Βραζιλία: Διαδήλωση ενάντια στην αύξηση της τιμής των εισιτηρίων στην πόλη Joinville

http://gr.contrainfo.espiv.net/2011/01/08/brazilia-diadhlvsh-enantia-sthn-afksisi-ths-timhs-twn-eisithrivn-sthn-polh-joinville/


Στις 6 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε η πρώτη δράση ενάντια στην αύξηση της τιμής των εισιτηρίων των λεωφορείων στην πόλη Τζόινβιλ στην επαρχία της Σάντα Καταρίνα στο νότο της Βραζιλίας. Ο περιφερειάρχης Carlito Merss ανακοίνωσε την επικείμενη αύξηση της τιμής των εισιτηρίων στις 29 Δεκεμβρίου του 2010. Παρά το γεγονός πως πρόκειται για ημέρες γιορτών με αποτέλεσμα ένα σημαντικό μέρος του πληθυσμού της πόλης να λείπει, περίπου 170 άτομα συγκεντρώθηκαν για να διαδηλώσουν στην Praça da Bandeira.Μετά την πραγματοποίηση μιας συνέλευσης σε σχέση με το ζήτημα ακολούθησε μια χορευτική περφόρμανς με τον τίτλο «Φάνκ κόντρα στις αυξήσεις» και κατόπιν ξεκίνησε η πορεία. Από τους κεντρικούς δρόμους της πόλης «παρέλασε» μαζί με τους διαδηλωτές και μια κατασκευή-απομίμηση της διαχωριστικής μπάρας των σταθμών των ΜΜΜ.

Αυτή η διαδήλωση ήταν η εναρκτήρια δράση της καμπάνιας ενάντια στην εφαρμογή του μέτρου της αύξησης της τιμής των εισιτηρίων προς όφελος των ιδιοκτητών των εταιρειών που ελέγχουν τα μέσα συγκοινωνίας. Το μέτωπο αγώνα για δημόσιες δωρεάν συγκοινωνίες καλεί σε νέα διαδήλωση την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου στην Praça da Bandeira.

Η είδηση στα πορτογαλικά  εδώ

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License