τραπεζών. Ότι αίμα είχε αυτός ο λαός να δώσει έδωσε, δεν υπάρχει σταγόνα πια. Με πολιτική ανυπακοή να παλέψουμε ενάντια σε αυτό το εκτροχιασμένο καπιταλισμό, που τα θέλει όλα δικά του και που πετάει στον κάδο των αχρήστων το 99% όχι μόνο του ελληνικού αλλά και του παγκοσμίου πληθυσμού. Στις ύβρις των Υπουργών που μας λένε «κοπρίτες» & «τζαμπατζήδες» που μας λένε ότι «τα φάγαμε μαζί» εμείς να εγκαθιδρύσουμε παντού τη χαριστικότητα - το δωρεάν. Το κίνημα δεν Πληρώνω είναι η απεργία της χαριστικότητας και είναι η απάντηση των πολιτών, των εργαζομένων και των αγροτών στην πολιτική που θέλει να εξοντώσει ένα ολόκληρο λαό. Η πολιτική ανυπακοή είναι η συλλογική μας δύναμη χωρίς κόμματα και προέδρους με άμεση δημοκρατία για όλους και από όλους τους πολίτες ντόπιους και μετανάστες μακριά από φασιστικές και ρατσιστικές ρητορείες.

 

ΟΧΙ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ (κρατικά ή ιδιωτικά)

Το κίνημα μας 14 μήνες τώρα στο δρόμο έχει κατορθώσει να δημιουργήσει δίκαιο. Είναι πλέον κοινωνικό κεκτημένο ότι δεν πληρώνουμε και από χιλιάδες έχουν γίνει εκατοντάδες χιλιάδες τα σπρωξίματα των μπαρών αυξάνοντας με γεωμετρική πρόοδο την κοινωνική ανυπακοή. Στα κρατικά διόδια (Μάλγαρα και Πολύμυλος για την ώρα αλλά και ακόμα 11 τουλάχιστον που σύντομα πρόκειται να ξεφυτρώσουν σα μανιτάρια στην Εγνατία οδό ) οι πολίτες είναι όμηροι του παράνομου εκβιασμού της μεταφοράς χωρίς δικαστήριο του προστίμου στη φορολογική τους ενημερότητα. Παρόλα αυτά έχουν αυξηθεί πάρα πολύ οι συμπολίτες μας που δικαίως αρνούνται να πληρώσουν για χιλιοπληρωμένους δρόμους και τα κρατικά διόδια.  Λέμε λοιπόν ότι ήρθε η ώρα και στη βόρειο Ελλάδα να πάρουμε και με προσωπική ευθύνη και με συλλογικούς αγώνες την απόφαση ΝΑ ΣΗΚΩΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΜΠΑΡΕΣ ΣΕ ΔΙΟΔΙΑ ΜΑΛΓΑΡΩΝ & ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΟΔΟΥ. Ήδη έχει συγκροτηθεί στη Θεσσαλονίκη πρωτοβουλία συλλόγου οδηγών άρνησης πληρωμής διοδίων Μαλγάρων και αυτόνομη πρωτοβουλία δικηγόρων νομικής αλληλεγγύης του κινήματος Δεν πληρώνω. Υπάρχουν νομικοί τρόποι και λύσεις για να τους αντιμετωπίσουμε. Η ομάδα νομικής αλληλεγγύης είναι ένα γεγονός που δίνει περισσότερα όπλα στον αγώνα μας.

ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΜΑΙ – ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ:

Σε διόδια κρατικά ή ιδιωτικά, σε ΟΑΣΘ, σε νοσοκομεία, στις τράπεζες

 

τηλ: Γιώργος Τσιομάλου 6976708281,

Αναγνώστου Ζωή 6947688809,

Μάριος van Voorthuizen  6934426618 – 6976711970

Γεωργιλάς Αθανάσιος 2310 – 266 669

http://epitropesdiodiastop.blogspot.com/

ανοιχτή συνέλευση Θεσσαλονίκης «ελεύθεροι δρόμοι χωρίς διόδια»

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License