Υπό κράτηση ο Κουβανός αντιφρονών Γκ. Φαρίνας

.

Σύμφωνα με δηλώσεις της μητέρας του, Αλίθια Χερνάντες, σε τηλεφωνική συνομιλία που είχε με το γιο της, της είπε ότι κρατείται στο τρίτο αστυνομικό τμήμα της Σάντα Κλάρα, πόλη της κεντρικής Κούβας που απέχει 240 χιλιόμετρα από την Αβάνα.

Ο εκπρόσωπος της Κουβανικής Επιτροπής για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και την Εθνική Συμφιλίωση, Ελιζάρντο Σάντσες, είπε ότι ο Φαρίνας, ο οποίος τον περασμένο χρόνο έκανε απεργία πείνας επί 135 μέρες, τέθηκε υπό κράτηση μαζί με άλλους 15 αντιφρονούντες.

Στο ηχογραφημένο μήνυμα που έστειλε ο Φαρίνας στο Ευρωκοινοβούλιο, στο Στρασβούργο, όπου δεν του επετράπη να μεταβεί για να παραλάβει το βραβείο του, χαρακτήριζε το κουβανικό καθεστώς ως απολυταρχικό, αυταρχικό και άγριο και καταχειροκροτήθηκε από 700 ευρωβουλευτές που σηκώθηκαν όρθιοι.

Ο διάσημος αντιφρονών είχε καλέσει τότε στο μήνυμά του τους Ευρωπαίους να δώσουν μάχη για την απελευθέρωση των Κουβανών πολιτικών κρατουμένων, να βοηθήσουν να τερματιστούν οι επιθέσεις κατά των αντιφρονούντων και να κάνουν έκκληση για τη δημιουργία αντιπολιτευόμενων κομμάτων και συνδικάτων.

http://www.enet.gr/?i=news.el.kosmos&id=245473

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License