Συμπεράσματα και εκτιμήσεις από τις φοιτητικές κινητοποιήσεις Ιανουαρίου -Μαρτίου 2007

http://www.foithtikokinhma.blogspot.com/

http://www.foithtikokinhma.blogspot.com/

από / 23/01/2011 1:44 πμ.


min petate apla mia selida einai apla san na metras episkeptes

peite 5 pragmata gamwto

fainetai (kai mono apo to name tou blog) oti einai kati pou exei endiaferon kai endexomenws eleipe


Το κείμενο και το υλικό που ακολουθεί αποτελεί τμήμα μόνο μιας επεξεργασίας που θα συμπεριλαμβάνει ανάλογο υλικό για τις κινητοποιήσεις Μαΐου και Ιουνίου του 2006, και για τις μικρότερης κλίμακας κινητοποιήσεις των φοιτητών τον Οκτώβρη και το Νοέμβρη του 2006. Φιλοδοξούμε η ολοκληρωμένη μορφή να περιλαμβάνει και συμπεράσματα από τα γεγονότα του Δεκέμβρη  του 2008 που από πολλούς θεωρείται συνέχεια των φοιτητικών κινητοποιήσεων.

 Προτρέχουμε και δημοσιεύουμε το από αρκετές απόψεις ακατέργαστο ακόμα υλικό λόγω της επικείμενης κατάθεσης του νομοσχεδίου Διαμαντοπούλου για την Ανώτατη Εκπαίδευση τους επόμενους μήνες, έτσι ώστε οι αγωνιζόμενοι φοιτητές να λάβουν υπ’ όψιν τους το υλικό που ήδη υπάρχει, στους πρακτικούς τους αγώνες. Το γεγονός αυτό δεν είναι χωρίς κινδύνους και γι’ αυτό θα είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στα συμπεράσματα και θα επισημαίνουμε την πιθανότητα  ανατροπής τους από το υπόλοιπο υλικό που δεν έχει τύχει ακόμα ανάλογης επεξεργασίας. Όπου ούτε εμείς οι ίδιοι έχουμε καταλήξει με σαφήνεια σε συμπεράσματα οι υποθέσεις εργασίας θα διατυπώνονται σαφώς ως τέτοιες. Εφιστούμε την προσοχή του αναγνώστη στο γεγονός αυτό, καθώς σε καμία περίπτωση το υλικό που παρουσιάζεται εδώ δεν είναι πρόσφορο έδαφος για θεμελίωση δογματικών συμπερασμάτων, ούτε και έρχεται να υποκαταστήσει ή να επιβληθεί αφ’ υψηλού στην άμεση πολιτική πρακτική. Αποτελεί περισσότερο ερέθισμα για περαιτέρω έρευνα στην κατεύθυνση που θεμελιώνει, με σκοπό την κατά το δυνατόν επιστημονική χάραξη στρατηγικής και τακτικής για το φοιτητικό κίνημα, σκοπός που κατά την άποψή μας παραπέμπει άμεσα στην ερευνητική δραστηριότητα για τη χάραξη στρατηγικής και τακτικής για το κομμουνιστικό κίνημα, στην παραγωγή δηλαδή επαναστατικής θεωρίας.

Το β μέρος εδω http://foithtikokinhma.blogspot.com/2011/01/2007_15.html

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License