ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ-ΑΝΥΠΑΚΟΗ

Οι βιοκαλλιεργητές, όπως όλοι οι αγρότες φορολογούνται. Τελευταία όμως το Υπουργείο Οικονομικών στα πλαίσια της λαίλαπας αντικοινωνικών μέτρων που έχει πάρει, αποφάσισε να εγκαταστήσει ταμειακές μηχανές στους πάγκους των βιοκαλλιεργητών που διακινούν τα προϊόντα τους στις βιολογικές αγορές. Οι αγορές αυτές λειτουργούν εδώ και 18 χρόνια σε πολλές περιοχές της Αττικής και της περιφέρειας και έχουν δημιουργηθεί απ΄τους ίδιους τους καλλιεργητές, με την στήριξη των καταναλωτών. Είναι θεσμός της κοινωνίας κερδισμένος στην πράξη, χωρίς την στήριξη του κράτους. Οι περισσότεροι βιοκαλλιεργητές δεν συμφωνούν με το πρόσθετο χαράτσι και αποφάσισαν να αγωνιστούν ενάντια στο άδικο αυτό μέτρο. Το κείμενο που ακολουθεί διανέμεται ήδη στις βιολογικές αγορές.

                                    ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ – ΑΝΥΠΑΚΟΗ

Σήμερα που ολόκληρη η κοινωνία στενάζει από τα μέτρα που κυβέρνηση, ΕΕ και  ΔΝΤ αποφασίζουν εις βάρος της. Σήμερα που οι πολλοί γίνονται φτωχότεροι και οι λίγοι θησαυρίζουν.

Σήμερα που οι αγρότες, αυτοί που παράγουν, τείνουν σε εξαφάνιση.

Σήμερα που η βιοκαλλιέργεια είναι ο αγροτικός τομέας που πλήττεται περισσότερο λόγω του αυξημένου κόστους παραγωγής και της όλο και μικρότερης ζήτησης των βιολογικών προϊόντων.

Σήμερα το Υπουργείο Οικονομικών αποφάσισε να προχωρήσει στην υποχρεωτική τοποθέτηση ταμειακών μηχανών στους πάγκους των βιοκαλλιεργητών που διακινούν τα προϊόντα τους στις βιολογικές αγορές. Μέτρο καθαρά φοροεισπρακτικό και άδικο, αφού ως αγρότες ήδη φορολογούμαστε. Η διπλή αυτή φορολόγηση οδηγεί με βεβαιότητα στην εξαφάνιση των μικρών καλλιεργητών αλλά και στην πάρα πέρα συρρίκνωση των βιολογικών αγορών. Ο επιπλέον ΦΠΑ θα αυξήσει κι άλλο το κόστος των προϊόντων, κόστος που  μοιραία θα μετακυλήσει στην τελική τιμή τους, άρα στον τελικό καταναλωτή.

Είμαστε αντίθετοι στην εφαρμογή αυτού του μέτρου. Ζητάμε την κατάργησή του. Είμαστε αντίθετοι γιατί:

Δεν προκαλέσαμε εμείς την οικονομική κρίση

 Δεν «τα φάγαμε μαζί»

Δεν είμαστε «κοπρίτες». Δουλεύουμε σκληρά για να παράγουμε αγροτικά προϊόντα ποιότητας

Πληρώνουμε ήδη αρκετούς φόρους και δεν μπορούμε να σηκώσουμε άλλους

Τις βιολογικές αγορές, τις μοναδικές στην Ελλάδα αγορές παραγωγών, τις δημιουργήσαμε μόνοι μας, με την στήριξη των καταναλωτών. Τις προσπάθειές μας πολλά χρόνια τώρα δεν τις στήριξε κανένας κρατικός φορέας και  τώρα  μας θυμήθηκαν στέλνοντας μας τους φοροεισπρακτικούς μηχανισμούς τους. Δεν  τους χρωστάμε τίποτα και δεν έχουμε να τους δώσουμε τίποτα.

Άμεση κατάργηση του φοροεισπρακτικού μέτρου των ταμειακών μηχανών.

Αντίσταση και ανυπακοή στα άδικα μέτρα που πλήττουν  τους βιοκαλλιεργητές, τους καταναλωτές, τους πολίτες.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΒΙΟΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΩΝ, ΟΙΚΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ «ΔΗΜΗΤΡΑ»


Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License