παρέμβαση για Μ.Μ.Μ.

παρέμβαση σε λεωφορεία και τρόλευ από συνέλευση αντίστασης και αλληλεγγύης κυψέλης/πατησίων

Χτες, Πέμπτη 27/1 το μεσημέρι, στα πλαίσια της ημέρας συντονισμένης δράσης, πραγματοποιήθηκε παρέμβαση αλληλεγγύης στον αγώνα των εργαζόμενων στα μ.μ.μ. και ενάντια στις αυξήσεις εισιτηρίων, από τη Συνέλευση Αντίστασης και Αλληλεγγύης Κυψέλης/Πατησίων. Δεκαπέντε σύντροφοι-ισσες, ανεβήκαμε σε πολλά λεωφορεία και τρόλευ στην πατησίων, στο ύψος του πάρκου Κύπρου, μοιράστηκαν πολλά κείμενα, κολλήθηκαν αφισσάκια και αυτοκόλλητα, κλείστηκαν τα ακυρωτικά μηχανήματα. σύντομες κουβέντες με επιβάτες και οδηγούς, που εξηγούσαμε αυτή μας την κίνηση, και προτρέπαμε σε άρνηση πληρωμής εισιτηρίων και αλληλέγγυα στάση στους εργαζόμενους.οι επιβάτες από αμήχανοι ως θετικοί, οι οδηγοί θετικοί, ένας είπε χαρακτηριστικά ''αν είστε μαζί μας θα συνεχίσουμε και θα νικήσουμε''. Ή ταν η δεύτερη τέτοιου τύπου δράση της συνέλευσης και συνεχίζουμε... Να θυμίσουμε το σημερινό ραντεβού της συνέχειας της συνέλευσης συντονισμού για τα Μ.Μ.Μ. στις 7μμ στο πολυτεχνείο.

 

από Ανοικτή συνέλευση κατοίκων Πετραλώνων-Κουκακί 28/01/2011 11:39 πμ.


Χθες 27-01 στα πλαίσια του συντονισμού των δράσεων στις γειτονιές για το ζήτημα των ΜΜΜ, η ανοικτή συνέλευση Πετραλώνων-Θησείου-Κουκακίου ξεκίνησε τις παρεμβάσεις από την αφετηρία του τρόλεϊ 15 με το οποίο μετακινηθήκαμε στο σταθμό του Φιξ. Κατά τη διάρκεια της μετακίνησης κλείσαμε τα ακυρωτικά και ενημερώσαμε με κείμενα και συζητήσεις, επιβάτες και οδηγό για τους λόγους της παρέμβασης και το γενικό πρόταγμα για ελεύθερες μετακινήσεις για όλους. Κατά την άφιξη μας στο σταθμό του Φιξ μια ευχάριστη συνάντηση με την συνέλευση από τα νότια οδήγησε σε μια σύμπραξη των αρνήσεων μας, μέχρι οι σύντροφοι να προχωρήσουν σε άλλους σταθμούς να συνεχίσουν τις παρεμβάσεις τους. Κατά την διάρκεια της παραμονής μας στο σταθμό κλείσαμε τα ακυρωτικά και ενημερώσαμε τους επιβάτες αλλά και τους εργαζομένους για τα δικά μας αντιμέτρα ενάντια σε αυτά της κυβέρνησης και τους κράτους, αλλά και για την γενική προοπτική της ελεύθερης μετακίνησης στην πόλη. Οι αντιδράσεις του κόσμου ήταν θετικές ως ένθερμες με ορισμένες εξαιρέσεις κινούμενες γύρω από το δίπολο σκέψης: "εδώ υπάρχει κράτος,μια κοινωνία με νόμους - μου στερείται το δικαίωμα να χτυπήσω εισιτήριο, αυτό είναι φασισμός"που δημιούργησαν εντάσεις και απαντήθηκαν κατάλληλα και ως προς τα 2 σκέλη. Γιατί σε μια κοινωνία που το κράτος έχει βάλει στόχο να εξοντώσει και να εξαθλιώσει τα χαμηλά αλλά και τα μεσαία (πλέον) κοινωνικά στρώματα και να τα μετατρέψει σε φτηνό ευέλικτο εργατικό δυναμικό, η αντίσταση γίνεται καθήκον. Γιατί σε αυτή την κοινωνία το δικαίωμα ανήκει σε αυτό τον πολίτη που είναι έτοιμος να στηρίξει την κάθε βαρβαρότητα, στα πλαίσια του κοινωνικού κανιβαλισμού και εξατομικισμού, αλλά όχι σε αυτό που επιλέγει να αντιστέκεται. Υ.Γ.Φυσικά η παρέμβαση μας συντομεύτηκε από την ροή των γεγονότων στην απεργία πείνας των μεταναστών, καθώς πολλοί από εμάς σπεύσαμε στις συγκεντρώσεις αλληλεγγύης στην νομική.

από Ανοικτή συνέλευση κατοίκων Πετραλώνων-Κουκακί 28/01/2011 12:47 μμ.


post image
και ρο αυτοκόλλητο που βοήθησε και συνόδευε τις παρεμβάσεις μας

Εικόνες:


τα πλαίσια μίας ακόμα ημέρας συντονισμένων δράσεων (Πέμπτη 27/1) σε γειτονιές της Αθήνας για το ζήτημα των ΜΜΜ, πραγματοποιήθηκε από την Ανοιχτή Λαϊκή Συνέλευση Αγ. Δημητρίου και συναγωνιστές από γειτονικές περιοχές (Δάφνη, Νέα Σμύρνη, Ηλιούπολη, …) μια σειρά παρεμβάσεων σε σταθμούς Μετρό με παρεμπόδιση της λειτουργίας των ακυρωτικών μηχανημάτων, μοίρασμα κειμένων, ανάρτηση πανό μέσα στους σταθμούς και χαρτοπανό έξω από αυτούς. Η παρέμβαση ξεκίνησε στις 18.00 με ολιγόλεπτη παρέμβαση στο μετρό Συγγρού-Φιξ, όπου είχαμε τη χαρά να συναντηθούμε με την Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Πετραλώνων-Θησείου-Κουκακίου, η οποία βρισκόταν εκεί για αντίστοιχη δράση. Η παρέμβαση συνεχίστηκε στο σταθμό του Νέου Κόσμου. Ο τρίτος μας σταθμός ήταν η Δάφνη, όπου μείναμε και λίγο παραπάνω. Με το πέρας της παρέμβασης ο κύριος όγκος μας κινήθηκε μαζικά προς τη Νομική σε αλληλεγγύη με τους μετανάστες που βρίσκονταν σε απεργία πείνας και υπό την καταστολή του κράτους.

αντιγραφή από
http://katadimadim.blogspot.com/2011/01/271.html

από Resistance and Solidarity Assembly of Kipseli 29/01/2011 12:01 πμ.


post image


SOLIDARITY WITH THE WORKERS' STRUGGLE

FREE PUBLIC TRANSPORT FOR ALL

http://sakakp.blogspot.com


Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License